onsdag 11 februari 2009

Tusen tack!
Tack till er som deltog på kursen i måndags, det var riktigt mysigt och jag blev så inspirerad av de kort ni gjorde! Hoppas era nära och kära som får korten blir lika glada!

Jag glömde ju klart ta foto, som vi pratade om, men här kommer iallafall det utlovade receptet på de goda scones:en som mamma bakade;

ENGELSKA FRUKOST SCONES 6st

7,5dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk

Ägg/mandelspån/råsocker tilll

Smaksätt med:
EX 1; Grovt hackad choklad
EX 2; Hackade soltorkade tomater och små-tärnad fetaost

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp samman med blandningen i bunken.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda samman och arbeta till en deg.
6. Platta ut degen till en längd ca 3 cm tjock på ett mjölat bakbord, skär ut 3kantiga bitar eller stansa ut cirklar med kakmått eller glas.
7. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper, pensla med ett uppvispat ägg och strö över råsocker och ev mandelspån.
8. Grädda gyllene i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Inga kommentarer: