lördag 14 mars 2009

Presentstrut steg-för-steg

1. Detta behövs: Papp-stomme, presentpapper eller tyg, sidenband eller spetsband, lim-pistol och önskad dekoration.


2. Mät ut en bit papper eller tyg och klipp bort överflöd så är det lättare att arbeta. Se till all limpistolen är riktigt varm och att det finns fler limstavar i närheten så det lätt går att fylla på när/om tar slut. 
3. Limma ordentligt i strutens topp och rulla så snävt det går se det inte "rullar upp sig" senare under hanteringen.


4. Klipp bort överflödigt papper eller tyg och lämna ca 2-3 cm runt om övre kanten.


5. Limma på insidan av kanten som sticker ut ovanför papp-stommen och vik snabbt ner innan limmet torkar. Använd gärna något att trycka ner kanten med för att undvika brännskador. Här är det lätt att bränna sig!


6. Nu är det dags att dekorera. Jag brukar alltid limma någon form av band/spets kring kanten, det tycker jag är fint. Sedan är det bara fantasin som sätter stopp. Skriv något på en etikett och fäst med klädnypa, tycker du inte att det är kul att skriva själv kan du hänga/limma på ett bokmärke, fin bild från foto, tidning eller klippark. Använd tex pappersblommor, knappar och pärlor. 

7. För upphängning så brukar jag lägga en klick lim på insidan av kanterna och trycka dit en bit snöre, eller göra ett hål med en syl och trä i ståltråd eller snöre. Man kan även limma dit en knapp på vardera sida och linda ett snöre bakom.

Lycka till!

Inga kommentarer: