fredag 20 november 2009

Välkommen till Tomteverkstan!
Ja, det är så det känns, som om jag är en av Tomtens små nissar som tappert knåpar ihop julklapp efter julklapp till den stora dagen. Och NEJ, jag hinner egentligen inte blogga... Men jag kan inte låta bli!

Och NEJ, jag hinner inte gosa eller prata med min andra hälft som ber mig kväll efter kväll att göra honom sällskap i soffan framför TV:n och en popcorn-skål full med goda salta små moln! Kan bara göra honom sällskap med något att sy i handen...

Hinner och hinner, vill eller vill? Tänk om jag en sekund stannar upp och slutar tänka på vad jag ska skapa -vilken känsla jag vill förmedla -och lämna all planering som pågår i min hjärnglob så kanske jag faller ur min produktion, och tröttheten jagar ikapp mig och tar över varje fiber i min kropp... Tänk om jag när jag stannar upp tappar glädjen som sprudlar ur mina fingrar. Jag känner mig fullkomligt berusad av tygernas stofft, synålar, trådar, stoppningsfiber som kittlar i näsan och målarfärg på fingrarna. Hamnar så fort jag klivit upp, oborstad och i pyjamas vid pysselbordet och lämnar det bara vid vilan, som jag måste ta för att inte värken ska överrumpla mig.
Både TV:n och min älskling kan vänta -och efter 1:a advent när/om all pyssel-must pyser ur mig så är jag fullkomligt tillgänglig igen. Och visst får jag en gnutta dåligt samvete över mitt osocialt oromantiska beteende, men det knycklar jag ihop och stoppar in i en av änglarna, syr igen och glömmer...

Som tack för alla goda tankar, värmande ord och nyfikna ögon som tittar på min blogg, vill jag bjuda på lite nytt från Tomteverkstaden:


"Lilla kaninfröken Skrynkel-öra"
Denna stackars skapelse har suttit och väntat på att bli klar i sen i våras, nu inför marknaden sitter hon redo och väntar på en ny familj att bo hos...


Hon är tillverkad i oblekt linnetyg, med vintervit klänning och hatt. Dagen till ära har hon prytt sin hatt med en vacker lin-brosch. I famnen håller hon ett blårutigt hjärta med texten: IMAGINE. Som scarf har hon en spetsrosett.



Nya skyltar!
Jag vet att många uppskattar skyltarna och jag har faktiskt några nya att bjuda på:

Den första blir extra kul om man har världens snällaste pappa hemma i huset!


Pris: 295 kr

Två favoriter:

SÅLDA


Två nya lite vintriga:

Pris: 295 kr, ("Snälla barn..." är SÅLD)


Rudolf med röda mulen!
Stackars Rudolf var, så att säga: "på fel plats vid fel tid". Kan inte bestämma mig om det är bland det roligaste julpyntet, eller det sorgligaste jag gjort... Men söt är han iallafall, Rudolf-trofén!



Pris: 525kr


Ängla-ren
Ro-fylld liten ren på tur genom julenatten!
Bjällran kring halsen talar om att han är på väg...


Pris: 299kr


Äntligen hemma!
Tyghus på bräda med en hemmagjord skylt med texten: Äntligen hemma. Lite snö-virvlar kring knuten, och is-pärlor på taket -och såklart en silvrig röksnurra som på alla mina hus!





Pris: 295 kr

Gottegris på flykt...
...för att slippa bli julskinka till helg-smörgåsarna.
Även Gottegrisarna verkar krypa in i folks hjärtan, så jag hoppas få ihop ett par stycken till marknaden, men än så länge är detta den som är gjord... Med blå lagningar och blårutiga öron. Med texten: "Gottegris" broderat på sidan, och såklart en söt knorr i änden.




Pris: 495 kr

Det var allt jag hade att bjuda på idag, nu är jag nog inte tillbaka här i rutan innan efter julmarknaden, så i förskott till alla och en var -en riktigt mysig och god 1:a advent.
Ni som har möjlighet -kom till "Jul på ÅHAGA" och gör mig lite sällskap så jag slipper stå ensam i ett hörn med alla mina saker!

Kram
Helen

14 kommentarer:

Unknown sa...

Älskade *Unge*!!!!! Det finns bara superlativ att säga om dig och dina skapelser!!!!! Man blir lika *överrumplad* vid varje inlägg!!! =)

Kortfattat så är de GUDOMLIGA!!!!! Man ser både kärlek, kreativitet, sprudel och mys känslor i dina fina saker!!...och det fullkomligt lyser om dina saker!!!!! Har sällan skådat så mycket myssaker på en gång!!! =)

Förstår att det inte finns mycket tid till annat...ti-hi...

*Myser* gladeligen med dig snart..Helst veckan efter nästa..då det är efter julmarknaden och inte min Hampe vecka!! Finns det finns mer tid till mys då....=)

Ha en helt fantastisk helg!! Och all lycka med dina fina saker!!

Puss och kram Malin

Unknown sa...

ps.Jag LOVAR dig!!!..att du definitivt inte kommer att få stå ensam i ett hörn på julmarknaden!! =)

kramis

My home is my Castle sa...

Åhh så nyyydelig...
Du er bare såå utrolig flink og jeg er en stor fan av deg :)
Sender du til Norge ??

Klem,Kari

annika sa...

Oj,oj,oj vilka fantastiska saker som kommer ur dina händer. Vilken fantasi och allt blir ju så himla snyggt.Nu har jag inte någon möjlighet att komma på julmarknaden men jag är helt övertygad om att du inte behöver bara ensam vid ditt bord.
Lycka till!
annika

Lena sa...

Hade äran att träda in i din tomteverkstad igår och se alla dina nya skapelser i verkligheten. men huset var inte färdigt när jag gick.
Det blev ju jättefint!
Inte för att jag hade trott nåt annat, men det blev finare än jag hade föreställt mig när vi bollade idéer fram och tillbaka.
Och texten på skylten....hur ofta tänker man inte det när man kliver in genom dörren till sitt hus!?
Klockrent!

Med risk för att bli tjatig:

Det ska bli sååå roligt att vara på Åhaga nästa helg och få "stoltera" med din fina skapelser.

"Stå ensam i ditt hörn" kommer du ju absolut inte göra eftersom du har "knoll och tott" med dig :-)
och kunder kommer du inte sakna heller det kan jag lova!

kram kram.......

Malin - Ebbas änglar sa...

Heeeeeelt fantastiskt....
Vill bara tala om att du inspirerar mig jättemycket!!!
Jag håller själv på o laddar upp inför Noras gammeldags julmarknad. Förstår precis vad du menar med att det BARA är pyssel i huvét!!!

Lycka till med alla din ljuvliga skapelser =)

Kram Malin ^^,

Trädgårdsdrömmar sa...

Lycka till!!!!!
Förstår precis vad du menar, med att pysslet drar. Jag håller oxå på med julmarknadspyssel, men jag är bara med på vår egen marknad i Mossebo numer. Försöker att dra ner på det lite då tiden inte finns. Du kommer absolut inte att få stå ensam i ditt hörn...Underbara ting du gör!!!!
Lycka ,lycka lycka till!!!!
Kram Carina

Therese Sagstedt sa...

Så vackra skapelser du gör, man kan ju inte låta bli att titta in lite då och då, man väntar med spänning på att du ska uppdatera bloggen, lycka till på julmarknaden Kram Therese

Anonym sa...

Oj oj du är min stora idol! Du inspirerar och gör mej lycklig varje dag när jag ser dina bilder och hantverk...Lycka till!

Mitt Lantliv sa...

Jag kikar in ofta hos dig och tycker du gör så mycket fint. Jag är jätte sugen på skyllten ...här finns bara snälla barn...kan man få köpa den här igenom. Maila mig gärna isf på sophie_jonas4@hotmail.com

Sari sa...

Åh, vad härligt det är att kika in på din blogg som bara sprudlar av skaparglädje!!!
Stort lycka till på julmarknaden!
Kram Sari

Catalina Alvarez sa...

Hello from Italy!
I love Tilda style as well.
Your creations are absolutely adorable.
Love your calligraphy is gorgeus.
Kind Regards
Cata

Pyssellisa sa...

Hoppas det går bra på julmarknaden i helgen. Jag åker till kusten imorgon så jag kan tyvärr inte komma och inspireras. Men lycka till! Kram

Käranån sa...

Så vackra saker du har gjort, helt fantastiskt!!