måndag 4 januari 2010

God fortsättning...
och bättre ska det bli, det har jag bestämt!
Snart är alla helgdagar över och vardagen kommer sakta men säkert stabilisera sig i var familj igen. Visst är det underbart, att julen blev gnistrande vit?! Frostiga ögonfransar som pryder de lyckliga ögonen efter en stunds lek ute i minusgraderna som biter fast rosor i kinderna. Snöflingor som dansar utanför fönstret, ibland leker de bara i vinden, ibland faller de tungt ner i backen och gör de redan stora drivorna vitare. En vackrare jul kunde jag bara drömma om... Jag älskar vintern, när det är vinter.


Det är dock med bitterljuvt hjärta som jag lämnar högtiden bakom mig, det är ju för härligt med alla förberedelser, allt pynt, och pyssel... Och nu när det är över skall allt "slit" skall åter plockas bort, ner i lådor, upp på vinden... Men redan nu skriver jag upp en lista inför nästa jul -vad som var bra, vad som skall ändras, eller tas bort, så behöver jag inte tänka så mycket när julstressen sakta börjar komma krälandes nästa vinter.

En sak som vi verkligen ska repetera, som blev både mysigt och lyckat är detta pyssel som passade utmärkt för barnen, och blev till vackert gran-pynt, det är ett måste på "att-göra-listan":


Snö-kottar
mysigt pyssel för både stora och små

Du behöver:
  • Lite bredare hobbypenslar
  • Tapetklister
  • Täckplast
  • Kottar
  • Konstgjord snö
  • ev snöre/spetsband & smältlim för upphängning
(Snön, penslar och limpistol och smältlim har jag köpt på Panduro hobby, kottarna kommer från kransar med kottar som jag plockat isär, men det finns säker i både hobby/blomster handel, eller i skogen så klart!)

Gör så här:
  1. Lägg ut plast och ha dammsugare nära till hands, snön är väldigt kul att kasta på varann efter en liten stund!
  2. Tapetklister la jag i varsin liten kopp till barnen. De fick använda pensel för att stryka limmet på kottarna.
  3. Smula snö över de kladdiga kottarna och lägg på en bricka för att torka.
  4. För att göra en ev upphängning på kottarna för att använda dem på paket, som pynt i granen eller att hänga i fönstret, så la jag en klick smältlim på toppen vid stjälken, och tryckte ner ett spetsband på mitten i limmet med ungefär lika längd kvar på varje sida. Ändarna knöt jag ihop i en grankvist, med en rosett, och det blev en mycket söt dekoration, i mötet av naturen och den vita spetsen!

1-2.


3.


Tada! Titta så fina de blev! Tack käre Alfred för demonstrationen!
Min lilla Adela är ju bara 2,5 år, och ganska "vimsig" av sig, hon doppade runt sin pensel i både klister och snö, så det blev stora klumpar, men när det torkade så blev de fina med hennes kottar! Så det passar verkligen alla åldrar.


4.

Det är enkelt att tvätta bort tapetklister, och lätt att dammsuga upp all snö, och kottarna kan sen pryda granen, eller gardinstänger eller stora härliga jul-paket! Väl värt att prova!

På tal om granen...
vår julgran blev i år en hel villervalla av allt julgranspynt man kan tänka sig, rött, guld. vitt och lite däremellan. Hade planerat en vit/silvrig gran men när barnen förtjust plockade fram allt "gammalt" pynt så kunde jag inte låta min "vita kärleks-noja" komma före deras glädje och förväntan! Visst, klä den som ni vill! Så klart ska ni klä den -som ni vill! För det är ju det julen handlar om, glädje!

Då vi hade ganska stora paket i år, och för att slippa revis-markering av hundarna på den nya skogs-hörnet hemma, och dessutom för att enklare kunna vattna, så valde vi att såga av de nedersta grenarna av vår fina julgran, och julgransfoten satte vi i en gammal zink-balja som jag stött ihop med på loppis. På den gamla kälken satte vi de mindre paketen, och ändå gick det enkelt att flytta undan dem och dammsuga! Också den från loppis...


Glas-stjärnorna är nog bland det vackraste jul-pyntet jag vet. När de hänger i granen och de små lamporna gnistrar ser de ut som om de är av is... Men det var inte lätt att fånga den känslan på kort!

Trä-hjärtan nedanför köpte jag för 2 år sen, tre stycken med olika texter på, som jag hängde på paketen till min familj. de fick pryda vår gran förra året -och i år... Även om de är röda! Detta hjärtat hängde jag på min fästmans paket. På de andra står det: "Drömprinsen" (som min son fick på sitt paket), och "Mitt hjärta" (på min dotters paket). Och jag ska villigt erkänna att precis de orden tänker jag om mina tre käraste, varje dag, men det är en fin påminnelse ändå när de hänger i granen...


Underbara julhälsningar...
...visst är det kul med alla julkort som dimper ner och önskar god jul, och gott nytt år? Ett litet bevis från nära och kära att man finns i tankarna då och då. Vi har alla våra nära och kära i både våra hjärtan och tankar även om vi inte hann skicka julkort i år... Vi ville istället skicka nyårskort. Men våra sista-minuten-planerade-kort blev klara lite sent, men i dagarna borde alla fått en liten hälsning även från oss... Bättre sent än aldrig. Eller hur?

För alla de hälsningar vi fått, blir vi hjärtligt glada oavsett om det är hemmagjort eller köpt, arbetat eller simpelt, det är ju tanken som räknas! Alla får pryda vår stora "ram" i köket och påminna oss varje dag om hur lyckligt lottade vi är med folk som bryr sig om oss.





Bemärkelsedag!
Sedan hade jag min födelsedag i mellandagarna, det är så fullt upp med alla julbestyr, juldagar, rea, och nyårsaftons-planering, så mitt kalas brukar bli ganska simpelt, varken jag eller mina gäster skulle orka mer... Ja, nu är jag snart i full pott med vuxen-poängen! 28 år fyllda, villa, Volvo och vovve:ar... Och två underbara småttingar. Bara en gnistrande ring på fingret och 30-strecket kvar, sen kan ned-räkningen börja ;)

Väldigt fina presenter fick jag! Och ännu finare gäster! Tack, tack, för dem, och er!


Bland annat fick jag, i både julklapp och födelsedagspresenter nya kok/bak-böcker. Titta och njut! Ps. Lägg gärna märke till det mysigt fina tårt/kak fatet som kom från samma givare! Tack snälla mamma och pappa.



"Två systrars söta"



"Vinterns söta"



"Kakfrossa"



Fick även en annan bok, om hur man dekorerar tårtor men den glömde jag fota!

Underbart!
Även om jag för tillfället mår katastrof-dåligt så känns ändå livet underbart! Trots att jag knappt kommer upp från vågrätt läge så känner jag mig lyckligt lottad över livets öde. Visst är det ändå lustigt, för ibland kan kroppen vara nästan fri från värken, men sinnet är tungt och livet känns fattigt på livslust, alldeles "slut" av den ständiga värken även om man för en dag kan vara "fri"... Och just nu är det tvärtom, trots kraftig värk och total orklöshet så är jag lycklig! Tänk den dagen man blir klok på sin kropp och sitt sinne. Ingen som har ett sådant piller att dela ut?! Ett "bli-frisk-och-klok-på-en-gång-piller", gärna receptfritt!

Tack för att jag får vara den jag är, och att ni som uppskattar mig, gör det villkorslöst och utan krav. För det ni får tillbaka är min eviga kärlek, det kan jag alltid ge av, även när kroppen min sviker.

Till er som är sugna på mer, så har jag lite nytt att visa snart igen, så nästa inägg hänger redan i luften!

Ta hand om er, och de era. Så gör jag mitt bästa med mig, och de mina!
Vintergnistrande kramar
Helen

6 kommentarer:

Mitt smultronställe sa...

Hej!!!
Hoppas jag sagt det förut men du har så fin och inspirerande blogg!!
Toppensnygga bilder!!

Måste bara få till ett sådant föster med hönsnät med texten familj!!!!
Den är hur snygg som helst!!

Kommer och tittar snart igen!!

Kram Camilla.

Lina sa...

Hej!

Så mycket tips på en gång!! Önskar dig en riktigt trevlig helg!!

Ps. Jag inspirerades av dig och gjorde brädor . Lånade texten Det är ett mirakel.... Hoppas att du inte misstycker!!

Kram Lina

Nyanser av vitt sa...

Vilka fina saker du gjort.
Grattis i efterskott.
Välkommen in till mig. Har en utlottning
Trevlig helg
Kram Agneta

lindqvistsfyrarum sa...

Hej Helen!
Kul med bröllop fram över. Till vårat bröllop fick jag inspiration från din blogg. Började göra plankor med kärleks texter på. Men det blev inte alls lika bra som dina.Så den tanken fick jag lägga ner.

Är imponerad av din kreativitet. Du är super duktig. Alla saker du gjort och lagt upp på bloggen är jätte fina. Alltid lika kul att gå in på din sida.Fram över ska jag beställa en sådan fin namn skylt som du gör. / Rebecca

Gunilla/Nilla sa...

Du har en fantastiskt fin blogg!
Så mycket fina saker du gör.
Har suttit en lång stund nu och bara njutit av alla dina fina bilder.

Ha en fin dag//Gunilla

från denna dag sa...

Oj så härlig blogg du har och inte bara många fina bilder utan ljuvliga funderingar också!:)

Ha en bra dag!

//Ulrika