tisdag 26 januari 2010


Vinterkaos ute, men sol och vår i sinne och själ.
Ja, visst börjar det bli så. Vårkänslorna börjar sakta komma smygandes genom snödrivor och vinter-gnistrande kyla. Knasigt, lite tidigt för pirr i mag-gropen, men vem är jag att motstå naturens krafter ;) Lite pirr gör ju bara gott!
(Kanske kan det bero på min nya drog: "Twilight sagan" som kittlar alla sinnen och framkallar ljuva kärleks-tankar för var och en tösabit i världen... *suckar lyckligt* Eller kan det bara bero på denna underbara vinter som framkallar "Bullerby-barndoms-minnen" som lockar fram en glittrande trygghet i kroppen? Struntar egentligen i vilket, ska inte ifrågasätta min lilla lycko-bubbla, då kanske den spricker...)

Kan också bero på en underbart mysig mässa, med mycket nytt, nött och sött som medicin för själen! Underbart! Lite vårnytt kommer in under mars/april till butiken.
Så innan dess får jag nöja mig med mig egen design i den samme, har skapat lite nytt som finns till försäljning i väntan på de andra varorna:


Titt-ut-holkar
Pris: 145 kr/st

"Äntligen hemma"
RESERVERAD
"Hjärte-BO"


("Hjärte-BO är såld)


"Hemma""Mitt hjärta""Titt-ut-familje-holk"
Gjorde en "familje variant" av samma små hus, dessa sitter samman i en hjärtlig rök-snurra i ståltråd, och på ena fästet hänger en tags med texten:
"När vi två blir en"
Tänkte det kunde vara söt som en liten bröllops/förlovnings/inflyttnings/eller gravid-present, eller bara till någon man håller kär, tex på Alla hjärtans dag.


Reserverad


"Titt-ut-vånings-holk"
Gjorde även en annan variant av fler-familjs bostad till små fantasi-pippi-fåglar... "Finns det hjärterum så finns det stjärterum" heter det ju så vackert.
"Lycke-Bo och Lille-Bo" döpte jag detta lilla hus till.Pris: 185 kr


Söt-skyltar!
Det finns ju inget bättre än små barn... Gjorde en ny variant på födelse/dop/Gudbarn eller 1-års-present... Kan så klart ge vem man vill, men det var åt detta tanken lutade när jag skapade... Men det finns ju många prinsar och prinsessor i denna världen!

Pris: 199 kr/st


Arm-smycke
Har även provat att göra två arm-smycken. jag har själv ett i tyg som jag använt väldigt mycket, då jag har nickel-allergi och inte kan ha vanligt "bling bling", så nyfikenheten stack i fingerspetsarna när jag var i tyg-affären härom veckan och jag var bara tvungen att prova sy! Oj, vad kul det var!

Den första är prydd med en virkad blomma (som jag beställer av min virk-kunniga älskade mor) och i mitten sydde jag fast lite pärlor i vitt, cremé och glas-nyanser.
Dansande tyll blandas med både spetsband och spetstyg och bakom skymtar ett band med alfabetet på i gammaldags stil. Knäpps med kardborreband.
Den andra varianten blev lite mindre romantisk men mer mysig, kanske?!
Med spets, vackert band med texten "Create" och påsydda vit-skimrande pärlor.


Så snart jag avklarat lite beställningar så ska jag sy ett par nya arm-smycken som kommer att finnas i vår till försäljning.


Bröllopstavla!
Jag fick äran att hjälpa min mamma och pappa med en bröllops-present till deras chef och hans nyblivna fru. Jag fick helt fria händer att skapa det jag ville och detta blev mitt resultat. Ganska enkelt, med plats för en "...och så levde de lyckliga i alla sina dagar..."-känsla. Kortet satte vi på utsidan av paketet som en liten utsmyckning på det fina presentpappret.

All lycka till de nygifta tu, och deras två småttingar! Hoppas bröllopet var underbart, och gav många fina minnen att bära med resten av era liv, och mer därtill. Hoppas även att presenten kommer passa in i ert hem.


Tro, hopp och kärlek.
Jag har en efterlysning... På omtanke... tro... hopp... och kraft att våga visa sin kärlek till personer som står i nöd. Visst händer det fruktansvärda saker på flera platser runt om i vår ibland så grymma värld... Och hur mycket jag än önskar att det fanns något att göra så sitter jag och bara iakttar deras hissnande öde på nyheterna... Och många öden som det skrivs om i olika bloggar och de problemen man själv tacklas med känns som vardagligt enkla, och inget kan man göra mer än att låta hjärtat brista av medkänsla...

Just idag, just nu brinner mitt hjärta för någons öde. En familj, som ligger min familj, varmt om hjärtat som drabbas av det som vi alla alla fruktar mest... Jag efterlyser en gnutta hopp, ett ljus i mörkret, för när man ser verkligheten i vit-ögat är det lätta att förlora sin tro, oavsett vad man tror på... Och sitt hopp om en ljus värld när det som sker känns orättvist för de inblandade. Tyvärr är det verkligheten, och det sker runt om oss, och det viktigaste av allt tror jag är att kunna visa sin medkänsla, sin omtanke och ge lite kärlek till de som behöver, det kostar inget. Det är så enkelt att blunda, och låtsas som ingenting men rätt som det är kanske det drabbar dig -eller någon nära- och då är man nog tacksam att det finns folk som vågar dela ut en kram, en famn, ett tröstande leende eller ett stöttande ord så man slipper stå ensam i sorgens tyngsta tid.Så ni som känner som jag gör och önskar att man själv kan göra skillnad, i kampen mot en ljusare värld, trots fruktansvärda livsöden, snälla, börja med att vara en god medmänniska, en osjälvisk individ och skänk ett leende till någon. Inget smittar som leenden, kanske gör du skillnaden för just den människan den dagen... Som i sin tur kanske ger det till någon annan... Och kanske kan det tillslut nå någon som famlar i mörkret -och en god epidemi har startat. Jag vet att det inte tröstar ett sorgens-sår... Jag vet att det inte läker ett brustet hjärta, men förhoppningsvis kan det värma lite i en frusen själ, ett innerligt leende ger så mycket mer än man tror. Och varför inte försöka, börja någonstans... Om alla gör något, kanske det blir en skillnad för någon någonstans, och då har det varit värt det!

Lev väl och var rädda om varann, för det är det bästa vi alla har -varann!
Hjärtliga kramar
Helen

Ps. för att avsluta detta inlägg lite mindre dramatiskt vill jag fråga om det finns någon som är intresserad av denna underbara skylt? Jag har haft den tingad men trots påminnelser har den inte blivit hämtad... Många har ryckt i den och frågat om den, så jag hoppas kunna lämna bort den snart iallafall, för den är ganska skrymmande i min pytte-lilla butik, så nu är det är först till kvar som gäller, för snart kommer ju vår-sakerna in.
Helst ska den hämtas då den väger en hel del, den blir inte lätt att posta, men det är såklart ingen omöjlighet om så önskas!

Den är gjord av en antik vävstol, målad i lager, och framslipad här och var så den ser gammal och väderbiten ut. Ovanpå har jag dekorerat texten:
"Holdning you
I hold everything"
målad i två olika grå nyanser för att få mer liv i skylten.
650 kr eller högstbjudande.

4 kommentarer:

Lena sa...

Ja, det gör verkligen ont i hjärtat när jag tänker på de som har det så svårt just nu. Och det här med att "blunda" och snabbt "glida vidare" råkade jag själv ut för häromdagen. Fast det var JAG som gled vidare...tyvärr!

Borde ha stannat upp när jag såg vem det var men kände mig så osäker på om jag var tillräckligt "nära" eller om de skulle tycka att jag bara "trängde mig på". Jag blev så oerhört kluven (och rädd!)
(Fast dessa underbara människor skulle nog aldrig tycka det om nån!)
Och när jag nu vet vad jag vet, är jag naturligtvis ännu mer ledsen, arg och besviken på mig själv för att jag alltid är så FEG! Jag är så rädd för att göra fel och såra någon. Och så blir det tokigare istället.

För trots att vi alla är så olika så är det nog så att i de flesta fallen är det, precis som du säger en kram, några ord eller ett tröstande leende ger mest i alla fall.
Även om det kan vara svårt och osäkert att ge/ta emot just då, så kan det ändå ha stor betydelse längre fram.
Visad medkänsla måste väl ändå vara bättre än ett visat undvikande.

Suck...tänk om det fanns ett facit i medmänsklig! Det skulle verkligen behövas i den här världen.

Men en sak är, som sagt, iaf säkert:
Ett leende smittar och kan göra underverk!! *ler stort*

kram på dig, min vän och till alla bloggare där ute :-)

Camilla sa...

Hej!
Jag ville bara tala om att via min blogg så har jag gett dig en Award, då jag älskar din blogg. Du ger så mycket energi och inspiration! Kram Camilla

Anonym sa...

Många kloka ord som vanligt...läser och begrundar.kram Ida

Lyckoosten sa...

Hej!
Otroligt fin bröllops tavla med undertext I nöd och lust.
Jag är sugen på att göra en fin canavas tavla till våra nära vänner som ska gifta sig.
Hur har du gjort?
De här så kallade bubbliga ramen, ser ut som trådar?
tacksam för hjälp :-)
du är en jätte duktig, gjort så mycket fint :-)
mvh Ulrica