onsdag 20 juli 2011

Av längtan till dig...
Jag kan inte annat än att förundras över mänskligheten. Genom sig själv känner man andra.


Av att bli visad uppskattning av härliga kunder som rest långt för att komma och hälsa på i butiken... Av att få ett mail innehållande någons livs historia med olika öden och av att ha folk i omgivningen som tvingas gå igenom de mest ofattbara saker, kan jag sätta ord på alla mina känslor som just nu värmer i bröstet av flera olika anledningar. Tack till Er som fyller mig med kärlek på ett eller annat sätt. Detta inlägget är tillägnat Er.Tänk att ibland kan man tycka att livet är orättvist, trist och vardagen är en enda trasslig tova som man inte får ordning på hur man än kämpar... Och då har man "bara" två barn och två hundar.
Jag vet att jag inte är den enda som tänker och känner så, och visst vet jag att det går upp och ned för alla i både livet och förhållanden. Det kan kännas orättvist att man drabbats av något som tex i mitt fall en röra av massor av symptom vars orsak inte helt hittats, men det kan vara vilka öden som helst jag menar. Att man blivit ovän med någon man behöver i sitt liv, att man har ett bredband som krånglar stup i kvarten, att man är arbetslös eller inte kommer i sina jeans längre... Små saker som kan styra livet, egentligen helt i onödan. Egentligen har man inte så mycket att klaga på, egentligen har man det himlans bra! Men ändå lyckas lyckan hamna mellan två stolar.

Ändå förväntas det av samhället på något vis att man ska vara tacksam och lycklig för den välfärd vi lever i... Som man känner igen från när man var liten "-Ät upp nu... tänk på de svältande barnen i Afrika..." Hur hungriga de där små krakarna än må varit så smakade maten ändå inte bra -eller jag var ändå mätt!
Inte hade de där fattiga hungriga klagat över något så fånigt som en dålig lärare, ett dåligt mobilbatteri eller att elen är för dyr.

Och lika väl finns det dem som plågas av de värsta saker man kan tänka sig, och de känner sig lyckliga och tacksamma för det de har, tar dag för dag och gör det bästa av situationen.
Visst är det märkligt. Hur lyckan inte alls egentligen har med de sakerna att göra, de saker som skapar hela vår vardag, hela vårt liv. Utan att den ligger inom oss.

Slutsatsen blir densamma, hur jag än vänder och vrider på mina åsikter, tankar och erfarenheter, det går inte att jämföra sig med andra. Mitt liv är mitt eget, jag kan förstå andras situationer, jag kan känna medkänsla och vissa händelser rör mitt hjärta på en nivå så det värker i hela själen, medan vissa händelser kan rinna av utan att lämna spår. Hur stora spår ni andra får av de enklaste saker, eller de tyngsta besked, kan jag aldrig veta... Det vet ingen mer än den som upplever det, och ingen borde döma, ingen borde få tillrättavisa, för alla är olika. Är man ärlig mot sig själv och sin omgivning borde man få fullkomlig känslomässig frihet i alla lägen och slippa bli ifrågasatt.

Nu har jag nog som vanligt skrivit alldeles för mycket, så jag vill bryta av med att visa det nyaste i butiken -några sjalar.Underbar, underbar klocka! Perfekt storlek att hänga på en krok, eller stor rostig gammal spik i stugan... Men den har även magneter på baksidan så den går att sätta på kylskåpet med!
Pris: 229 kr
(har jag för mig iallafall, är på semester och minnet är bra men kort (fast inte bra heller om jag ska vara ärlig) och priset står så klart uppskrivet i butiken)


Här har jag hängt de två nya vackra sjalarna om vartannat -de "gifter sig" perfekt och fungerar lika bra ihop som jordgubbar med vaniljglass, gott var och en för sig, och gott tillsammans... Mums för själen!


Naturvit sjal med spets, är lika fin att ha kring axlarna till en sommarklänning, som att vira den kring halsen för att få mysfaktor.
Pris: 185 kr


Skir romantisk vit sjal som nästan är en blandning av halsband och sjal... (TIPS: Jag har nickelallergi och har svårt att ha kedjor eller faktiskt de flesta halsband eftersom de flesta har hakar i metall, så jag har hängt min berlock-klocka som jag fick i present med ett spetsband i min sån här sjal. Den blir ett fint smycke!)
Pris: 185 kr


Härlig rosa i mjukt tyg och fin spets... Sockersöt!
Pris: 175 kr


Gammalrosa vacker ros i tyg, som brosch eller hårspänne.
Pris: 49 kr


Till Er som kämpar. Till Er som önskar ett annat öde... Till Er går mina varmaste känslor. Jag önskar att lyckan finns att finna även i de svåraste stunder. Även i de enklaste saker, som ett fågelkvitter, en härlig melodi på radion eller när man hittat ett sådant där smultronställe i ett dike.
Till Er som sitter med tanken "...jag har det faktiskt himla bra..." Grattis till din lycka. Den är lika välförtjänt till dig som för den som kämpar, men om du har den i överflöd så dela med dig, sprid den till de som är mindre lyckligt lottade.

Jag tror att allt räknas någonstans och att slutsumman av handlingarna någon gång får sitt pris, kort och gott: "what goes around comes around".

Med lycka och hopp om en ljus framtid till alla som är värda en...
Helen

6 kommentarer:

Anneli sa...

Jeg er så uendelig glad for at jeg har funnet bloggen din <3
Stor kram til deg :)

Sara Forsberg sa...

Hejsan! Vilken underbar blogg jag snubblade in på idag, din! Vilka fina grejer du målar, har oxå målat och textat en del men nu är det bara symaskinen som gäller.
/sara

tyziana sa...

Hello!
How wonderful your blog is beautiful!!
Fantastic photos and you words are so sweet!

Jessica sa...

Hej! Jag googlade och hamnade här! På din heeelt underbara blogg!!
Så fantastiska saker du gör!!
Jag är visst oxå pysslig och så, men blir så imponerad just över att du målar så fint! Dessa tavlor!!

Jag har en fråga, målar/syr du på beställning? Ser att ni har butik, men gör du även så att jag som återförsäljare skulle kunna sälja saker i MIN butik??

Jag har en 25-åring dröm...att öppna egen butik. I alla år har jag vetat att jag SKA. Bara inte NÄR. Men nu har vi registrerat företaget, och snart flyttar vi till det hus där vi tänkt inreda garaget som butikslokaler. Med start påsken 2012.
Nu googlar jag som fasen och letar efter dom där unika sakerna jag vill handplocka till min butik. Jag vill att varendaste pinal ska vara utvald - med största omsorg.

Vore roligt att höra av dej!

Ha det så bra & fortsatt skön sommar!

Hälsningar Jessica
j_rennstam@hotmail.com

Änglarum sa...

Hej! hittade till din fina blogg! så otroligt mycke trevliga saker du har hos dig! bor i Jönköping, tänkte så småningom göra en till din butik,har du tips på något mer i din närhet,butik elltripp er mysiga fik dyl,så kanske man kan få i hop en utflykts runda!kram Jessica

Victoria sa...

Åh, äntligen är jag tillbaka och kikar på din blogg. Jag var i din butik för något år sedan o köpte lite av dej den gången. Jag har aldrig glömt dina vackra tavlor, ord, prylar och annat smått & gott och återkommer hit ständigt!
Du är fantastisk och dina alster får min själ att le och min inspiration att blomma.
Så snart jag klarar (dålig hälsa pga sjukdomen ME) så kommer jag gärna till din rara butik igen. Jag undrar om du möjligtvis öppnar upp din lilla butik om särskild anledning finns?
Måste ha med mej min personliga assistent om jag skall kunna åka till dej - och henne har jag bara vissa dagar o vissa tider.
Jag har full förståelse om det inte skulle funka, då åker jag dit med min man en annan dag när vi kan. :o)
Allt löser sej - på ett eller annat sätt.

Tänkte köpa en inflyttningspresent till en av mina allra finaste vänner. Var bättre göra det än hos dej? :o) Tack för din fina blogg!

Varma hälsningar