tisdag 21 augusti 2012

SenSMmAR
Igår hade jag en superbra dag (den första på väldigt länge)  och att få spendera den i butiken med underbara kunder var fantastiskt! Även om jag mot slutet av kvällen i butiken fick hjärndimma och var trött, fick svårt att både räkna och skriva, så var det ändå bra liksom. Endel kunder ger så mycket energi, så därför blir det ett nytt litet inlägg idag. This is for you... För när sinnet fylls med så mycket glädje måste det ut på något vis...

Min favoritårstid har alltid varit sen vår, eller försommar. Då har man allt framför sig liksom, värmen, ledigt, solen och familjetid... Men jag börjar mer och mer falla för sensommaren, när vardagsrutinerna börjar komma tillbaka, alla är hemma i sina hus, det är grönt överallt och sakta med säkert ser man hur löven ändrar färg och börjar välkomna en höst, när det är fortfarande varmt ute om kvällarna, sjöarna är ljumna (även när man som badkruka upplever att det snudd på kunnat flyta isflak vid strandkanten), det börjar bli mörkt igen... Och mörker är ju tid för mys! Och efter en hel lång ljus sommar så längtar jag efter mys!

Därför har jag redan börjat pyssla inför den mörkare årstiden, för att inte hamna i dvala när höstens vindar piskar träden och regnet smattrar mot rutan dag ut och dag in. Då är jag redan förberedd för mys, pyssel och härliga innedagar med gott samvete!

Gamla böcker/tidningar från loppis kan få ljusstakarna trevligare att titta på, även när de inte är tända och en levande låga förgyller rummet. Den mesta tiden är ju faktiskt ljusen släckta, och jag tycker att de borde få bjuda på ögongodis då med!


Så här kan du göra:

1. Riv av önskad längd/storlek på pappersarket...


2. Skrynkla ihop pappret lite grann, så blir det mer dekorativt och mer lättarbetat...
3. Lägg ljuset i mitten och forma pappret som en liten bukett runt om.


4. Sätt i ljusstaken.
Voila! Lätt som en plätt, även om man nu kan tycka att detta är vansinne att pynta ljusen med gammalt papper som lätt börjar brinna, så sitter faktiskt ljuset mycket bättre i staken med lite stöd. Nu ska man ju vara extremt noggrann med att blåsa ut ljuset i tid, ha koll på det osv -som alltid- men om man har lätt för att glömma (som jag har) tiden ljuset brunnit när man tex har kalas, eller gäster hemma, så är en liten "änglavakt" att rekommendera. Det har jag satt på alla mina ljus när jag väl har tänt dem, köpt på ICA, sätt den en liten bit ovanför pappret så lågan aldrig kan komma åt! *hi hi* Jag är inte så dum som jag verkar!Det är väldigt fint att bara vira lite papper, snöre och sätta ett bokmärke, en sigill, eller ett dekorativt hjärta/sten/kors på några ljus och ge bort. De gör sig vackra i arrangemang och är lika fina liggandes bredvid, som i en ljusstake.

Mys på, lev väl och ta hand om dig.
På återseende!
Hjärtekram från Helen

3 kommentarer:

Fina Fröken Söt sa...

Åh vad roligt att du gjort ett nytt inlägg!! :)
Det var så härligt att komma till din vackra butik i tisdags och så roligt att få byta några små ord med dig! <3
Jag är så glad över mina saker som låg så vackert inslaget i påsarna!
Det som är så unikt med dina saker är att de verkligen ger GLÄDJE och det känns som de har en själ...
Jag önskar att jag kunde sy jordgubbar, änglar, fågelskrämmor och allt fantastiskt som du kan! Någongång längre fram när du känner dig starkare kanske kanske kanske det skulle finnas chans att komma och få en liten kurs hos dig?? Det hade varit så himla kul! :) Jag önskar dig allt gott, ta hand om dig!! Ps. Min vän som jag hade med mig i tisdags sa efteråt "det är inte ofta man ser så vänliga ögon som hennes". Jag håller verkligen med. Du utstrålar sån värme och vänlighet, jag fick sån energi efter att ha varit hos Dig!! <3 KRAM

Sylvia sa...

Oj, vad fina ideer du har!

Sylvia sa...

Oj,vad fina ideer du har!