lördag 16 maj 2009

Söt barn-soffa!
Jag fick äran att måla en gammal soffa åt en vän till mig, som hon skulle ha vid sin entré åt småttingarna. Den var alldeles trä-ren och behövdes bara slipas till lite i kanterna, så det var inte så mycket förarbete alls innan det gick att påbörja målningen. Oj, vad fin den blev!


På soffan ville Jane ha texten: "Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta"... Klockan blev ganska mycket innan soffan var så torr att jag kunde påbörja dekorationen...


Klar!!!
Texten blev sååå fin, slipade och bar ut den till hallen för att fotografera. Klockan var närmare 02... Första korten ska granskas... Herregud!!!! Jag har ju skrivit fel!!! Jag har ju skrivit "...hinner vänta" !!! NEJ! Det ska ju vara "...ha tid att vänta" !!!

Ångesten kom sakta men säkert krypandes in under huden... Gåshud. Misslycka. Klockan blev 02, ögon var trötta... Orkar inte göra om inatt... Är så trött... 

*klirr*
Där trillade pengen ner... DÄRFÖR tappade jag färgburken som skvätte ut massa färg över golvet och mina ben precis när jag började på ordet "hinner". DÄRFÖR kände jag obehag när jag grejade med annat undertiden osv osv. Massor av tillfälligheter som verkat konstiga under kvällen blev nu uppenbara -DÄRFÖR såklart!


"...hinner"

"...hinner" har jagat mig sen i förrgår natt... Men idag har jag dekorerat om soffan efter att jag fick slipa om och måla nytt igår. Texten ligger och torkar och väntar på att slipas lite innan den lackas och är klar -en gång till.

1 kommentar:

Moster sa...

Kanske gammelmormor Tyra försökte få dig att se att du skrivit fel. Man ska lyssna på sina spöken ;-)