söndag 24 maj 2009

Sött & nött ute!
Vår lilla "veranda" vid källar ingången, som leder in i min butik, har fått lite hemtrevlig grönska under det ena spröjsade fönstret. Väderbitna terrakotta-krukor med lavendel och rosmarin, och så klart en somrig pelargon vilar dekorativt på en hylla på utsidan av "källar-verandan".

Eftersom jag inte har särskilt gröna fingrar -de måste vara helt vita ärligt talat- så har jag lagt ett hoppfullt hjärta i den lilla liggande krukan med texten: "imagine". Kanske kan den hjälpa mig att föreställa mig en hylla i full blomst, knoppar och blommande blommor -istället för krukor med jord och vissna stackars kvistar, som jag oftast lyckas odla.
Hoppet är det sista som överger... 


Smultron-gömma
Jag har även givit min smulbärs-planta lite skydd från fåglarna -nej kanske hjälper inte den vackra kronan mot bär-sugna fågelfän- men fin är den iallafall! Bättre att säga att bären skyddas till min fästman, "bara" pynt i utomhuskrukor går nog inte hem... Här ska allt ha en funktion, det räcker inte att bara vara vackert!


Dessa rostiga kronor finns i min butik. Pris: 375 kr 


Smultron-ställe under omvårdnad!
Vi har en ful mur på vår ännu-fulare-uppfart, där jag har planterar ett riktigt "smultron-ställe" med både smultron så klart och hallon, krusbär och jordgubbar! Staketet ska målas vitt, skylten ska helst bli lite väder-nött och bären ska frodas, muren skall putsas om- men sen är denna delen av uppfarten alldeles alldeles underbar!


4 kommentarer:

Madre sa...

Jättefint!!

Johanna Westin sa...

Vilken härlig inspiratör du är...jag kikar in här då å då och man blir så glad. TACK!
Johanna på HBC

Stefan sa...

Hehe, nu har henke att göra!

Madre sa...

Glöm inte att använda din rosmarin...den ska inte bara vara fin utan även sätta smak på potatis o bröd. Jammi!!