söndag 12 juli 2009

Tänk...
...att regnet och den grå himlen fortsätter att ta dagar från sommaren. Visst några dagar var uppskattade med sämre väder så "inne-pysslet" blev gjort, men värmen och solen lyser verkligen med sin frånvaro just nu! Det är ju ändå sommar, snart kommer hösten och då finns det gott om tid för alla inomhus aktiviteter!

Idag tänkte jag bjuda på två tips!

Det första är att hålla utkik efter vackra ramar, ibland är de vackert skavda, ibland är de gräsliga och kan behöva lite vit färg... Vi har satt upp en ram, vitmålad på vår wc-dörr, det gör den mer hemtrevlig på den kala vita insidan! Inuti ramen har jag satt upp en underbar krok med porslinsknopp. Krokar är också något jag är svag för... Denna krok är så grann att den är värd att bli inramad. Den tjänar också ett praktiskt syfte, att hålla reda på vår WC-nyckel så barnen inte slarvar bort den eller låser in sig... Mitt andra tips "bra-att-kolla-efter-på-loppis", är plåt-burkar. De kan man ha till allt, men jag föredrar att ta de rostiga till förvaring av sommarblommor. Kontrasten gör sig så fin, mellan det krispigt gröna, och det rost-bruna och skavda.


Nu till lite nytt!
En helt nykläckt skapar-glädje!
För några dagar sen ville barnen "dega", så jag gjorde dem sällskap... Har inte provat på ler-konst sen jag var i 10 års åldern och köpte ett paket "Cernit"-lera. Fick blåmärken på fingertopparna efter att ha knådat den mjuk så jag kunde forma... Denna gången lät jag underbara Unik-Malin inspirera mig med sina figurer, änglar, grodor och annat sött, hon är så duktig! Mitt första försök blev två små hus... (Två små hem, någonstans mitt från ett sago-skogs-bryn med dagg-pärlor i gräset nedanför, och dansande älvor eller vänliga vättar boendes med sina familjer inuti...)


Jag målade med vanlig hobby-färg och har lackat utanpå för att få ett mer hållbart resultat, därav den glansiga ytan... Var lite för ivrig med att fota dem efter lackningen, det hann inte torka riktigt, ytan är inte lika blank som den gör sig på bilderna. De gör sig nog söta i en kruka med något grönt i!

Två flugor i en smäll!
När jag ändå hade framme alla målar-saker och målade brädor inför en beställning, för ett tag sedan, så passade jag på att måla mina ramar som jag har i hallen på nedre våningen... Hallen är ganska liten, och består av en garderob och ett mysigt hörn, och det ser ut så här:

Fåtöljen är arvegods från Henriks farfar, på den ligger en vit pläd och två kuddar med spets och monogram...(och visst en sjal och förlängningssladd när jag fotade -såg inte det förrän jag la in det här... Oj oj, vad retligt!) Ovanför har i en "familje-tavla" med foton på småttingarna... och en blandning av massa saker som ligger mig varmt om hjärtat.

Lite extra sommarkänsla med en stråhatt hängandes på kanten av fåtöljen...


Familje-ramen är egentligen mörk brun. Den är gjord av återvunnet trä (jag har en kvar i butiken...) Ska samla på alla dagis/skol-kort i denna sen, perfekt med en syskonbild i den stora rutan, och sen en för varje år, i de små rutorna.


Ovanför ramen med alla små foton hänger en väderbiten vanilj-färgad lykta. Den var lite för "fin" så jag lät den bo utomhus över en vinter tills den såg belevad ut. Nu charmar den med sitt ljuva sken från ett värmeljus i hallens mysiga hörn.


När Alfred var baby tog vi fina fotograf-kort på honom, de pryder de lagom stora hyllorna med lite andra detaljer...


Nedanför den ena underbara tavlan har jag en av mina egna skyltar med den latinska texten för: "kärleken övervinner allt", det tycker jag att vår familj är ett levande bevis på. Under de månader som vi svävade mellan liv och död överlevde vi tack vare vår kärlek inom familjen, det är jag säker på. Vissa dagar som fylls med vardags-gnabb borde vi stanna upp och läsa på skylten och påminnas om hur nära det var att vi kunde förlorat nästan allt...Länge leve loppis-lyckan!
När jag ändå är inne på "kärleken" som ämne vill jag visa denna tavla som jag hittade för ett tag sen på loppis. Föll för den, även om jag inte vet vilka de lyckliga tu är... Men kärlek -oavsett mellan vilka eller vem- är värd att uppmärksammas, så den står och förgyller vår hall på övre våningen, på ett annat loppis-fynd, skåpet! (skåpet ska jag visa när det är klart, det saknar dekorering, har bara hunnit måla det än så länge...)På samma loppis fann jag denna Guda-gåva! En vansinnigt gammal Bibel, sliten, nött och OBESKRIVLIGT vacker!
Ängeln är lika nött och skör som bibelns alla sidor, helt makalös!


Tack för titten inne på min blogg... Hoppas du hittade något som inspirerade dig, som du kan bära med dig och använda i eget skapande i ditt hem, eller liv.

Lämna gärna ett avtryck i kommentarer, så jag vet att du varit här inne. Sov gott, dröm sött alla vänner, nu väntar "John Blund" med en hink grus på mig...
Natti natti

6 kommentarer:

Bittan sa...

Ojojoj :-) Hittade hit av en slump...nu har jag läst HELA din blogg. Kunde inte sluta förrän jag var på inlägg 1 !!!!!Vad mycke mysigt och vad otroligt duktig du e. Så inspirerande . Måste försöka ta en utflykt till din butik. Ha en bra dag mvh Bittan

My home is my Castle - by Kari sa...

Åh så mye vakkert du viser....
Nydelige bilder :)

Klem,Kari

Mamma Millan sa...

ojj..vad du pysslar sååå mysigt sååå!!

Dina lersaker var ju otroligt söta..o du har inte"degat " sen 10 års åldern;????!!!

Brukar med göra så figurer o annat i cernit o fimlera såå kuligt!!
Ääälskar ju miniatyrer!!!

Fina ramar med!!

ha det gott!

Lena sa...

Oh, så fina de små husen blev. Jag såg ju när du började måla dessa "minipilledutter". Jösses vad pilligt! Jag hade blivit tokig efter en minut! Och jag såg till min glädje att du kommer att ha en liten hjälpreda så småningom. Alfred är verkligen flink i fingrarna och målade sina små skapelser jättefint. Roligt!
KRAM

smajlis sa...

men oj vad söta husen blev! Nu blev jag också sugen på att testa det! Du ger verkligen så fina idéer och du gör så mkt fint. Vilken fantasi du har! Helt makalöst!

Vet inte om jag har lämnat kommentar här förut, men jag följer iaf din blogg och blir superglad när jag ser att du gjort ett nytt inlägg!

Kram Alexandra

Therese sa...

Du är sååå duktig:)) Man vill genast ta fram penseln o börja måla o greja här hemma:)

Fotoramen/Tavlan var ju jätte fin:) Hmmm...kanske man skulle satsa på en sådan från din butik då man kommer och hämtar det andra jag beställt:)Kram