tisdag 11 augusti 2009

En underbar semester...
...för att återknyta till ett föregående inlägg så har det varit en hel bukett av rosenknopps-dagar hittills på vår semester på Öland. Vädret har varit över förväntan, även om dagen idag är täckt med grå himmel. Tänkte bjuda på lite mummelimums från sommar-ön! Håll till godo!


Väl passande sommarpresent till stug-ägarna, Henriks föräldrar, som låtit oss göra dem sällskap under semestern. Tack för gott sällskap och många skratt!

För att göra en lång historia kort, om Öland. Så skramlade vi ihop inför Henriks föräldrars jämna födelsedagar, från hela släkten, bidrag för att renovera stugan. Vi fick ihop en bra summa som användes till nya möbler, målarfärg till lister, tak och väggar, vi tog ner en vägg så det blev ett bra utrymme för matbordet, ny förvaring osv. Vi slet i flera veckor, dels med planering och inköp, sen dag som natt med själva renoveringen, och resultatet blev en ljus, fräsch och bättre fungerande sommarstuga som är ett nöje att vistas i nu! Allt dokumenterades i ett album som överlämnades vid kalaset till föräldrarnas stora överraskning, chock och förvåning.


Är det inte sött så säg?! Ljuva pastell-färger, enkla mönster såsom prick och rut, blandat med blommor och sötsaker. Jam! Bakelserna är sydda i början av "sy-karriären" och den fina plåtburken är från Greengate. På vitrinskåpets baksida har jag häftat upp presentpapper från Panduro. Lyxigt, enkelt och sockersött!


Av denna underbara pajformen blir man så sugen på att baka något riktigt gott! Två stycken hjärtformade paj-former pryder samma vitrinskåp.



Vanilj-marinerad gottis-gris!
Innan vi åkte hann jag förbereda en liten skär gris som jag stoppat, sytt samman och dekorerat här i stugan, paketet gick till någon som väntat under sommar-veckorna på en flygande gris! Glad gotte-gris-sommar!




Alltid föralltid!
Innan jag åkte på semester fick jag äran att skapa ännu en bröllopsgåva. Denna gången var önskemålet en tavla med någon text, och efter beskrivningen om hur brudparet träffats så passade något sagolikt som text...
Valde Lisa Ekdahls vis-text på en deep-edge ram som jag målade i vitt, duttade ljusgrått runtom texten och avlutade med lite glitter i hörnen för att lägga till ytterligare lite.

På sidorna målade jag brudparets namn och datum för vigseln, och som en lite högtidlig detalj så knöt jag ett silverkors i ett vitt natursnöre. Hoppas den får följa brudparet med lycka resten av deras gemensamma liv.


Vet att de flesta har påbörjat sin vardag än och semestern är till ända, men jag hoppas ändå att det finns utrymme för mys, lek, bus och så klart mycket pysslande och sysslande!
Lev väl, och besök mig gärna igen...

8 kommentarer:

stina sa...

hejsan!
Vad mycket fint du visar på din blogg !!!Har kollat runt länge och hit kommer jag absolut tillbaka!
Underbar tavla du har gjort och dina kort är jätte fina!
Kram stina

Bittan sa...

hej !

Åhhhh va mycket fint o mysigt du gör. Hit kommer jag igen...jag lovar :-)

Kram Bittan

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

bara ääälskar att kika in till dig!! Du är sååpysslig o gör sååå mycket vackert!!!dina skylta o tavlor är ju underbara med sina texter!!älskar att pyssla..nu under sommaren har det mest blivit virkning o saftkok..lillen tar ju en del tid...men hoppas komma igång nu när skolan startar..då blir dety ju lite mer egen tid!!!

gulligt av er att fixa torpet till föräldrarna!Öland är ju uuunderbart!!

kram o go natt!

Smycken och Smulor sa...

Underbara bilder på dina kreationer, tavlan till brudparet är ju fantastiskt fin!
Marie-Louise

Thesèse sa...

Gud va mkt fint du gör. Jag är händig men av dig blir jag jätte impad!!! Verkligen jätte duktig. Vart ifrån kommer de ursöta pajformarna? Kram Tess

Unknown sa...

Tänk älskade vän...va Henkes föräldrar måste vara glada att du finns!!!!...liksom jag!! ( och säkerligen Henke med..hi-hi..)

..Så fint som du skapar runt omkring dig....& så söt & go som du är!! =)

Ljuvligt vackert...du kan allt vännen..allt du tar i blir fint!!!

Tack sötaste oxå för din fina kommentar...jag blev varm och rörd i hela kroppen!! Puss.....

Såg precis den *nybakade* ljuvliga lilla gotte grisen!!!...& längtar efter *min nya*!! =) Saknar den jag hade ett fåtal timmar innan den blev såld...snyft..kan man sätta.. ej till salu på den..men ändå ha den i affären...ti-hi...???

Och vad kunde passa bättre till ett bröllop..än Lisa Ekdals text!! Urfin tavla.....De måste blivit super glada...

Här börjar det mesta av dig ta slut nu..sålde min sista välkommen skylt i går!!! Så är du pyssel sugen en vacker dag...så vet du *var mitt hus bor*...ti-hi...

Stor kram på dig! Hoppas att sommaren på Öland varit härlig...och att du själv hinner mysa, busa och leva väl!! Det gör jag här i stora mått.....=)

Och är du förresten sugen på en tripp till Borås och Alingsås med omnejd någon gång...eller kanske *kärringrundan* till tygriket...så hojta till!! Hade varit sååå mysigt att åka en liten tur med dig...=)

Kramelikram Malin

Anonym sa...

Hejsan!

Vilka underbara saker du gör, jag är så imponerad.

Tavlan du gjorde till brud paret är helt underbar.
Den sången var min och makens första dans på vårt bröllop och vi hade tagit dans lektioner och gjort en dans till den.

Ha det gott!

Kramar från andra sidan plurret.

Karolina sa...

Åååhhhh... kikar in och vilar ögonen på allt fint som du har gjort. Vilken underbar tavla till brudparet, välarbetad och full av kärlek :)
Vilken överraskning det ska ha varit för svärföräldrarna, vilken underbar idé.
Ha det så bra och mys på nu under augustis sista veckor.
/Karolina