torsdag 3 september 2009

Som jag lovat...
...att visa. Vår doppresent som inte kom med i förra inlägget, till lille August.
Tillsammans med Henriks familj gav vi nämligen en gunghäst....


Eller rättare sagt en "tras-gunghäst", inspirerad av en sådan där trasdocka, använd, älskad och gosig trots sina upptrispade stygn, hål och ihoplappad. Trasdockor har väl de flesta hört talas om, men just "tras-häst" är väl nytt? Lite klurig att vira in i cellofan, men med lite trix blev det bra. Utanpå hängde det hemmagjorda kortet ihop med en klase rosor från vår rosenbuske. (de ser dock lite trötta ut efter någon dag utan sin buske och näring, när kortet tas)


Skenorna är prydda med ljusblå prickar. På handtaget hängde jag en trä-tag:s med texten: "Till minne av dopdagen", på baksidan skrev jag en liten hälsning. Som sadel klippte jag sönder en fårskinnsfäll som jag limmade fast med kardborreband på sitsen, så fällen kan vara tvättbar ifall olyckor händer, eller färdmat som medtages spills ut...


Hästen är alltså arvegods från mitt Gudbarn, och hennes bror, slipad och om-målad. Ansiktet dekorerade jag med ögon, fröknar, rosiga kinder och näsborrar... Manen är gjord av remsor av linnetyg i vitt, men la även i några remsor i blått och crème för att få lite liv i hästen.


Baktill hängde jag ett zinkhjärta i spetsband som lite pynt...


...och som kronan på verket gjorde jag en cirkushatt, med knappar, bjällra och en remsa fårskinnsfäll.

Vi önskar det lille charmtrollet, (som är så lik sin morfar) många glada stunder på pållen, som bekant så förlänger ju ett gott skratt livet, så om hästen kan hjälpa till med några extra år i slutändan så har den gjort nytta, samtidigt som den förnöjt barndomen! Kan man förena både nytta med nöje måste ju presenten vara lyckad?Sen ville jag bjuda på lite skyltar som jag gjort på kundens begäran:
"I detta hem är våra hundar familjemedlemmar. Vi har det hårigt men trivsamt".
En "pilledutt-låda" till... Visst är de härliga?! Pyntad med diskret spetsband och pärlhjärta till min nyfunna vän. Jag blir så glad av denna lådan, kan inte se mig mätt!
Till den samma ska en "Här finns bara snälla barn"-skylt. Gjorde två varianter så det finns valmöjlighet!

Denna skylten är reserverad.


Den andra varianten med lite kraftigare ståltråd och spetsband på toppen.


Pris: 299 kr, finns till försäljning i min butik Sött & Nött.

Tjuvkik på nästa projekt! Dessa två, egentligen jättegräsliga, ting är mitt nästa projekt att göra något mysigt av när tiden räcker till, och när orken finns... Gräsligt med potential! Längtar verkligen efter båda delarna för jag har en bild framför mig av hur jag ska göra dessa, vill se om jag lyckas med mina tankar...


Återigen måste jag säga ajöss för denna gången.... Men som vanligt är mitt nästa inlägg inte långt bort, har mer att visa som jag gjort, men det får bli i en annan dag... Tack för all uppmuntran från tidnings-inlägget, ni ger mig sockerdricka-bubblor i maggropen! Tusen tack, ni är för snälla! Utan er härliga feedback och kommentarer hade jag inte fortsatt blogga, iallafall inte så intensivt... Men nu vet jag att någon läser, ser och blir inspirerad så är det värt alla minuter, timmar och tid jag sitter med datorn framför mig.

Jag önskar en mysig stund ikväll, med mys och gott sällskap av någon som sprider lite värme i tillvaron, till alla er som kikar in här.
Tack för idag, slut för idag.

Kram Helen

6 kommentarer:

Lena sa...

Finner inga ord som gör denna underbara och skapelse rättvisa!!!! HELSKÖN!! och så finurligt uttänkt med fällen. Tänk att vara så konstnärlig som du är och ändå så praktisk. Det är en ovanlig kombination tror jag ;-)
Hundskylten var mysig....
Fick just nu en idè till en skylt som jag måste bolla med dig! Vi hörs.
Kram kram

Mysiga lantliga ting sa...

Fantastiskt!!
Gu vad du är pysslig. Härlig inspiration, jag vill bara pyssla mer nu =)

Skylten snälla barn var underbar. Vad kostar den?

kram Johanna

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

GODIS KVÄLL!!
Ja bara ääälskar ditt pyssel...gunghästen är ju alldeles alldeles uuunderbar!!!!
Dkyltarna lika sååå..hundvarianten gilla jag...men vår hund fäller ju inre kom jag på;) men hårig är den!!!

~~Ha en trevlig Helg~~
kramelikram millimamsen!

P.s TÄVLING hos mig - VÄLKOMMEN!!

carina sa...

såå söt lilla gunghästen som vitmålad och med skinnet på sitsen . En sådan trävit häst har min son haft när han var liten. Idag är sonen 29 och den lille hästen är kastad för länge sedan för den gick sönder.

Sari sa...

Oj, vilken charmig gunghäst! Eller trashäst, som du skrev! Ett nytt fint ord att använda!
Jättefina skyltar!
Jag köpte tidningen Drömhem och trädgård idag! Vilken härlig känsla det måste vara att se något man själv gjort i en tidning!

Ha det så bra!
Kram Sari

Trög moster sa...

Aha!!!
Jag var nog så fascionerad av denna sköna "trashäst" att jag inte läste texten ordentlig. Först nu när jag läste den igen fattade jag att det är den gunghäst ni fått av oss. Helt otroligt. Det går verkligen inte att se. Tog så för givet att det var den fina gunghästen som du köpte på loppis i våras. Häftigt!
Hoppas ni hade en underbar familjedag på Liseberg igår. Ser fram emot att se lite foton om det på Busfrö-sidan snart:-)
Kram kram