söndag 25 oktober 2009

Höstmys och halloweenbus!
Jag vill återigen påminna om att jag inte tar emot fler beställningar innan jul, som det ser ut nu. Vi ska medverka på "Jul på ÅHAGA", helgen första advent i slutet av november. Och för att kunna bjuda ett bra utbud mysiga handgjorda inredningsdetaljer och julpynt så ska jag, när jag betat av beställningar som redan kommit in, påbörja pysslet till både marknaden och till butiken så det finns mycket nytt och mysigt som sprider både glädje och julkänsla. Beställa personliga skyltar, kort mm kommer att gå att göra igen, efter jul/nyår. Nu är det dags att locka fram jul-stämning och påbörja färden mot Tomte-dagen.

Lite beställningar har jag avklarat, två hus-skyltar och en doptavla, och här kommer de:


Hus-skylt no;01
Till familjen Jernvald.
Hus-skylt no;02
Till familjen Isaksson/Byström.


Hoppas ni gillar era nya skyltar och att de passar på husets ytterdörr och hälsar gästerna välkomna.


Doptavla:
En liten tjej som blir döpt idag, söndagen den 25 oktober i Majornas missionkyrka, får denna tavlan i dop-present.
En liten Inez. Det var första flick-dop-tavlan jag gjort och det var så härligt att kunna bygga tavlan med detaljer av en lugn rosa nyans, min favoritfärg.

Hoppas dopet blir en mysig tillställning, och all lycka önskas den lilla tösen genom livets långa vandring. Hoppas tavlan blev uppskattad.


Halloween-bus!
Bus eller godis? Helst Bus, men bäst med både ock, om jag får välja :)
Hela veckan har fyllts med knåpande, skissande, letande och fantiserande gällande maskerad-dräkter. På fredagen den 23 okt hade vi våran familje-tillställning med 3-rätters, Tomtelott, maskeradtävling och umgänge. På lördagen var vi vuxna i familjen bjudna på en hemlig maskerad-fest i Fåle-stugan i Limmared. Så dräkten skulle funka i två dagar! Då gällde det att komma på något riktigt bra! Henriks dräkt vågar jag inte ens visa på bloggen, även om den syddes ihop och skapades av mig... Men lite andra smakprov kan jag bjuda på:


Alfred, vår 4 åring, fick vara riddare. Han hade en riddar-tröja, sår och sot i ansiktet, riddarhjälm, svärd och sköld. Den fina hjälmen kommer från underbara leksaksaffären "Kurragömma" i Borås.


Till Adela, vår 2,5 åring sydde jag en liten hätta och ett akutarmband i vitt linne, ovanpå sydde jag på ett rött kors i rött linnetyg. Hon fick bli en sjuksköterska. Henrik täljde till en febertermometer som jag målade, och i sin akutväska fick hon tillbehör som bandage, "må-bra-medusin" i en burk, och sprutor.
Min mamma sydde efter mitt önskemål, och jag dekorerade -en gammaldags clowndräkt, till mig! Här ligger den klar i en pluffsig hög i gungstolen, och väntar in festen...

Med smink och på plats på festen var resultatet så här:
Jag som "vintage clown flicka"Hoppas du hittade något som inspirerade just dig, och fick det att börja klia lite i fingrarna. Sätt igång och börja pyssla, vet ja! Det spelar inte så stor roll vad man gör -bara man gör!

Välkommen tillbaka in på bloggen snart igen för mer och nya idéer, välkommen också till ÅHAGA, första advent, eller till min butik som är öppen på lördagar mellan 10-14, hemma i vårt pyttelilla garage på Tallbacka, Furuvägen 19 i Limmared!
Tack för idag.

Kram Helen

6 kommentarer:

Hus Hönan sa...

Åååååh vilka fina dräkter ni hade!
Du som clown är ju näst intill MAGISKT!!
Nu blir man ju RIKTIGT sugen på att gå på halloween maskerad, typiskt, vi har varken en sådan tradiotion som er eller någon maskeradfest inplanerad :( SNYFT!
Däremot en 30 års fest, hmm men dom skulle säkerligen kika väldigt mycket på mig om jag kom dit...Utklädd! Hahaha
Blir nog alldeles för mycket uppmärksamhet riktad på mig (med tanken att jag knappt känner någon på festen! :S)

Hur som helst, hoppas middagen och festen blev kanon och helgen bra.

Jätte fin kostym, var tyungen att säga det...Bara en gång till ;)

Kramar
-ERIKA-

Madre sa...

Jag är som sagt bra sömnads-tillfredsställd, det blev kostymer till 5 pers...och allt blev bra!!Bl a världens sötaste clown o världens mest otäcka butcher!!
Tack till alla som var med o tack till lilla syster för sopkvasten! Det var en överraskning!

Sari sa...

Vad kul det låter med maskeradfest!!
Vad fin du var!
Och vad duktig du är på att sy!!
Lycka till med allt pyssel inför julmarknaden!
Kram Sari

Helena sa...

Hej! Hittade hit genom "Smycken och smulor" och måste säga att du har en helt underbar blogg. Vilka otroligt fina saker du tillverkar, synd att udu inte tar emot fler beställningar innan jul men jag kanske återkommer efter istället! Kram Helena

"Mellansystern" sa...

Ja vilken underbar kväll vi hade...
Det är verkligen en av höjdpunkterna på året, denna tradition vi har startat.
Man är alldeles slut i hela kroppen av allt skratt som alla åstakommer med djup inlevelse i sina kostymer.

Alla bjuder verkligen på sig själva, (en del mer än andra kan man säga, eller hur Henrik!?)

Längtar redan till nästa år!!!

Tack storasyster för att du omedelbart tog över rodret med festen när jag blev sjuk. Så här i efterhand kan man ju säga att du fick kvasten för att du "sopade" undan mina problem, ha ha.

Nu ser jag fram emot första advent med "Jul på Åhaga" med mina älskade "systrar". Det ska bli spännande! Kram på er!

Anna sa...

Du gör jättefina saker.
Är lite avundsjuk på att du blivit begåvad med vacker handstil.
Får väl öva tills jag blir blå om jag ska ha en chans att komma ikapp... :)