onsdag 28 oktober 2009

Tjuv-titt!
Tänkte bara visa lite vad jag hunnit gjort senaste dagarna... Vet att jag verkar väldans ambitiös -men frukta ej- alla mönster var redan avritade, sydda, klippta och vrängda... Det jag gjorde nu var att stoppa, montera och dekorera. Därför ser det ganska mycket ut, på kort tid. Tur nu inför marknaden, och allt, att jag hann förbereda lite smått redan i våras... Inte hade jag en tanke då på att det kunde vara bra att ha till marknaden, utan gjorde det som föll mig i smaken, men orkade aldrig avsluta mina små projekt! Tur för mig nu!

Kanin-i-kruka
Började med en söt liten kanin. Frostbiten om kinderna, med röd luva och en frost-prydd vinter-ros i hörnet av en zink-kruka. Bakom visar skylten antingen vem arrangemanget är till, eller vad kaninen är... Välj vilket som. "hjärtegryn"


Luvan är smyckad med vit spets och en liten guld-bjällra i toppen.

Såld


Visdoms-tavla
Ja, det klart, denna tavlan var inte förberedd, den har jag gjort från grunden nu. Hittade en ram med potential på en loppis. Den blev om-målad, slipad och motivmålad. Bakom texten sitter det ark från en gammal psalmbok som lyser igenom på två ställen, med sina vackra gulnade ark fulla med noter och sånger.

Tänk vad enkelt det låter med orden:
"Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta"
Men ack så svårt att leva efter, men livet vore nog bättre för alla och en var, om man verkligen försökte. De är tänkvärda iallafall.
Reserverad


Ängla-strutar
Två styck pastelliga, härliga tygstrutar med en vakande ängel på kanten har också blivit färdigställda. Supersöta att lägga present i, eller ge bort karameller i!
Pris: 200 kr/st


Salt-påsar
Både snygga och praktiska, kan det bli bättre?!
Perfekta till flingsalt, fina att ha framme på bordet, eller vid spisen.


Pris: 75 kr/stSist men inte minst...
...vill jag visa två guldkorn som jag kommit över med hjälp av min fantastiska mor. Två mindre gamla dörrar som jag har fått i min ägo. De ska genast hängas upp här hemma och pryda vårt vardagsrum... Lovar att visa dem på plats sen...

Jag vill även klargöra att min mamma, är inte bara en mamma. Hon är min bästa vän. När jag har mina dåliga tider och grå-dimmiga dagar, och min mamma ställer upp och hjälper mig verkar endel folk rynka lite på ögonbrynen och tycka att det är fel... Att jag är vuxen och måste lära mig ta hand om mig själv.

Dessa ynkliga människor skulle jag vilja be dra åt pipsvängen. (Åh, vad befriande att få skriva det!)
Mitt hjärta ömmar för de som har föräldrar som tänker så. Stackars er. Stackars de som inte får den hjälp de behöver pga en formalitet. Jag ÄR vuxen, men det betyder inte det att jag är frisk och stark. Jag har klarat mig själv, levt som jag velat, klippt navelsträngen... Men när livet tog en oväntad vändning och världen rasade ändades allt. Och där stod hon, och försökte räddas det som räddas kan.

Nu har jag välsignats med en tuff mamma -en riktigt pitbull. Hon vet att jag inte skulle komma upp utan hennes hjälp. Hon vet hur mycket hon betyder, och hon struntar i vad vissa tycker. Tack älskade mamma för att du hjälper mig med både "ditt och datt" -utan dig skulle jag inte överleva. Tack för att du varje gång du kan, försöker bära en liten bit av den tunga börda jag bär. Och ännu större tack för att du älskar mig som den jag är.


Till alla mammor som inte är inskränkta vill jag ägna en varm tanke. Med ett sunt förnuft ser man som en kärleksfull mor när ens barn behöver stöd, hjälp och en famn att gråta ut i, oavsett hur liten eller stor man är. Man förblir alltid sin moders barn... Oavsett vilket ålder man bär.


Tack för idag!
Höstmys till er alla!
Kram
Helen

11 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallojs..jättefint pyssel!! söt kanin docka!!

vackert o tänkvärt skrivet!!!
Världens bästa mamma bor här...hos mig;))Hon är verkligen guld värd!!! Alltid stält upp..till 120 %. har även jag vart mycket dålig o sjuk i perioder...(kanske lite lika där)o då har hon funnts där, för mig, men oxå framför allt för mina barn!!!Vet inte vad jag skulle göra utan henne!!!

Ha ett fint fortsatt lov, du pysseldrottning!!!
Kramis Millis ♥

Madre sa...

Tack! Jag älskar dig!

Theresia sa...

Mycket fint har du hunnit med, det är så sant att man alltid kommer att vara mamma till sina barn oavsett ålder!
Ha en mysig dag! Theresia

Sari sa...

Vad fint du skriver om din mamma! Ja, en sådan relation önskar man att alla fick ha!
Jättefina saker du pysslat ihop!
Gillar speciellt tavlan med de fina, tänkvärda orden!
Ha det bra! Kram Sari

Trädgårdsdrömmar sa...

Oj nu fick du ett annat stort modershjärta att gråta av glädje över mina barn. Jag är glad varenda dag över det bästa jobbet i hela världen..det att vara mamma.
Så fint att du skriver om det. När min dotter var i värsta tonårsperioden, sa jag till henne en gång i stridens hetta. -Du ska vara glad att du har en mamma som jag, tänk alla dom som inte har det, dom skulle nog vara inget hellre önska än att få en sån som jag!!!!(en som har mamma radarn på jämt) Men mamma sa hon hur kan jag önska nått som jag redan har???? ok ..det var ju sant. Jag har många gånger fått tillbaka hundrafallt av vad jag gett. Barnen ser skillnaden i föräldraförhållanden när dom växer upp och ser andra. Som tex de du beskriver som tycker att du borde bli vuxen. Stackars människor!! och grattis till dig som inte behöver önska dig, för du har ju redan. En mamma är alltid en mamma och ett barn är alltid ett barn.
Det är en av de största rikedommarna som man blir verkligt rik av.
Kramar och tack för att du delar med dig av viktiga ting, både inre och yttre skönhet.
Carina

Moster/syster Lena sa...

Jag vet hur din mor, min kära storasyster Eva, har lärt sig att vara en så underbar mor/storasyster. Vi har nämligen en sådan mor själva! Mamma/mormor/mormorsmor Ulla.
Hon är också storasystern i familjen och har alltid månat om sina småsyskon och sedan om sina barn, barnbarn och nu även barnbarnsbarn. Även hennes syskonbarn tyr sig till henne.
Eva har verkligen anammat sin mors sätt, fast lite tuffare precis som du säger, och även du, Helen har samma sätt att tänka och leva. Skillnaden är att du av någon outgrundlig anledning, som jag har svårt att acceptera, har fått det så otroligt tufft i livet och du faller om och om igen på att ändå försöka att måna om alla dina nära och kära.

Jag vet att jag själv tänker likadant men tycker nog inte att jag alltid lyckas visa det. Jag kommer nog alltid vara den lite veka lillasystern som inte tror på sig själv ;-) Men jag har blivit tuffare med åren eller hur?

Jag är så glad över att vi har blivit "trio" på riktigt igen.
Längtar så till vår nästa "lilla utflykt" Jul på Åhaga!!!

kram kram......

Anonym sa...

Hej

Du gör ju så fina tavlor med dikter på och ikväll när jag läste kvällsdikten för min dotter kom jag på att du skulle kunna göra en sådan tavla. har gjort en till min dotter men det är inget jag vill visa upp, målar och skriver hellre än bra... Dikten är hur som helst av Lennart Hellsing och går så här:

Där uppe i himlen där stjärnorna bor, stod gubben i månen i gyllene skor.
Han spelte på flöjt och han spelte på fiol, så stjärnhönor kackla och stjärntuppar gol.
Han hade gul pyjamas med mässingpinglor på, och alla stjärnor dansa med honom två och två.
Där uppe i himlen där stjärnorna bor, står gubben i månen i gyllene skor.
Han ser ner på er och han hänger sin hatt, var kväll över solen och då blir det natt.

Jag tycker den är så himla fin, den finns i boken Rida, rida, ranka.

Avslutningsvis vill jag säga att du gör himla fina saker och hoppas att försäljningen kommer att gå bra på Åhaga!

Med vänlig hälsningar

Anna Fahlström

Mysiga lantliga ting sa...

Hej! Först vill jag bara säga vilka fantastiska skapelser du har gjort!! Så otroligt fint alltihop att jag blir alldelels knäsvag...

Sen, vilka kloka ord, håller med dig om mammor! Man får vara tacksam att man har den mor man har, inte alla som bryr sig ens det minsta!! Och sen försöka vara en bra mamma själv oxå förstås =)

kram från mej
/Johanna

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Hej sötaste goding!!!

Var rädd om din söta lilla mamma...Hon är såååå mysig & go!! ...Pitbull vet jag inte...ti-hi...=)

Om någon tycker att *föräldra vård* inte är något bra...så är det för att de ingen själv har!!!


Alltså är det bara synd om dom!!!
=( Tillsammans är man starka!!! =)

Önskar att jag kan komma på din julmarknad....Ska verkligen försöka!! Älskar dina saker...=)

Tack för snabb visiten går....Såååå kul..även om jag önskar att det var längre!!

Puss och kram på dig!! Ha en underbar alla helgonna helg!!

Kramar i massor Malin

Lina sa...

Så bra skrivit! Min mor är också en sådan mor som du beskriver. Som alltid finns där, som alltid ställer upp och gör allt hon kan för mig! Jag försöker vara en God dotter och ge hennne också. JAg vet att hon aldrig skulle önska att man inte anförtrodde sig till henne. Det hade nog gjort henne mer ledsen än att höra på min abekymmer! HA en underbar lördag!" Du gör så förbaksat (ursäkta uttrycket) fina tavlor!
Kram Lina

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Guuuud va söt du är på bilden under!!! Så himlans fin...=) ti-hi.....

Barnens saker är helt fantastiska med....gillar sprutan!! =)

Allt du tar i blir till guld!! Ha en myspysig kväll...kramar Malin