måndag 19 oktober 2009

Smått och gott, och kort om smått!
Det har varit fullt upp här ett tag nu, och mer kommer det väl att bli, för vi ska ut på julmarknad! Nu måste jag börja sy, måla och pyssla ihop bra julsaker så besökare av julmarknaden hittar något hos mig som kan glädja dem, eller någon de tycker om, lite extra på den stora julhelgen!

För att orka detta, och hinna, så kommer jag sätta ett vänligt men bestämt STOPP för personliga beställningar från nu, till jul. Det ramlar in beställningar titt som tätt, och jag är både tacksam och glad över att jag får äran att göra saker som skall ges bort eller finnas i hemmet! Men för att hålla igenom julen så är detta ett måste. Saker som redan gjorts och finns i butiken (och på bloggen) kommer givetvis att vara "först till kvarn" för att köpa. Givetvis färdigställer jag de beställningar som redan gjorts och väntar på att skapas och skickas!

Jag kommer fortsätta lägga ut mina alster på bloggen så klart, för att starta lite tankar och pyssel-kli hos er som tar er tid att läsa och kolla hos mig då och då. För oss pyssel-fanatiker, oavsett inriktning, så är julen en väldans stor högtid, och nu ska det börja tillverkas hjärte-skaker just i julen ära! Klara, färdiga, pyssla!Ängel
En ny liten ängel i ljus lavendel-färg har jag hunnit göra. Mörkhårig och mysig, med hjärtat på rätt ställe och härligt sinne för humor. Hon tycke humlor är söta, och älskar att sticka och att prova nya te-smaker.


SÅLD


Finn-fem-fel!
Jo, den är röd... röd... röd... röd... och röd.
Ändå, ett utedass ska ju vara rött. Men lite kryper det i kroppen med denna starka färg. Glad, lantligt, vardaglig och traditionell... Röd!SÅLD


Rosa dop-kort.
Till en liten Alva som döptes i söndags den 18 oktober. Grundton i rosa, med natur-färger för att dämpa lite. Blev mysigt... Personligen är jag så svag för denna naturvita spetsen som jag knytit runtom.
Fortsatt dop...
...men denna gången var det en liten kille som skulle döpas. Mormodern hade köpt ett smycke och hjärtat skulle fungera lite som en variant av smyckes-skrin... Kedjan lades i fickan och hänget kunde hänga över kanten...


Med min nya symaskin broderade jag ett "W" på fickan, som första bokstaven i den lille killens namn.


Levererat i en prickig söt påse, men lite pojk-pynt på...Loppis-lyckan sprack -regält!
På den allra bästa loppisen i vårt område förra söndagen hittade jag i folkträngseln en burk med glasspinnar, sådana man kan köpa på tex Panuro för att använda till diverse pyssel. Plockade ner burken för 5 kr i min loppis-påse... Vi kommer hem, sambo och hans bror hemma grimaserade över mitt inköp.
"-Använda glass-pinnar?! Usch, vad äckligt!!!"
"-Använda, nä, svarade jag! Man kan ju ha dem som staket i en julgrupp..."

Jag menar: vem slickar upp glassar och sparar pinnarna, när det finna att köpa nya fräscha i hobby-affärer???

Jo, men visst var det så. Det syntes tydligt hemma i dagsljuset... Det vi inte såg i loppis-lokalens lampsken. Jag hade köpt ANVÄNDA glasspinnar! En hel låda dessutom!
Kände hur magen började protestera för främmande saliv och basillusker i en hel burk. Direkt efter jag hade dokumenterat mitt vidrigaste inköp hittills hystades de in i öppna spisen.
Hua!


Nu är det minsann höst på allvar. Kalla vindar som sveper... Färgglada löv som virvlar kring skorna. En "busig" härlig årstid, känner mig som ett barn när vinden suger tag kring kroppen och löven dansar små piruetter kring mig -önskar att jag vore huvudrollen i en musikal -och kunde börja dansa och sjunga mitt ute på gatan när lövens prassel susar. Brista ut i sång, låta lätta fötter följa vinden... Fyllas upp med den härliga årstidens glans.

Min verklighet är, som så många andras, långt från den där musikalen... Men trots min tunga, värkande kropp finns där ett ljus i hjärtat -så med en sång, i strålkastarens sken sänder jag ut varma hjärtliga toner till alla er som kämpar igenom vardagen. Lyckan finns inuti, bortom värkens uttryck. Blundar man riktigt hårt kanske det går att fly till den en kort stund.
Och den stunden är nu... Din stund, i lycka.

Tack för idag.
Lev väl.
Hjärtliga kramar
Helen

7 kommentarer:

Gapskrattande moster sa...

Ha ha ha.....aj aj aj, nu har jag skrattat så mycket att jag fått ont i magen!!!

Du är verkligen "rätt" person att köpa begagnade glasspinnar!

Man måste känna dig för att förstå hur dråplig denna historia verkligen är.
Du nuddar ju inte ens läpparna på din egen glasspinne när du äter glass!!!

Kan tänka mig att DIN MOR har skrattat halvt ihjäl sig åt detta makabra köp, eller hur?!

Det här måste hon skriva upp i sin "roligasakersombarnenharsagtochgjort-bok".
Det finns tydligen ingen åldersgräns på en sån. Ha ha ha

kram kram

Ellan sa...

Hahaha, underbar du! Begagnade glasspinnar, jag döööör! Men frågan är ju VEM sparar dem för att sedan SÄLJA dem, kan inte sluta skratta! :)

Underbart söt ängel, en sådan dam får flytta hem till mig efter julen, när du har ny kraft igen! :)

Glöm inte mitt erbjudande, det var helt seriöst menat såklart! :)

Kram kram

Madre sa...

Ja ,visst har hon rätt min syster, det ska va du till att råka ut för ett sånt "fynd". Ha ha ha!!!
Det är många som inte vet att man kan köpa oanvända glasspinnar så visst sparar man gamla, för att bygga t ex staket, (vart finns det såna? ringer man GB-glass-fabriken då?)ha ha ha!!
puss puss

Michaela sa...

Jag ska leta i mina gömmor, kan finnas lite Panduroglasspinnar som jag kan skicka till dig,som INTE har varit i munnen.Hahahahaha.... Spelar det någon roll vilken "modell" det är på glasspinnarna? Jag bara ÄLSKAR utedasset! TACK FÖR ALL INSPIRATION! Och ta han om dig! Kjaaaam....

Stina sa...

Fniss ....ja inte kan man ens i sin vildaste fantasi tänka sig att någon säljer gamla glasspinnar!!!
Du är så himla duktig med allt ditt pyssel ....dasset är ju ursött! Jag tittar ofta in till dig och inspireras ...utan att komentera ..fy på mig!
Kram stina

Karolina sa...

Är alltid lika inspirerade att kika in här. Vilka fina saker du har gjort och jag kan bara fantisera om vad det är du kommer bjuda på inför jul *längtar*. Utedasset var ju bara för gulligt med hjärtetext och allt :) glasspinnarna var ju mindre söda *fniss*
Ha en fortsatt bra vecka trots tung och värkande kropp, tänk vilken tur att du är begåvad med sådan kreativitet att du kanske för en liten stund kan slippa värken när man blir uppslukad av att skapa.
/Karolina

Sari sa...

Vilken glasspinnehistoria...!!
Ja, inte fattar jag heller hur man kan sälja begagnade glasspinnar.... Konstigt.
Vilken söt ängel du sytt! Och det lilla dasset är SÅÅ gulligt!
Jag skulle också vilja ha en symaskin som kan brodera olika bokstäver. Det blir så fint!
Ha det bra med allt julpyssel!
Kram Sari