lördag 14 november 2009

November rusk, gråa väder och pyssel,
pyssel och mer pyssel!
Det har blivit både födelsedagspresent och jul-pyssel denna veckan. Med en liten nyopererad grabb här hemma (som dock haft sällskap av min mamma) har det inte varit denna fulla fart jag behövt, men jag hoppas på ytterligare en bra vecka där iallafall inte värken och orken står bakom ryggen på mig och flåsar. Man får passa på att pyssla innan den återvänder. Det är just det som kanske är fördelen med ett liv som mest liknar en berg-och-dal-bana, att man verkligen utnyttjar och uppskattar varje stund de dagar när livet är uppåt -så man kan ge upp och stanna under täcket när vardagen åter igen singlar neråt som en dalande snöflinga från himlen...


Presentdags!
Har avklarat en beställning av en brevlåda. Vitmålad med texten: "Familjen Nilsson" dekorerat på framsidan, och husnumret nr: 27 på locket. Den blev ganska enkel, men väldigt charmig, tycker jag. Hoppas den finner sin plats snart på nya adressen... Och att likväl frugan som gav den, och mannen som tog emot den blev nöjda med resultatet.




Samme födelsedagsbarn fick även ett kort från sina svärföräldrar. Inuti skulle en biljett på en konsert fästas... Hoppas ni får det helt UNDERBART på Lasse Winnerbäck i Borås, dit biljetten leder er. Winnerbäck forever in my heart ;)



Levererade i ett kuvert...

Stefan 30 år -skrivet av min 4 åring som är mitt sällskap här hemma nu i två veckor. Det var ingen mindre än min fästmans storebror som fyllde år nu i veckan -och en stor grattishälsning tillönskas honom såklart, även från oss!


Förutom en underbart fin teckning, så gjorde jag en "viller-kulla" till honom. Nu har de precis köpt hus så det blev en bra liten gåva -ihop med ett "presentkort" på en väggmålning i deras sovrum med orden som följde deras bröllop i likväl sång i kyrkan som på inbjudan, tackkort och festhäftet... Tror det blir väldigt vackert att pryda sängkammaren med -som en påminnelse av deras kärlek till varann varje kväll, och varje morgon...



Nya husnumret, no: 27.


Med rostiga böljiga takpannor och den sedvanliga röksnurran där jag fäste det lilla presentkortet.



Mera julpyssel!
Allt kanske inte är i rödaste jul-kostym, men det skall iallafall följa med mig på marknaden... Börjar bli både pirrig och nervös inför 1:a advent, det ska bli så sprudligt spännande och pirrande roligt så jag vet knappt vart jag ska ta vägen!

Alla änglar kommer få en egen etikett med namn och beskrivning om vilka de är och vad de vill med sin närvaro... Här kommer två änglar som är klara:


Pris: 345 kr
Först en blond ganska enkel ängel, med polo, kjol och byxa, vita linnevingar och en prydlig rosett i frisyren.

Sen en annan liten go´natt-ängel med en skylt i famnen: "Tycker om dig..." Hon är rödlätt med en nyvaken frisyr, nattluva och pyjamas med vit spets.


Pris: 335 kr




Hjärtliga hjärtan!
Handbroderade tyg-hjärtan med sydda små budskap och söta ord på. Själv är jag barnsligt förtjust i dessa och har gjort en hel hög att ta med till marknadsbordet ifall det finns fler som är som mig och smälter för dessa...
Bra att ge bort ihop med ett smycke, eller som komplement till ett presentkort eller sedel... Eller som en extra mysig detalj i ett arrangemang, eller bara ändå -av helt egen anledning! Man behöver ju inte ens en anledning att ge något sött till någon man håller kär...


Några svagt rosa...


...några vita...


...några i naturlinne med annan stil och spets...

...och sen blir det säkert en hel hög med några andra med framöver!
Pris: 99kr/st


Det blir även några hjärtan som värmer...


Pris: 125 kr/st
Man lägger dem i micro:n någon/några minuter då de är fyllda med vetegryn (därav den finurliga namnet) så håller de värmen en stund.


Mina barn har dem med sig när vi ska åka i en kall bil, eller om de fryser efter att ha varit ute, eller efter badet när de kryper ner i sängen...
*
En del har dem instoppat under handduken i en korg med nybakt bröd så det känns nybakt lite längre än vanligt.
*
Min morfar tar ofta prover och ska hålla i något varmt för att värma fingrarna innan, då är dessa hjärtan ypperliga!
*
Fungerar även utmärkt att lägga ner hos en liten bäbis i vagnen om man går ut en kall vinterdag.
*
Sist men inte minst tycker jag om att lägga ett varmt hjärta mot halsen/bröstet vid förkylning där det gärna värker och känns stumt.
*
Faktiskt använde vi ett hjärta i hundburen när vi "var med" valp, så hon skulle vilja ligga därinne i värmen och tryggheten för att bli mer bekväm hemma hos oss, och i sin lilla fristads -bur. (Jag vet att det låter hemskt med en bur som fristad -men den fungerar så bra att ta skydd från busiga barn ibland och det är valfritt att medverka i leken, eller krypa in och vänta...)


Socker sött -garanterat kalorifritt!
Det har blivit några bakelser med -som man kan ha som nåldynor. Jag har satt dem på ett litet silverfat, med en silversked på kanten...


SÅLD


Pingvin-på-burk
Sen kommer det två sötingar, instängda i ett vinterlandskap. Två små pinviner i glasburk.




Den andra pingvinen:




Ja, snart är julen på intågande i vart hus och stuga, och jag hoppas att alla kan njuta av denna underbara högtid av årets slut oavsett vart i livets skede man befinner sig, ensam eller med familj eller vänner, ung eller gammal, frisk eller sjuk, stor eller liten, alla förtjänar att gnola av julefrid, julero och lycka!

Kram
Helen

6 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

JOJOJOJOJOJ!!!!!
SÅÅÅ MYCKET VACKERT!!!!!!
Du pysslar ju som en drottning!!!!
;)

Kram Millis ♥

Moster Lena sa...

Tänk att jag ska få ta del av uppvisning och försäljning av dessa underbara ting på "Jul på Åhaga" 1:a advent.
Helst skulle jag naturligtvis vilja behålla allt och pryda mitt eget hem med det. Man blir fullständigt förälskad i allt!

Det ska bli så kul!!! Jag vet redan nu att vi kommer ha så roligt oavsett om vi säljer bra eller inte (vilket jag inte är ett dugg orolig för), och vi kommer nog se lite "skojiga" ut eftersom vi är så lika, både till utseende, längd, form...ha ha...och klädsel.
Triss i "småjäntor" eller nåt...

Känner mig också lite "ärad" över att se här på bloggen att även mina små idéer är värda att "stjälas";-) och det är ju så det ska vara, ett givande och tagande, av allt här i livet. Bara man gör det med hjärtat!

Änglarna är som vanligt underbart personliga med så levande uttryck i sina söta ansikten.

Det rostiga plåttaket på villekullahuset är bara så fint!!!

Du är så otroligt duktig, Helen!

Nu längtar jag till nästa gång vi träffas och planerar inför vårt juläventyr. Det är ju halva nöjet, planeringen, eller hur??

Stor kram!

Helen Haglund sa...

Moster Lena:
Om du menade kort-format-idéen som jag "stal" så var ju din mer avancerad och bättre än det jag lyckades med... Du är ju helt otrolig på kort! Du inspirerar mig jättemycket med dina nya vikningar och tips! Tack för att du finns. (Inte bara som kort-makare, utan överhuvudtaget) Snart är det dags för den stora marknaden! Pirr pirr!

Många kramar din Helen

Anonym sa...

Åh vad mycket fint...som vanligt.Blir så inspirerad..vad jag längtar till jul!!!Du är min pyssel-guru just nu.Vill göra allt vackert som du har på din sida.Kramar Ida.

Unknown sa...

Hej goding!!

Guuud hjälpe mig!!!! Här har det då hänt grejer!!!! Va duktig du är!!! =) Vilka presenter du gjort!! Ser att det lönar sig att flytta....Tror att jag ska göra det med!! =)

Helt ljvliga..underbara....& sagolika saker!! Ser att du satt ut priser oxå...Är det fritt fram att handla då...ti-hi....=)

Jag vill ha massor!!!!! Älskar dina saker..som du vet!!! =)

Tänker på dig allt som oftast!! Har faktiskt kommit i gång med mitt pyssel med!! Sköööönt!!!! =)

Ha en helt underbar dag vännen!! Kramar i drivor Malin

Färjtorp sa...

Fint Fint Fint!
Finns inget annat att säga. Du skapar så mycket underbart och som nån redan skrivit här, du är min pyssel-guru oxå =) Tack!

kram till dej
/Johanna