fredag 25 december 2009

Jul-bus och nyårs-mys!
Jag blev "välsignad" med en "bra dag" på julafton, och kunde njuta fullt ut av alla nära och kära som vi fördelade vår tid hos. Det var mycket mat, mycket mys och skratt, och ännu fler fina och underbara julklappar! Måste säga att alla julklappar blev "mitt i prick" till oss, vilket gör julen snäppet mer underbar.

Dessutom blev vi alla (iallafall häromkring) "välsignade" med en gnistrande vit jul! När snön la sig veckan innan och vi sakta räknade ner dagarna kom barnasinnet fram, pirret, förväntan och lyckan var stor inför den vita julaftonen som väntade kring hörnet...



...mitt i jul-lycko-yran går självklart en tanke till dem som är ensamma under jul, eller sjuka, eller av annan anledning firar högtiden på egen hand. Man vet aldrig vad ödet har planerat, och det gäller att uppskatta det man har, och inte ta allt förgivet. Men samman eller ensam hoppas jag att jul-lyckan ändå kan segra, och jag önskar att alla, gamla som unga, ensamma som omfamnade -fick en riktigt underbar julhelg!



Lite klappar!
Min lilla julklapp till UNIK-Malin, när vi sågs strax före jul var denna "Villa-viller-kullan", täljt, slipat, målat, slipat igen och dekorerat. Provade samma variant som till vår 30-åring för ett tag sen, med rostigt böljande tak. Gillar den looken som blir av metallen mot det vita huset! Hoppas det finner en bra plats i ert sagolika hem, Malin!






Två "välkommen-skyltar" hann jag fixa till klappar med, och jag hoppas att både givare och mottagare blev nöjda med resultatet och hittar en bra plats för skylten!




...och ett födelsedags-kort mitt bland alla julkort blev det! Grattis i efterskott till födelsedagsbarnet, Anki! Hoppas både julen och din egen dag blev lyckad. (Fast jag ska erkänna för alla som nu tror att jag suttit och gjort fina julkort till alla bekanta att jag faktiskt inte ens skickat några än... Har nyss beställt via nätet med kort på barnen, som vi ska skicka ut till nyår, inget handgjort här inte, det har inte hunnits med!)


Denna söta lilla keramik-ängeln fick jag i advents-present av min moster Lena, visst är den söt? Nu står den på mitt nya lilla "flug"-skåp från BUTIK UNIK på köksbänken, i en liten glaskupa på stenfat (som jag har till försäljning i min butik).



Jämte ställde jag denna skylt som jag gjort för cirka 2 år sen. Det är den första skylten jag gjorde, och jag nästan skäms över att visa upp den, men samtidigt är det en påminnelse om att man alltid har kvar att lära, att övning ger... kanske inte färdighet, men erfarenhet.


Underbar bak-bok!
Denna bok fick min fästman Henrik av min mor och far, han älskar att bygga pepparkakshus. Till vår uppesittarkväll hos mor och far, den 22 december skulle mallarna vara klara och huset skulle byggas, men i packning och rusning glömdes boken med mallarna bort -och uppesittarkvällen blev ett fiasko! *skrattar* Vi hade det mysigt ändå, badade varm tunna med snön fallandes ner, skrattade mycket, myste mer, och ett litet improviserat hus blev bakat, men ej dekorerat så det går inte att visa upp...


Men boken är verkligen underbar, med mycket tips och mallar hur man ska bygga olika hus med olika designer, den kan jag varmt rekommendera!



Du vet väl om att du är värdefull...
sommaren tillbringar vi ganska mycket tid på Öland, där min blivande svärmor är uppväxt och har sin familj och släkt. Stugan ligger på landet och barnen älskar verkligen att åka dit -men inte riktigt av samma anledning som oss... Utan för att på Öland, bor Lollo. Hon är 3:e delskusin till min fästman Henrik och hans syskon, och vår lille Alfred blev förälskad i henne vid första ögonkastet -och det håller i sig än idag vid 4 års ålder. Vår lilla 2 åring Adela håller Lollo som en idol, och har döpt en liten legodocka efter henne. Inte nog med att hon har ett stort hjärta, så bor hon på en bondgård där barnen får hjälpa henne att ge kalvarna vatten, de får rida och vara med någon/några dagar varje semester...

I år ville vi skicka en liten uppskattning till henne, och ett litet vänskapsbevis från våra barn. Och vad passade bättre än en liten shabby chic-kossa?!



Jag vill passa på att önska er alla en hjärtlig fortsättning i slutet av året, och en fantastiskt sprakande nyårsafton!
Ett riktigt gott nytt 2010!

Den 2 januari, har jag öppet på lördagen mellan 10-14,
och då kommer jag även att börja ta upp beställningar igen.


Och tänk, snart har jag bloggat i ett år! Så fort tiden går... Tack för alla vänliga kommentarer, ord, mail och tid jag får för det jag skapar, skriver och tänker. Det betyder oerhört mycket för mig. Tack.
Många varma vinterkramar
Helen

7 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej goa du! Vill bar kika in bland allt ditt mysiga pyssel o önska God Jul o God fortsättning!!
Kramisar Millan ♥!!

Moster Lena sa...

Grattis vännen på födelsedagen!

hipp hipp hurra hurra hurra hurra!

Britt-Inger sa...

Vilken underbar blogg du har... Här kan man sitta länge och njuta över allt det vackra.
God fortsättning.

Unknown sa...

Hej
Oj, här är det mycket att se,
besök gärna mina två bloggar.
På Vindsromantik, har jag en tävlng...

https://vindsromantik.blogspot.com
www.magsromantiskasmycken.blogspot.com

Nu ska jag fortsätta botanisera på din underbara blogg.

Många Kramar
/Maggan

My petite craft house sa...

Hej!
Alltid spännande att titta in till din blogg. Det finns så mycket charmigt handgjorda saker att glädjas av.

Ha ett gott nytt år!

Anneli

Erica sa...

Har tittat in i din underbara blogg några gånger nu och det är på tiden att jag lämnar ett avtryck! DU gör så mycket fint, bara älskar din vackra handstil som pryder dina brädor och dina kort är lika fantastiska de! Håller själv på med kortmakeri, men långt ifrån i klass med dig!
Husen och kossan är ljuvligt fina de med!!

Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

Erica

lindqvistsfyrarum sa...

Hej!
Jag har följt din blogg ett tag och nu startat en egen. Har lagt till dig på min blogglista. Hoppas att det är okej?
Rebecca