fredag 18 december 2009

Krans, och kärleksfullt krimskrams!
Mina kära svärföräldrar beställde en krans att hänga på deras ytterdörr, och detta blev resultatet. Lite "busig" och söt, precis som de är mot/med mina små barn. Därför tyckte jag att det passade dem så bra.

Mycket mys med Malin!
Var nere i butik UNIK hos Malin och föll pladask för detta ljuvliga lilla hus. Jag har ju en förkärlek för hus! Creme-färgat, rostigt tak, små fönster och söt skyltt på... Alldeles, alldeles underbart! I hennes lilla butik fanns som alltid massor av söta och mysiga saker, men detta var det som jag föll mest för, blev alldeles förälskad i det! -och så klart en hel del julklappar som jag inte kan visa här och nu, som ni säkert förstår...


Efter en liten stund hemma hittade jag en perfekt plats till det lilla huset! Precis i farstun, där de kan få alla gäster att känna sig välkomna. (Ber om ursäkt för den -inte städade griffeltavlan som jag klottrat lite slarvigt på- så rikta gärna uppmärksamheten mot huset)

Och som vanligt måste jag pilla på allt och göra det till "mitt". Även om det var unikt och vackert sen redan när jag köpte det, så är detta en liten vana, eller ovana jag har... Att måla, slipa eller knyta på saker jag tycker om -på det mesta jag förnyar hemmet med.


Nu blev det lite prickar, ny rosett och hjärta på dörren. Men hur jag än försöker pynta och fixa så är det texten som gör hela härligheten:

"A house is made of brick and stone,
a home is made of love alone"
Så sant, så sant.Denna vackra glaslyktan fick jag förra året av min äldsta lille-bror, den gillade jag så mycket att den har hängt framme hela året, men det vackra trähjärtat hängde framför den etsade texten. "God jul". Men nu är snart julen här så texten kan synas igen! Det är inte illa att pricka så rätt i presentväg för en lillebror i en helt annan värld än den "vita" jag lever i!På min favorit-hylla där denna lyktan hänger fick jag efter min lilla Smålands-färd tillökning...TACK MALIN!
Inte nog med att få komma ner och umgås med denna härligt likasinnade varelse, så fick jag en julklapp av henne med! Titta och njut!

Även om jag är anställd på glasbruket här i Limmared, kan jag inte så mycket om glasets historik. Men vad jag kan är att uppskatta denna present -att av något så "enkelt" som en gammal flaska -kunna göra en så mysig ljusstake -och kunna göra någon annan så glad! Det är en flaska som är gjord här hemma på glasbruket, på flaskan står den "LIMMARED 1740".Med en dag full av planerat "mys" passade ju även dessa små underbara bokstäver i en ännu mer underbar kombination... ett M... ett Y... och ett S blir ju tillsammans det bästa jag vet!


I lådan (som var glädjande söt, skulle jag spara inspirations-tidnings-klipp i) låg även en vit vintrig toppluva... Bedårande! Det är nog det rätta ordet, inte bara för mössan utan även för Malin! Bedårande.Sist... och minst... Men precis lika värdefull. I lådan låg en liten knapp-hjärte-brosch. Så mysig! Den kommer att pryda min "fin väska" från och med nu... Och kanske bo på en halsduk riktigt kalla dagar på promenad.

Tack snälla Malin för vänligheten och sällskapet, det var så mysigt att jag hoppas vi kan göra om det snart igen! Piff-och-Puff-pinglorna.


Ni vet den där varma känslan, den som man får av att se "Barnen i Bullerbyn" fira jul, den som man minns från sin egen barndom, pirret, förväntningen, dofterna och skratten... Den där känslan man får när kylan biter i de redan rosiga kinderna, gatulampornas ljus gnistrar i den kalla snön, och ett torrt knaster hörs vid varje steg när man går ute i vintern -den känslan önskar jag er alla!

En riktigt mysig tid, de dagarna som leder oss alla till jul.
Många vintriga hjärtekramar.
Helen

4 kommentarer:

Pink Chocolatier sa...

Jösses så ett sånt sött litet hus, jätte fint med hjärtat på dörren och prickarna på tak kanten ;)

Ja nu är det väl heelt underbart, dock liiiiten för iskallt men vackert ute med den vinter vita snön som pryder vår backe...Mys!

Snart är det jul och umgänge med familjen står högst på listan att göra!

Hoppas du får en väldigt trevlig helg och en bra jul.

Psst: Mycket väl prickat av lille bror din med den där lyktan :)

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Hej lilla gullefina där!!!

Tack för din värmande och fina ord!! Tycke detsamma om dig....=)Gillade piff och puff pinglor!!..ti-hi..=)

Hade verkligen ingen aning om att du var anställd på glasbruket!!!? Tänkte bara på dig när jag hittade flaskan!! Va fint det blev med den på hyllan....Underbar krans du gjort. Svärföräldrarna blir nog världens lyckligaste!!! =)

Tac själv för det fina huset jag fick!! Underbart...Lägg gärna undan det andra i grön/blått till mig med!! Kommer GÄRNA och hämtar..hi-hi...Är sugen på en Borås/ Göteborg tripp framöver!! Fast kanske det blir Stockholm först!! =)

Önskar dig en underbar myspys dag med massor med krispigt snö under skorna..ti-hi....

Många varma kramar Malin

Sari sa...

Hejsan!
Vill bara passa på att önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!
Kram Sari

Mysiga lantliga ting sa...

Hej!
Superfin krans!!!!!
Hade passat på min dörr.... ;)
Älskar att kika in till dej och ditt fina pyssel.
Tack för titten igen!!

God fortsättning.
Kram Johanna