måndag 11 januari 2010

Glittrande snö, så långt ögat kan nå...
...det är så vackert att det är svårt att förstå.
Nu har jag plockat ner mina julsaker, packat ner julen i en låda och ställt undan på vinden. Med en bitterljuv tyngd i hjärtat, måste jag erkänna. Jag älskar ju julen, med allt pynt, all förväntan och allt vackert som får vardagens grå-het att glittra...

Mina underbara jul-kulor i glas från Jeanne D´Arc som jag knöt fast med en grankvist i mina kransar på fönsterluckorna... Borta...



Mitt söta Tomte-kärlekspar som jag och Henrik fått av min Gudmor, hon tyckte de påminde om oss. Kan inte vara bara figuren (?), utan helheten, hon menar. De är så "man-blir-glad-av-dem", vill inte lägga ner dem i lådan... Men med luvor på, rödklädda och allt, så matchar de inte in i vår-känslan som ska infinna sig snart...




...dags för lite nytt när julen är slut...
...mysigt och sött!
Handtovade broscher i ull, med olika dekor ovanpå. Varje unik och ingen är den andra lik. Dessa är omtyckta att ge bort "istället-för-en-blomma". Den vissnar aldrig... Kan pryda en mössa, väska, halsduk, kofta eller sjal, som exempel. Har gjort en liten ny flock som finns till försäljning.







Gjorde några mindre med, ifall det faller någon mer i smaken...



Pris: 75 kr/st


Skylt med ordspråk
Äntligen fick jag en liten lucka -i kaoset av renovering och vardagsbestyr och orklösheten- och lyckades låta en idé som jag burit i knoppen ett tag ploppa fram! Men jag kunde inte bestämma hur jag skulle måla orden, så jag gjorde två -en av varje variant jag filurat på...

När jag ändå hade min älskade pensel framme så gjorde jag en annan skylt som jag funderat lite på...





På skylten med ordet "kärlek" skrev jag fina ord som kan beskriva någon man tycker om runtom som en personlig inramning.


Vänskap...
...vänner. Bästa vänner. Vänner för livet.
En vän är någon som fortfarande tycker om en trots ens fel och brister. Trots personliga skavanker och knasigheter som vi alla har för oss, vare sig vi vill eller inte... Jag tror att vänskap, är kärlek utan attraktion, och den kan dyka upp i vad som helst, och i vem som helst. När jag var yngre letade jag efter någon som var lik mig, någon som kunde förstå mig, någon jag kunde vara mig själv med-och ändå bli omtyckt. Men vart jag än vände mig så kände jag mig ensam, och annorlunda, inte förrän jag beslutade mig för att hitta tryggheten i sig själv, att jag behöver inte vänner för att vara trygg... Inte förrän då jag fann den insåg jag vilka de verkliga vännerna i livet var. Det var inte där jag letade -de var alldeles nära- och de hade funnits där hela tiden. Man behöver inte alls vara likadana, lika gamla och samma intressen! Bara man har en sak gemensamt -kärleken till varann.

Min mamma. Min moster. Älskade mormor. Min kusin-vitamin (med stort V) som alltid vet vilket kaos jag har i huvudet och hjärtat, och förstår, för hon har det med. Och dessutom fann jag min livs-vän i samma skede i livet, min hjälte Henrik. De här människorna behöver jag inte vara något annat än sig själv med, det är så värdefullt, de förväntar sig inget, kräver inget, de är bara glada för det de får, det vi har tillsammans. Man behöver inte "göda" vänskap, den blommar av sig själv!

Följande bilder är alla tillägnade vänner, nära som avlägsna... Alla vänner är värdefulla, i vilken skepnad de än har i mitt inre, för alla finns i en plats i hjärtat. Därför vill jag ägna alla er, en tanke, en kram och ett tack, vart ni än är, vad ni än gör, om vi sågs igår eller för flera år sen. En vän är alltid en vän.


Denna fina skylten fick jag i födelsedags-present av söta Malin & Stefan:


Dessa balettskor fick jag ärva av min underbara mormor, hon dansade i dem som ung och graciös. I mina ögon skulle hon nog kunna dansa i dem nu med om hon inte nyss opererat foten, det finns nog inget hon inte kan!


Den sagolikt söta silver prinsess-kronan fick jag av min nyaste väninna Malin, hur glad bli man inte av den? Väldans glad, varje gång jag ser den.


Dessa nötta små tossor vandrade min lilla mamma i som småbarn, de hänger så fint i ett spetsband på en alldeles speciell plats hemma hos oss, där vi ser dem varje dag... (över TV:n, romantiskt va???)


Vänskap som kommer att bli starkare med åren, är lika mycket värd nu...




"Bättre samman än ensam"
Visst är det så.
Men man ska alltid lyssna till sitt hjärta, för aldrig är man så ensam som när man är två, fast med fel person.

Tack för din tid.
Och varma tack till er som skriver kommentarer -nu har det gått ett år sen jag började blogga snart och jag blir fortfarande generad över allt beröm jag får, sånt vänjer man sig inte vid. Tack snälla ni.

Hjärtliga vinterkramar
Helen

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för at jag får läsa din fina blogg. Har följt dej länge nu. Tack för alla fina tänkvärda ord du skriver. Mycket kärlek till dej....
//Cecilia

Britt-Inger sa...

Hej.
Vilken underbar blogg du har.. Skulle vilja ha allt du gör :) Vad jag nu undrar över är ju om man kan beställa hos dej? Hade man pengar i överflöd skulle det bli en stor order...
Jag lämnar min mail adress så ser jag om vi får kontakt. Hoppas det.
bimsan1957@hotmail.com
Ha det gott så länge.
Kram, Britt-Inger.

Anonym sa...

Hej Helen,

Superkul att titta i din blogg. Så många vackra saker och ting och tänkvärda ord. Du är verkligen superduktig, och en riktig inspirationskälla!

Mamma hade visst träffat dig på Åhaga, tror jag det var, och hon talade om att du tillverkade en massa fina saker. Så snubblade jag in här på din blogg via ett inlägg på Facebook, å vips har jag en ny länk under Favoriter i datorn :).

Ta hand om dig!
Kram Ida Josefsson

PS Vi kanske springer på varandra på Öland nån sommar... vem vet :)

My petite craft house sa...

Håller med dig om att det känns ett visst vemod när julen plockas bort. Dessutom blir det så tråkigt mörkt när alla julbelysningar plockas bort..än är det ett tag till våren och ljusa sommarkvällar.

Anneli

Unknown sa...

HejGullefina!!!!

Visst är det härligt att träffa nån som är lika Unik som en själv ti-hi....TAck för att du finns!! Ska bli sååå mysigt att åk i väg med dig till storstaden!! Tänk va kul vi ska ha...tra la la...

Underbara saker du visar som alltid!!! Kan jag boka det turkos gröna huset tills på fredag tror du!?? Älskar det...

Ha en härlig kväll!!! kramar Malin

Moster Lena sa...

Hej vännen.
Oj, så många fina ord. De går rakt in i hjärtat, precis som dina fina skapelser.
Jag tror precis som du att vänskap är kärlek utan attraktion och det är därför man kan längta så mycket efter någon så det nästan gör ont i magen fast det "bara" är en vän.

Fick en liten lustig deja-vu-känsla i kroppen häromdagen när Adela var hos mig.
Där stod hon: Söt som socker med lockig hästsvans, smålockar vid öronen, inte tyst en sekund och såg precis ut som du när du var liten :-)
Plötsligt var jag 18-20 år igen, blond och smal!!! Hahahahaha....

Ses i em. Kram

Else´s Bod sa...

Du har ju så fin blogg!! Man blir alltid lika glad när du lagt ut nytt!!
Prinsesskronan fick jag oxå! Men jag har den som ring på fingret! Å Oj vad mkt komplemanger jag får när den är på!
Kram Lisa.

Nyanser av vitt sa...

Vilka underbara skyltar du gjort. Broscherna är jättefina. Kan man ju tex sätta på en enkel kudde
Kram Agneta

lindqvistsfyrarum sa...

Hej!
Tänkte att jag skulle göra en betällning av dig. Tycker dina namnskyltar är så snygga.
Här är min mailadress: rgn02002@hotmail.com
Hör av dig när du har tid och möjlighet. Rebecca (lindqvistsfyrarum.blogspot.com)

Therese Sagstedt sa...

Hejsan, måste säga att man blir stum av beundran vad mycket vackert du skapar, undrar vad du tar för en välkommen skylt? Mvh Therese

Edyta sa...

Vilka söta hus du gör! Mer pyssel åt folket! ;)

hälsningar
Edyta