måndag 8 februari 2010

Lycka.
Tänk vilket underbart ord.
Lycka.
Att finna lycka, att känna lycka, att få vara lycklig. Kanske är det få förunnat, eller är det så att många går runt och är just lyckliga -fast de inte märker det?
Kanske inte hinner stanna upp och inse hur lyckligt lottade de är?
Det är svårt när vardagen tar överstyr och rusar fram som en ångvält -att hinna vara lycklig.

Jag vet vad som får mig att stanna upp känna mig lycklig, och det är att få skapa. Få förmedla den känslan jag har i mitt hjärta, ut genom mina händer, och in i en liten skapelse som förhoppningsvis någon uppskattar och blir glad av. Är någon annan glad -blir jag lycklig. För ärligt glada människor är den bästa medicinen mot en mindre behaglig vardag, iallafall för mig.
Med dessa ord önskar jag dig en liten stund, hand i hand med lyckan.
Lyckan kommer, lyckan går, passa på att njut medan den består...


Något mer jag blir glad av är de knasigt charmiga "Villa-viller-kullorna", och jag har gjort två våriga fina nya som finns till försäljning:

No:01
"Belive"
Ljusblå/turkos
SÅLD


No: 02
"Home"
Rosa med grå prickar
Pris: 299 kr


Beställningar:
Det har blivit lite beställningar även den sista tiden...

Först ett kort:
Söta "Ängeln Edith"
En efterlängtad dam med glimten i ögat, som får vaka över någon som behöver en liten ängel vid sin sida.Hoppas den ger lite styrka och kärlek från sin nya plats i det nya hemmet.


Skyltar:
Min nyaste lilla ide, med lite pasteller inför den stundande våren som snart besöker oss igen... (Även om det just nu känns avlägset...)

"Home sweet home"
med några villor på rad... Kanske en stad, eller ett villaområde... Det är glitter-rök som snurrar ur skorstenarna och ett halvtrassligt band i hålen för upphängning för att få en liten sliten kontrast till de söta pastellerna.SÅLD


"Du är sockersöt"
Det blev ytterligare en "cupcake"-skylt eftersom de såldes ganska fort... Vill ha en i min lilla butik och kunna njuta av när jag är där på lördagar -alldeles kalorifri! Mums. Även denna är prydd med trassliga band.


Pris: 325 kr

Jag håller på med lite fler beställningar, och lite mer nytt till min gårdsbutik, som har öppet varje lördag mellan 10-14, på Furuvägen, Limmared, men det bjuder jag på i nästa inlägg.


Angående beställningar:
Jag kommer nu (pga ökade besvär med rygg, axlar, nacke och knopp) minska ner mina beställningar till enbart skyltar och tavlor ett tag. Ni som redan lämnat in en beställning på andra saker kommer självfallet att få dem som lovat. Ni som vill ha en personlig välkomst-skylt, eller ett favoritordspråk, en dop eller bröllopstavla med namn och datum är hjärtligt välkomna med era beställningar.
Dock uppskattar jag en god tids-marginal då jag vissa dagar/veckor är i stort sett sängliggande och därför har svårt med "sista minuten"-beställningar.

Självklart är allt som jag lägger ut på bloggen till försäljning (om inget annat står) och det är bara att maila om det är något Ni faller för!Ta ett djupt andetag.

Tack för att jag fick lite av just din tid, det betyder så mycket.
Lämna gärna en liten kommentar så jag vet att du varit här!

Lev väl.
Vinterkramar
Helen


17 kommentarer:

Åsa sa...

Hej helen!!!

Åhhh, vilka härliga små hus och underbara tavlor du gjort!! Mitt lilla hus har nu fått sin plats i hallen och det är såååå fint!!!

ta hand om dig!

Kram Åsa i Jönköping

Lena sa...

Underbar skylt med Villekullorna!

Nu längtar jag efter att min lilla knastrasdocka Ragnarrök ska flytta hem till mig.
Blev alldeles tårögd av lycka när jag såg dessa underbart knasiga trasdockor första gången. De uttrycker precis allt vad du står för Helen.
"alla är värda att bli älskade för den man är"

kram på dig knasfia

Thesèse sa...

Hej!
Så vackra saker du skapat igen. Skulle kunna köpa allihopa om bara plånboken ville det samma.. Det är en sann fröjd att återkomma till denna sida. Tänk bara på att du oxå ska andas o ta det lugnt, ta det i din takt. För du ska hålla läänge o orka ge allt det du är bäst på!

Kram Tess

Mysiga lantliga ting sa...

Inspiration till TUSEN, får jag här!!!
Tack!

kram Johanna

Madre sa...

Ja, lycklig blir jag när jag tittar på de nyskapade husen. De är sååååå fina, så ni som tycker de är fina på bild ska se dem i verklighet. Jag säger som Alfred "Oh my God!!"
Staden!!! Den har jag inte sett innan...Jättemysig!!! (Jag har nog varit en dålig besökare på Furuvägen på sistone...brukar ju ha sett det mesta...hur kan jag missat en hel stad!?!)
Lycklig blir jag när jag är nära mina barn, små som stora, de jag har fött o de någon annan fött, älskar allihop så mycket så mycket så!!!
puss puss

jane sa...

Hilma längtar till i morgon.. =)

Jag ska INTE glömma kameran imorgon heller.. är ju så roligt med kort!

Ses i morgon..

Anonym sa...

Jag blir lycklig när jag ser allt fint du skapat! Fortsätt gärna med det! ;) Kjaaaaaaam..........

Solgården Cafe, Butik sa...

Så väl valda ord, så passande!
Att få känna lycka är ett tillstånd man ska ta var på och njuta av.Jätte fina hus LOVE IT!!

Solgården Cafe, Butik sa...

En anna´n sak jag vet att du har problem med värken, men skulle så gärna vilja ha några varor i min butik....Hur känner du inför det.
Hör gärna av dig så jag vet.

Tack! Kram

lina sa...

Är inne på din blogg varje dag i hopp om en uppdatering, och varje inlägg är väl värd väntan! Jättefina saker! Jag måste nog se till att jag snart har vägarna förbi ditt garage igen! :)

kram från Värnamo

Karolina sa...

Dom är så otroligt charmiga dom där små husen, farligt charmiga, "vill ha" kommer krypande :)

Andas, vila och krya på Dig.
/Karolina

Anonym sa...

Hej! Jag brukar vara inne o kika på din underbara sida och titta för att få lite inspiration. Du gör såå fina saker. Jag tror mig veta hur du mår så fortsätt lyssna till din kropp och ta det lugnt, Hej från Pernilla

Anonym sa...

Åh så mycket fint.Blir så inspirerad, som alltid...Så fina bilder och tänkvärd text som vanligt.Ser fram emot en vår med många fina alster från dig.Kram Ida.

från denna dag sa...

Du är en av de härligaste bloggarna jag följer med! Inte bara för att allt vad du gör är himmelskt vackert utan för att du verkar ha ett otroligt vackert hjärta!:)

Jag blir så glad så fort du har ett nytt inlägg, fortsätt vara precis som du är! och tack för titten:)

//Ulrika

lindqvistsfyrarum sa...

Hej Helen!
Vill bara tacka för våran fina skylt och det mycket söta packetet det kom i.

Ska sätta upp den på dörren i veckan kommer också lägga upp den på min blogg och hänvisa till din sida då om det är okej?

Tack igen för en fin skylt. Kommer snart med en till beställning =)
Kram Rebecca

lindqvistsfyrarum sa...

Hej Helen!
Jag såg våran fina skylt. Den har inte kommit upp på ytterdörren ännu utan står i en hylla inne i hallen som ett litet fint smycke. Vi blev väldigt nöjda.
Tack för allt arbete du lagt ner för att göra denna fina skylt till oss.
Ha en fin fredag.
Tack igen
Kram Rebecca och Mathias

Kusin Vitamin sa...

Hej Pralinen!

Vad du kämpar och håller på!
Jag blir så imponerad och inspirerad av att vara inne på din sida! Tack för att du blev min kusin! Love!

Puss från Vitaminen