tisdag 16 februari 2010

Hjärtligt handgjort!
Själv är jag barnsligt förtjust i snön och vintern, även om jag bara får lov att njuta den från insidan i år. Mitt tillstånd har förvärrats på vissa bitar, medan vissa faktiskt svarat på medicinen jag får. Detta bär med sig mycket tunga tankar och mitt skapande är ett sätt att bearbeta allt som sker i min kropp. Därför ligger dessa första små skapelser mig väldans varmt om hjärtat:


Lite trasiga och knasiga...
Jag har skapat tre nya små trasiga töser, då de två första har flyttat hemifrån. För att beskriva dem så gott jag kan, så citerar jag mig själv från det inlägget där de första presenterades:
De står för... "mänsklighet... ärlighet... sårbarhet... och älskvärdhet. Så ofta håller man en uppe en charad, en välmående-mask för att allt ska verka bra när det i själva verket är tvärt om. Och varför är det en skam att inte må bra? Varför anser man sig själv som mindre värdig om man har en sjukdom, en skada eller handikapp. Kanske är det inte en belastning -kanske är det en slags gåva- en egenskap, som gör just mig till mig, och just dig till dig. Just detta står dessa små "änglar-som-Gud-glömde" för.

Ta mig för vad jag är, och jag ger dig hela mitt hjärta, kärlek och vänskap utan förbehåll!"

Av kärlek, från mig till dig.

"Imsa-Vimsa"
Kom till mig om du behöver en famn. Jag finns här.
Kom till mig och le, så får du ett leende tillbaka.
Jag kräver inget, bara att få finnas till i din närhet.
Jag är din vän, i mot och medgång.

"Delad glädje är dubbel glädje,
delad sorg är halv sorg"
Reserverad


"Vickevira"
Livets skatter är oftast de man inte kan köpa för pengar, utan att ha någon att dela livet med, skratt, tårar och tankar. En älskande, en vän, en förälder eller ett syskon, eller varför inte ett husdjur? Ge lite av dig själv, så kommer du få det tillbaka av andra.

"Guld förblindar många,
kärleken förblindar alla"
Pris: 325 kr


"Lilly-Li"
Jag är ingen särskild, det har jag aldrig varit.
Men i mitt hjärta sprudlar kärleken, och den delar jag gärna av mig till alla som vågar se mig för den jag är.
Jag kan inte göra mig till, för att bli älskad, då vore jag ju inte älskad för min egen skull.

"Min enda önskan nu och här,
älska mig för den jag är"
Pris: 325 kr


Skir skyddsängel
Jag har ju äran att ha en underbar mamma, som är sömmerska. Hon har sytt denna underbara "Jeanne D`Arc-klänningen". Jag kan verkligen inte sy kläderna till änglarna, därför är jag så tacksam att hon hjälper mig med just det... Bland mycket annat.

Här är hon klar, iallafall, skyddsängeln, vacker som en dag.
Solbränd, rödlätt, silver gloria, blekrosa vingar och lite söta "shabby chic" detaljer av skirt tyg, spets och pärlor.
(PS. Ljuset ljuger lite på vissa av bilderna, hon ser lite mer solbränd ut än vad hon egentligen är...)
Skyddsängeln har flyttat hemifrån


Ny hopp-ingivande skylt
Provade en ny idé, som fick åka med posten ner till Butik UNIK i Värnamo, men ville visa den för er för att ge lite inspiration!
Sockersöt-skylt
Gjorde en av mina egna favorit-skyltar, med en mumsig cupcake på. Jag blir så lycklig av dessa skyltarna med pastell-ljuva bakelser på, så när min snälla fästman sågat och målat lite mer skyltar åt mig så ska jag måla ett gäng till som kommer ut här till försäljning. Det är en bra leverantör av virke jag har, min fästman Henrik. Han får göra "grovjobbet" och jag dekorationen. Jag får mindre ont, och kan få mer gjort, får "ur mig" mina ideér och är glad för det, medan han får en liten stund på egen hand nere i pannrummet där han kan ägna sig åt sina egna tankar när han hjälper mig. It´s a WIN-WIN situation!
Personlig välkommen skylt:
Jag fick ett så trevligt mail av en nybliven fru som önskade en välkommen-skylt med deras nya gemensamma efternamn och förnamnen, det är ett trevligt sätt att meddela vem som bor i huset/lägenheten. Hoppas den hittar en bra plats i ert fina hem.
Fler skyltar:
Jag har även målat två "favoriter i repris", dessa skyltar, med dessa texter säger så mycket, till någon man vill hylla med vänskap eller kärlek... De varken blir omoderna, eller vissnar, så det är verkligen en bra present.Skyltar med egen text eller vald text av mig: 295 kr


Vintervit vintrig väska!
Min mamma har handtovat en otroligt mysig ull-väska som jag har dekorerat. Även om den passar bra till min stickade poncho, med min nya sjal, på väggen i vår lilla hall så skall den inte hänga där och bara vara vacker -utan säljas nere i butiken.Pris: 549 kr

Åter igen vill jag tacka alla söta ni som tar er tid och läser och tittar på min sida, det är så värdefullt för mig med de snälla kommentarerna och åsikterna jag får både på mina inlägg, via mail och personligen. Jag uppskattar verkligen det, även om jag inte säger så mycket tillbaka, utan mest blir generad och tyst, bara så ni vet!

Det var allt jag har jobbat med sen förra inlägget. Men som vanligt håller jag på med lite nytt som snart kommer in i rutan, bland annat lite bröllopstavlor, och nya söta tyghus. Så om det finns någon som är nyfiken är det bara att kolla in hit snart igen...

Vintervarma hjärte-kramar
Helen

9 kommentarer:

Bittan sa...

Åhhh va mycket fint du har gjort :-)

Du är fantastiskt duktig ska du veta !!!!

Ha en mysig helg i all snön.

Kram Bittan

Erika sa...

Du är verkligen helt underbar!!Jag blir bara så underbart varm inombords när jag kikar in på din blogg...Dessa trasdockor dom är ju bara för sköna,vem skulle inte vilja ha en sånn?Dom ger mig självförtroende.Får mig att känna att alla duger oavsett vad som händer eller vad som har hänt, dom gör mig verkligen glad //Kramar Erika

Thesèse sa...

Åh så mkt vackert du visar som vanligt! Jag köpte oxå de där trä orden på panduro i dag.."belive" tyckte det va fint! O tänkte måla det.. hihii.. lustitg! Kram Tess

Weronicha sa...

hejjar på dig! jag blir så sugen på o skapa när jag ser va andra gör! TACK!

Marlene sa...

Vilken underbar sida du har. Medans jag rullade sidan ner tänkte jag flera gånger, den där vill jag ha,å den där vill jag ha... Otroligt mkt fina saker, helt i min smak, makalöst!!
Blir nog en order inom snar framtid:)
Fortsätt så !!

Frk.Nattuggla sa...

Vilka fina och unika saker du skapat.Va kul.Dom där "trasdockorna" var ju för roliga.Kul att titta in i alla inspirationsbloggar,då blir jag sååå sugen själv att sätta igång med ngt. nytt.Jag kommer tillbaka.Kram kicki.

Sari sa...

Wow, vad mycket fint och underbart du har skapat! De tre dockorna är ju sååå härliga! Och med viktiga budskap!
Ha det bra!
Kram Sari

Elinor sa...

Trasdockarna är ju helt ljuvliga!! En sådan vill jag ha! Gärna Imsa-Vimsa om det nu inte var hon som redan hade hunnit flytta?
Vilken fantastisk mamma du har som är lika talangfull som dig (äpplet faller inte långt.... ) :)
Hoppas du mår fint och får en mysig helg med familjen!
Kram från oss

Käranån sa...

Trasdockorna är dom vackraste, underbaraste, finaste jag nånsin sett! Så fint du skriver!! Du har gjort så mycket fint!!