fredag 26 februari 2010

Våga vara vacker!
Jag har sytt några nya armsmycken. De gör verkligen sig på handleden. (Och faktiskt är det väl så att just våra handleder är en av de få ställen av kroppen som vi alla kan smycka, oavsett hur tjock, smal, kurvig, tunn eller sned, och missnöjd man är med sitt yttre... De flesta av oss har säkert något på kroppen man velat ändra om man fått möjligheten. Handlederna brukar hålla sig något sådär detsamma så de kan man ju skämma bort lite...)

Den första skapade jag i vitt linne, med ett lätt rynkat skirt tyg och den vackra texten: "With Love". Med ett silverkors och några pärlor som pricken över I:et.


Jag har valt att även på dessa armsmycken sy på kardborre-band som knäppe, det känns mer praktiskt än små knappar... Dels sitter de bättre men är också enklare att ta på och av sig...

SÅLD

Det andra smycket gjorde jag i grått linnetyg, med gräddvitt spetstyg ovanpå, och ett så sött band runt om i naturfärg och "mått"-text på. Jag har även använt mig av naturfärgad spets, änglavingar och en vacker ram med texten: "ÄNGLAVAKT och frid"
Och "grädden på moset" blev den otroligt lyxiga spetsen med strass-stenar som dinglar ner under ramen.
Mitt första armsmycke i annat än vita nyanser, och jag blev faktiskt himla nöjd, det blev väldigt mysigt.

I ramen smetade jag ut krackelerings-gel så så ytan är lite sprucken och "shabby" ovanpå bokstäverna som jag klippt ur från en gammal ordbok.

Pris: 185 kr (reserverad)


Bröllopstavla
Återigen har jag fått den stora äran att måla, och skapa en bröllopstavla till ett nygift par. Detta paret bor här i bygden och skulle nu uppvaktas av brudens arbetskompisar. Hoppas att både mottagare, och givare blev nöjda med resultatet.
Så här blev den:All lycka till de nygifta tu!


Hemtrevnader!

No: 1
"HOME"
Detta huset har jag sytt i ett svagt rosa tyg, och naturfärgat linne som tak. Jag har fäst huset på en gammal bräda, lite väderbiten och charmig. Gillar verkligen detta huset, det blev lite clown-vintage/vår-mysigt/bakelse-fluffigt liksom... För att komma på en enkel förklaring...Pris: 295 kr


No: 2
"Love Home"
Detta huset blev mer kitschigt, kanske mer glatt och vårigt, med cerise detaljer på både tak tak och med pärlor på själva husgrunden.
Skylten som står bredvid huset på den gamla brädan har jag målat och texten är:
"Home is where there is love. You are my home"Pris: 299 kr


Skylt
Sist men inte minst ville jag bjuda på en skylt i detta inlägget, som blev lite extra speciell med initialerna av de namn vars hem skylten skulle till.
Visst blev det en mysig födelsedagspresent från en storasyster till en lillasyster?


Snipp snapp snut, så var sagan slut... Ja, för idag iallafall.
Tack igen, alla fina för de snälla kommentarerna jag får. Ni håller mitt mod uppe när det är lätt att tappa hoppet för en fungerande vardag, tack för det. Tack.

Nu önskar jag er alla, kärlek, och en riktigt mysig fortsatt vinter.
Hjärtligt varma kramar
Helen

4 kommentarer:

Lilla pissmyran sa...

Hejsan!

Tänkte fråga dig om du orkar, har tid eller hinner göra en doptavla åt mig till den 21 Mars, samt en bröllopstavla/skylt till den 15 Maj? DEt är Ok att säga nej, förstår att du har det jobbigt i mellanåt när jag läser dina inlägg...

Må så gott du kan i det härliga solskenet som äntligen visar sig...

Mvh Marika

jane sa...

Elin & Jens blev super glada över tavlan! =) Den pryder nu deras vägg i lägenheten.

Hoppas att du mår bättre snart...

Madre sa...

Armsmyckena är sååå fina...det bubblar i mitt inre av förälskelse i dem.
Mkt bra gjort, dotter!!

puss

Solgården Cafe, Butik sa...

Åhhh vill så gärna ha allt du gör hihi. Tänkte kolla med dig om man kan få beställa ett armband Den det står Änglavakt coh frid på, bara sååå underbar.

Kram kram/Sofia