onsdag 28 april 2010

Lite sött och nytt, till lilla butiken
Sött & Nött
För er som är lite nyfikna på vad som kan finnas i en liten gårdsbutik i ett garage, mitt i ett bostadsområde i en liten bortglömd ort (som för övrigt snart ska hamna på kartan igen med diverse engagemang från dess befolkning) vill jag visa lite nyinkommet, och ge lite inspiration, och förhoppningsvis lite ideér till er som inte har möjlighet att besöka min lilla "bod".


Supersöta mini-lyktor till värmeljus har flyttat in till butiken. 69 kr/st.
De är små flaskor med mått på sidan, zinkbotten med vågig kant och med enkel anordning i botten så man lätt kan byta ljus när det brunnit ut. (Själv kan jag bli tossig på de där lyktorna man måste brottla ut den tomma ljuset ur, och sen släppa ner den nya brinnande, det hamnar på snedden, man får blåsa ut och börja om... Grr, sicket I-lands problem)
Två av de nya lyktorna har jag "förgyllt" med varsin etikett, med texterna:

"Ingen kan MÄTA sig med dig"
"Det går inte MÄTA min kärlek till dig"

Underbart mysiga fågel-caféer där de små liven kan mumsa på solrosfröer.
I nött naturfärgat trä, och svart trä-tak. Själv är jag helt såld på alla dessa fina fågelholkar, har en liten matare strax utanför köksfönstret och kan titta på de små liven länge och bara förundras!
149 kr/st.
Vill även visa dessa vackra kron-krukor som fungerar både till blockljus eller växter. De är så vackert patinerade i antik guldfärg som ser både ärgad och väderbiten ut.

Pris: 145 kr/st

Detta nyckelskåp hittade jag på loppis, i dess originalpåse, helt oanvänd, och länge fick den stå i ett hörn i ett skåp och vänta på en make-over. Men nu har den fått sin beskärda dos av färg, omtanke, och dekoration, och är redo att få uppfylla sin uppgift med att bevara nycklar. På den lilla dörren har jag satt fast en gammal dörrnyckel, och använt mig av decopage för att få dit ordet "nycklar". Och med lite knappar och stämplar så tycker jag att den känns trevlig!SÅLD

Något mer nytt som är handgjort -från hjärtat- är denna trasigt, härliga, udda väska som jag och mamman min tråcklat ihop. Den går i vintervitt i grunden, och två olika beige tyger upptill. En créme-beige som foder och axelrem, och en mer gammal-beige till dekoration, och praktisk liten ficka med dragsko utanpå där en mobil är lätt-tillgänglig, eller läppglans eller en bäbisnapp snabbt kommer till hands!

SÅLD

Väskorna var riktigt roliga att sy tillsammans, och det kommer garanterat bli någon mer under våren/sommaren, men ingen är den andra lik och alla kommer få olika utseende och praktiska funktioner, och det är väl just det som ärcharmen men hantverk. Inget är perfekt, men allt är personligt.


Bröllopsbeställning
Fick en beställning på en tavla med en text som jag aldrig skrivit innan, inte ens hört faktiskt... Alltid roligt att göra något nytt! Som vanligt vill jag önska brudparet all lycka i deras gemensamma liv, hoppas att bröllopsgåvan blev till belåtelse.
Att skönheten ligger i betraktarens öga är ju enkelt att man ska "tycka att alla borde tycka"... Men svårt att göra... För visst är de flesta av oss alltid lite oroliga över vad folk ska tänka och säga. Det är svårt nog att finna sin egen stil, hitta sitt rätta "jag", och kunna stå för det -men att sedan behöva tänka på alla andras åsikt gör nog att många kanske väljer en ganska medioker väg att gå, där alla andra verkar gå, fast man egentligen velat springa barfota rakt ut i ingenstans. Jag beundrar dem som lever sitt liv som de vill, så länge det inte skadar någon eller är olagligt, såklart, de som följer sitt hjärta och vågar njuta av varje andetag. För liksom min beskrivning ovan av hantverk -så gäller det ju även för människor -ingen är perfekt, men alla har en egen personlighet, och vem är vi grannar, medmänniskor, klasskompisar, arbetskamrater eller anhöriga att döma vad som är rätt och fel när man kan njuta av alla de olika smaker som livet har att bjuda oss på!

Med den tanken valde jag vårt nya soffbord... Hittade denna kistan på loppis förra året, köpte den för att måla om, men någonstans inom mig älskar jag detta nedskvätta, gamla ting, det har så mycket själ att jag inte kunnat måla om den, och nu får den äran att stå mitt i vårt vardagsrum som kanske egentligen är "helt fel" i vårt vita hem.
Rätt eller fel strunt samma för jag är så nöjd, för den är så fin, så fin!
En liten tjuvkik på nästa projekt...
En nyckeltavla där man kan hänga sina nycklar (eller smycken) på.
Jag har målat i flera olika lager och använt mig av gamla blad från en antik bok i bakgrunden, och här och var i nyckel-skuggorna lyser texten igenom... Det saknas lite krokar och upphängning och ev någon mer dekoration, men kanske redan i nästa inlägg kommer den att finnas till försäljning!Lev, prata, njut, finns lyckan och låt dig fyllas av den. Gift dig med den om du kan! Visst är vi alla värda det bästa -faktiskt även de sämsta av oss! (och i mina ögon är de allra sämsta personerna de som själva tycker att de är lite bättre, lite duktigare och lite mer bla... bla... bla... än "alla andra". Det gamla ordspråket:
"Ingen kan allt, men alla kan något" är väl värt att lägga på minnet, för visst är det bra att vara nöjd med sina prestationer, vara stolt över sig själv om man gjort något bra, men jag tror att det är lika viktigt att sträva framåt, att ständigt försöka bli en mer empatisk och ärlig människa, och ju mer det går att se andras brister mellan fingrarna, och ta till sig det positiva -desto bättre blir världen, tror jag).
Le. Skratta, och njut av det du har, det är du värd.

Med hopp om solsken och vår!
Helen

10 kommentarer:

Madre sa...

Du skriver så klokt, mitt älskade barn!! Love you!!

Lena sa...

Håller med min syster!
Otroligt visa ord! Man kan tro att du vore 100 år med all din klokhet!! Vis munk i tidigare liv?
Japp!!

Weronicha Holm sa...

jag älskar din blogg, dina bilder o hur du uttrycker dig! sluta aldrig me din blogg tack <3

Solgården Cafe, Butik sa...

Jag blir helt lyrisk när jag ser dina skapelser, de är sååå fina!!
Vad snyggt med nycklarna som var är på nyckelskåpet!! Har du målat dit dom eller är det stämplar av någor slag?

Må så gott!! Kram /Sofia

Petra/Paradise sa...

Alltså, jag finner inga ord!
jag är helt tagen! har precis hittat till din blogg och jag är KÄR!
ALLT du gör inspirerar! Jag vill börja producera och skapa..men jag har tyvärr kruxet att jag inte kan få det lika fint som du.
Därför får du förbli min inspirationskälla och det tackar jag för!!
Hit kommer jag valfärdas MÅNGA gånger om!!

TACK!

Kram Petra

jane sa...

En fik-lek-träff måste bli av snart. =) Absolut! Hör av er när förkylning släppt. Vi börjar bli bättre, fortfarande lite snorigt och hostigt men som sagt bättre. :)

Jag var hos Janne i U-hamn och det kommer nog gå bra! :) Den är under planerings och uppbyggnads stadiet fortfarande men har fått en tid. :)

Ja, visst är "sleeves" gööööra snyggt! Har nämnt det lite då och då för sambo men tror inte att han förstår att det faktiskt är allvar i det jag säger. Han tror, eller vill inte tro på det. Så jag får börja med lite i taget och som du säger, det kostar ju!! :/

Ha det bäst.. =) kramen

Annatroll sa...

Hej!
Undrar om dina öppettider, har du bara öppet på lördagar??? Var intresserad av att se de små fågelholkarna live... Kan kanske passa som mors dag present.
Fin och mysig blogg du har!!!

PÄRLOR av SKROT sa...

hejsan!!
Jag har tittat runt på din blogg nu och wow vilka fina saker du gör.
Jag har fått jättemycket inspiration hos dej.Jag har oxå en lite butik på min gård i mitt garage och precis som du har jag kronisk värk ,började att skapa och upptäckte en jättekreativ sida hos mej som legat och slumrat.Så nu förgyller jag min vardag genom att skapa fast på mina villkor ibland så kommer man inte ens upp ur sängen.Men jag är så tacksam för mina braa dagar.Hit kommer jag gärna igen.
Många mjuka kramar från Sussie

Anonym sa...

Tycker ljusarum.blogspot.com är väldigt tråkig som gör exakta kopior av dina brädor och säljer i sitt namn...

Vaktmästarn sa...

Hej! Hittade just din blogg och tycker den är jättefin. Du gör så vackra saker, och är skicklig på det också. Väldigt inspirerande! Man får skaparlust av att titta på alla bilder, sen gäller det att hitta sitt eget uttryck och inte bara kopiera...

Kram Outi