fredag 4 juni 2010

...å här kommer alla känslorna på en och samma gång...
Jag är en riktig "sucker for love" och så svag för vårkänslo-svall, när solen skiner och värmen kommer, landar ett slags glitter på världen och med ett leende hjärta känns livet aningen lättare trots ett sk förunderligt öde.
Om jag fick önska -hade jag önskat att bli ägnad en
"lycka-till-tanke" på onsdag då jag ska till en special klinik i Göteborg som -med lite tur- kan hitta något bot-bart på icke fungerande kropp. Att de kan hitta den felande länken. Håll gärna en tumme för mig, och för en utgång så lycklig att jag kan berätta om den med ett leende för barnbarnsbarnen någon gång i framtiden.


Nu blir det ljuvliga pasteller, söta pippi-fåglar, och lite allt annat gott och smått! Håll till godo... Hoppas du hittar något du gillar.


Bokstaven "K"
Låt kärleken spira!
Härligt babyrosa med vita prickar på. Jag har skrivit ordet "Kärlek" längs med hela den raka sidan, och som en extra sockersöt dekor så limmade jag på två små handgjorda pippi:sar som jag gjort i lera...Pris: 149 kr RESERVERAD


Inspiration!
Mitt grå/bruna våningshus för fågel-liv fick sig en omgång med penseln, målade en skylt med texten: "love nest", det gick av rena farten när jag målade om två keramik-fåglar som jag "fyndade" loppis. (Det var i och för sig en ovanligt hög peng för prydnads figurer på loppis, men pengarna var väl till en god sak, och jag blev i slutändan MYCKET nöjd ändå)
Titta på lilla turr-turr-duon, så söt så.

"pip pip"

"tweet tweet"

Hjärte-holk
Dessutom har jag fått in nya holkar till butiken hemma i garaget.
De är härligt nötta i träet, pryds av ett zinktak och
hjärte-hål.


Utanför vårt hus har vi en stor björk där fåglarna älskar att sitta, flyga, leka, och bo, där samlar jag på holkar som ska bilda ett helt litet bostadsområde för mina små trädgårdsgäster. Kan sitta vid köksbordet och se på dem länge länge, ja, både på fåglarna och holkarna, och nu har min nyss påbörjade samling fått en ny byggnad för sommarens invånare för jag köpte en alldeles egen hjärte-holk till mig själv...


Pris: 75 kr/st


Söt:ask!
Till smycke, en peng, eller mini-praliner som man kan ge bort till någon man tycker om och vill göra glad. När jag satt här om dagen med leran framme svängde jag ihop några rosor och de passade ju fint på de små askarna jag hittade på Panduro hobby. Jag gjorde en med en prinsess-bakelse på med, men den fick inte vara med på bloggen, utan finns tillgänglig i min pytte-butik.


Pris: 49 kr/st

Och på tal om mumsiga saker så kan man ha denna mumsiga kanelbulle som nåldyna så sy:eriet blir med läskande. Med några söta pärl-nålar i, och resten under kvar i sin förpackning, är den redo att ges bort i present.


Pris: 99 kr


Mer mumsigt och mysigt!
Jag blev så glad, och harmonisk inombords när jag såg dessa skyltarna. De är i plåt, med mumsiga cupcakes på i mjuka pastell-färger. Visst är de underbara att pryda en hylla i köket eller barnkammaren med?!
Kanske rent av en perfekt "fröken-present" för priset ligger bara på 69 kr/st...

...och skylten finns i två olika färgvarianter! Underbar crème och mild turkos.
Vilken blir din favorit?
Pris: 69 kr/st


VÄLKOMMEN
till vår täppa
Jag köpte en gammal symaskin på bord, med järn-underrede förra sommaren på loppis, och som det brukar vara på dessa loppisarna som ploppar upp i kommunen kan det hända att man får med lite gratis om man vill pruta... Jag prutade några kronor på symaskinen, och fick min vilja igenom OM jag tog med denna mangel så de slapp ha kvar en av de 5 manglar som stod uppradade längs ladugården.

Under om-målning:


Den har stått i sovrummet. Jag har varken haft inspiration eller idéer om vad jag skulle göra med den, men en dag visade min mamma något fint hon hittat på en blogg. Och det var en ommålad gammal mangel som det stod några krukor på... Så vips "snodde" jag åt mig idéen och ordnade en morsdag-present -en tung sådan av den mangeln jag hade!


Eftersom jag alltid är ute i sista minuten med allt (och får göra klart det mesta på väg till kalas i bilen -sitta i bagaget och slå in presenter och liknande, inte undra på att Henke ville sätta upp solfilm på rutorna) så målade jag klart texten minuterna innan vi åkte till morsdag-kalaset, och jag "fuskade" lite och skissade med blyerts innan, för att säkert inte göra fel när tiden var så knapp -och jag hann inte ens sudda ut det innan kära mor fick sin gåva för i år!

Nu känns det som ett nytt kapitel ska börja skrivas i "boken om mitt liv".

1.
Jag ska som sagt på en
undersökning i veckan som jag hoppas mycket på.
(Även om jag intalat mig själv att inte tro på något inom sjukvården, alternativ som traditionell, innan jag blivit övertygad om att det finns något som hjälper -efter att ha kastats mellan hopp och förtvivlan under större delen av mitt liv, med min rygg och huvudvärk, blivit lovad, behandlad, hemskickad, medicin:erad, undersökt osv utan något större framgång. Problemen är inte svåra att hitta på kroppen -men orsaken verkar vara en svårlöst gåta... Så låter jag mig åter uppslukas av HOPP.)

2.
Om jag har tur så ska dessutom jag och min fästman Henrik åka på semester första gången, -hör och häpna- dessutom utan våra älskade småttingar för att vårda vårt förhållande. Ägna oss själva och varann som vi alltid sätter i sista hand i vardagen annars! Tiden och energin räcker inte till för vårt förhållande -och så länge man är kär-och-galen så tuffar dagarna lyckligt på, men efter tre riktigt tunga år nu,
(och faktiskt två besvärliga år dess för innan med)

så känns det som om vår kärlek börjat svalna av att bli satt i sista hand hela tiden...
Inte så allvarligt så vi inte vill fortsätta leva tillsammans, vi hör ju ihop -men stundtals tål vi knappt varann.
Nu har verkligheten bitit vår kärlek i ändan och vi har börjat inse att man inte bara kan leva på kärleken, utan ibland måste man vårda den för att få den att bestå. Så innan glöden slocknar allt för mycket så sticker vi iväg på en "love-trip" till sydligare breddgrader och bara ägnar oss åt att prata, titta på varann, äta i lugn och ro, snusa på varann och få soooova utan små troll i sängen.

3.
Så finns en utveckling inom räckhåll för min lilla butik -kanske en bit av hela min dröm, som förverkligas. Sakta men säkert får drömmen växa fram för det gäller ju att hålla hela vägen...
Därför känns det ok att ha det lite hipp som happ nu över sommaren.
Detta är ju min livs-gnista, mitt skapande och pyssel -det håller mig vid liv!
Men det gäller att ha både ekonomi och energi på sin sida och det vet vi alla att just de ingredienserna är en bristvara hos många av oss -speciellt hos oss som är "sjuka".

Men att drömma är gratis! Och hoppas kan man alltid...


**********
INFORMATION
pga både hälsan och den kommande semestern så
stoppar jag beställningar på tavlor och skyltar ett litet tag!
-eftersom vi ska ta en sista-minuten vet jag ej när vi är tillbaks -
och innan vi åker ska jag avklara de beställningar som ligger på kö...
Jag meddelar igen när jag är redo för nya utmaningar...

Min lilla butik
har jag öppet i princip varje lördag året runt 10-14,
med undantag för v. 24 ifall att vi är utomlands, och sen är det ju midsommar, sen far vi på semester till Öland, så i princip är kommande lördag den sista för säsongen som jag säkert har öppet!

ring gärna och bestäm en dag som passar både dig och mig istället!
Jag öppnar mer än gärna upp min gårdsbutik vilken dag som helst,
och vilken tid som helst om du bara vill inspireras eller handla present, för dig, ensam eller med väninnor, och är ni på liten utflykt så ordnar jag gärna lite fika!
070 - 454 54 11

**********
Angående beställningar!
Många hör av sig till min mail och undrar om och vad man kan beställa...
Jag föredrar att få beställningar via mail för att få allt "svart på vitt" med stavning osv.
men på sista tiden verkar min mail ha krånglat lite och då går det bra att ringa mig på mobilen.

Pga min värk så gör jag inte personliga kort längre på beställning,
undantag är i samband med beställning av tavla!


Det som jag gör på beställning är alltså:
"välkommen-skylt"
till ert hem, med era namn på.
Efternamn, förnamn, eller
annan text om så önskas.

Pris för detta är: 295 kr/skylt
(ev. plus postens porto)


Jag hjälper er även gärna med
"personlig tavla"
till tex dop, student eller bröllop
djup tavelduk.


De mest vanliga och populära måtten är:
30 x 30 cm :395 kr
40 x 30 cm :485 kr

för övriga mått och priser vänligen kontakta mig.

Jag ser gärna att ni är ute i god tid med era beställningar då jag tyvärr ganska ofta är sängliggandes pga mitt tillstånd. Jag hjälper er gärna med att hitta en perfekt personlig present men behöver som sagt god tid på mig.

Åh, vad vackert det är när vårt äppelträd står i blom!
Svårt att inte få vårkänslor när det glittrar av vita blomster i solskenet!
Och idag när barnen klättrade i sin repstege så yrde det ner vita blom-blad i vinden över dem.
Lycka. Lycka.

Höll nästan på att börja avsluta inlägget nu, och glömde ju visa mitt senaste konstverk... *harkel* konstiga verk... Men lika fullt ett hant-verk!


Handgjort från hjärtat...
...hade en bild i huvudet av "trasdocke-tavlor", inte bokstavligt, utan med med samma känsla som jag själv får av mina hemmasydda trasdockor.
"Jag är inte perfekt på något vis, men lika värdefull för det.
Älskvärd trots mina brister."
Om jag lyckats förmedla ut min känsla från hjärtat ligger ju hos betraktaren, men här kommer resultatet:

*Ta daa!*

Mått: 30 x 90 cm

"All you need is love..."
visst är det så, att man kommer långt bara av kärleken. Längre än man någonsin trott. Som det ganska nötta men tänkvärda citatet: "Amor vincit omnia", ("Kärleken övervinner allt"). Om man bara vågar tro och hoppas på kärleken tror jag att man övervunnit det mesta.
SÅLD


"Du vet väl om att du är värdefull"
Ja, texten talar för sig själv, och den slitna tyg-kaninen med sina år på nacken ser mitt i sitt trasiga söta "jag" väldigt värdefull ut. Kanske tjänstgjort i en famn hos ett litet barn under många år som en tröstande vän...

Skall läggas ut på Tradera/Blocket inom kort, utgångspris: 800 kr.
Är någon intresserad så säg till inom kort, så slipper ni budgivningen.


Så där ja.
Tack för just din tid.
Nu har jag delat med mig av mitt tunga hjärta, min längtan efter en bättre vardag, lite handplockat och handgjort från senaste tiden! Tillbaka kommer jag ALLTID, men jag kan inte säga när jag fått ihop virke till nästa inlägg än, kanske senare i veckan, kanske på semestern, eller senare i sommar.
Nu ska jag ta dagen som den kommer ett tag -och bara ägna mig åt det jag kan bäst, men verkar ha glömt bort att vårda:
kärlek!

Med önskan om en ljus framtid för oss alla.
Med kärlek.
Helen

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller tummarna för dig och önskar dig verkligen lycka till på onsdag.

Kram Mia i Månstad

Helen sa...

Här hålls det också tummar för dig på onsdag!!

Anonym sa...

Du gör så fantastiska saker... jag blir alldeles tårögd av lycka att se allt du skapar. Jag Hoppas du kommer att få bot på din värk... det måste ju finnas någon slags jämnvikt i världen, så du kan fortsätta skapa allt det du har innom dig <3.

Hälsningar Pernilla Lundin

Anonym sa...

Oh vad fint du gör och så bra du skriver. Håller tummarna och hoppas att de hittar vad som är "fel" så du kan bli bättre.

Kramar

My petite craft house sa...

Alltid inspirerande att titta in på din blogg...så mycket vackert1

Förstår på sätt och vis din situation. Själv lever jag ihop med en man som var med om en mc-olycka för 9 år sedan med kronisk värk i nacke och rygg sedan dess och detta påverkar hela familjen. Vissa dagar är ganska bra medan andra är rent ut sagt för j......med starka tabletter för att orka med smärtan. Lever med min man men har även valt att härda ut i hans smärta och finnas där varje dag.
Jag hoppas innerligt att du kan få lite hjälp med din smärtlindring.

Hoppas att det går bra!

Anneli

San sa...

Åh, så mycket fina och inspirerande saker! Har precis hittat hit och blev sittande länge länge... Helt underbart!

Hoppas att du kommer att må bättre, så att du orkar fortsätta pyssla vacka saker.

L8 sa...

Helen,
Jag har precis varit på posten och hämtat ditt paket och min beställning är om möjligt ännu finare i verkligheten än på bild!! På posten sa dem när jag kom: Åh, är det du som ska ha det där fint inslagna paketet? :)
Allt pryder verkligen sin plats härhemma redan. (Jag tvingade min man att sätta upp skyltarna omedelbums...hihi)
Stor kram och tänk på att "Kärlek är bästa medicinen"!!!
L8