onsdag 7 juli 2010

BORTA BRA men HEMMA BÄST
Semester i all ära, men doften och känslan hemma fyller kroppen och själen med ett lugn som inte fås någon annanstans än just "hemma".

Många har undrat över de handmålade "villerkulla-skyltarna" och jag målar dem när tid och energi finns, och alla blir helt olika. Så om någon som funderat på en mysig "home sweet home"-tavla för att hylla sitt underbara hem, eller någon annans för den delen... Finns den till försäljning nu då den nyss torkat.


Pris: 325 kr


Loppis-lycka!
Hittad ett träfanér-hus på en loppis i början av sommaren. Har nyss målat det och hängt på lite fint lull-lull. Den härliga är att huset är inte bara sött... utan även en vin-gömma... eller en "vin-present-låda".

orden "husets vin" av utklippta bokstäver från gamla tidningar (som jag hittat på en vind fylld av gammal bråte hemma hos min bästa väninna när de köpt ett gammalt torp på landet. Ett par tidnongar och 5 stora rostiga spik var dock allt som var "av värde" bland alla lådor och allt damm, men man ska vara glad för den lilla, tack igen älskade Ann-Fi-Fi, som min lilla prinsessa säger.) och ett handgjort keramik-hjärta i mitten av en vit bomulls-spets-rosett, pryder den lilla vin-villan.

Pris: 99 kr, RESEVERAD.


Charmig tygväska
I en varm grå färg, personligen gillar jag verkligen just denna gråa nyansen, blandat med blekrosa och spets skapades denna härligt charmiga väska. Den blev lite av en favorit, föll mig i smaken precis. Men, jag har för många väskor redan så den flyttar ner till lilla butiken.Inuti finns två små tygfickor för tex mobil, nyckel eller läppglans.
Pris för angel-vintage-väskan: 429 kr


"Cute as a button"
Denna skylten matchar ju min nya plåtburk som jag shoppade på vår "tjej-tur" genom Småland och till västkusten härom veckan. Det var min mor, min moster, min dotter och jag som skrattade oss igenom en lång biltur mellan olika butiker och loppisar!
Foton kommer snart... Hoppas jag!
Finaste pastell-burken för knapp-förvaring... Knappar som man kan använda till både det ena och det andra, tex på en söt skylt att ge någon man håller kär, eller ett nyfödd liten krabat. Ett minne för livet...
Pris "button-tavla": 265 kr


Till sist en tanke att bära med sig...
Skapa några underbara sommarminnen som kan glädja dig resten av livet. Det behöver inte vara så märkvärdigt som man tror att få ett extra gnista i hjärtat att bära med sig... Ett smultronställe, en doft, ett skratt eller en vän att hålla kär.

Jag önskar er som läser mina ord, en underbar sommar, utan mygg, och med mängder av skratt...
...och tänk på att "om man möter en människa utan ett leende -ge henne ditt." så blir världen kanske ett bättre ställe för oss alla.

Soliga sommarkramar
Helen

3 kommentarer:

My petite craft house sa...

Önskar dig oxå en underbar sommar! Den söta lilla karamellburken med texten "sommarminnen" satte igång min inspiration att plocka fram målarpenslarna igen. Det är konstigt hur vissa ord kan påverka....

Skyltarna du målat och textat är helt underbart personliga tycker jag!

Ha det underbart!

Anneli

Moster Lena sa...

Ja det var verkligen en underbar tur med många fynd och skratt:-) och det jag bär med mig mest från denna resan är alla roliga kommentarer från nykomlingen i gänget, Adela (3 år).
Hon sjöng sin favvolåt "Manboy" och kommenterade allt vi sa och gjorde.

EX: Jag körde hela dagen och när vi närmade oss Limmared gäspade jag, uppenbarligen lite ljudligt, för det kom direkt en liten omtänksam kommentar bakom min rygg där Adela satt i sin stol:
- Ä du lite tjöttej, Lena?

Ex:
Mormor Eva sa skrattande till Adela, efter att hon återigen sagt nåt roligt:
- Du ä la dummer....
Adela blev blixtsnabbt gravallvarlig och tittade argt på henne och sa:
- Ja ä inte alls dummej!
Sen log hon ljuvt och sa:
- Ja ä baja lite knasig!
Sen tänkte hon några sekunder och sa: - Fast ibland ä ja lite dummej.

Hon är helt underbar, denna lilla knasprinsessa, så lik sin mor faktiskt :-)

Puss alla mina små flickor. Hoppas vi tar en tur snart igen.

Sajja sa...

Vad använder du för pensel och färg när du textar? Det ser så underbart lent och snyggt ut! =D
Kram Sajja