måndag 20 september 2010

Må så gott!
Många med mig satt säkert uppe igår under Valvakan och höll tummarna för en framtid som innehåller trygghet för oss alla. Både dem av oss som arbetar, pluggar, är sjuka eller arbetslösa. Vardagen är inte alltid lätt, och det är svårt att hålla modet uppe när hela kroppen protesterar. Ibland känns det som om man måste vara frisk för att klara av att vara sjuk... Visst låter det knasigt, men jag tror att många med mig, i en liknande situation känner likadant. Så vilket parti, vilken framtid just du behöver och önskar, så hoppas jag att du gjorde din röst hörd!


Från att må så gott, till att bjuda på något som smakar gott...
...och dessutom är busenkel att göra!
I vår familj är vi i stort behov av både kärlek, stöd och praktiskt hjälp, och som ett litet bevis på vår uppskattning bakade jag en tårta för att lyxa till en "vanlig" vardag. Första gången jag såg denna läckra chokladtårtan var när vi letade recept till min lillebrors student, men då blev den blev nedröstad. Sen blev vi bjuda på samma tårta hos min svägerska, och den var ljuvlig! Helt underbar! Dessutom är hon duktig på att arrangera och dekorera så man åt med både ögon och smaklökar!
Den kan med fördel dekoreras med färska bär, och ätas med grädde eller vaniljglass. Denna gången valde jag att spritsa på glasyren för att få den extra smarrig för ögat. (Klicka här för sprits-verktyg)

Dekorationstips*
När jag använder rosor (enbart från vår egen trädgård, icke besprutade) sticker jag i ett avklippt sugrör i tårtan först, där jag sedan sticker ner rosen och något blad... På så sätt kommer den inte i kontakt med tårtan, och håller sig på plats.

*Varning:
Sist jag gjorde denna tårtan var som ett tack för att vi fick komma och bli omhändertagna av min mor och far när jag mådde dåligt, och Henrik var tvungen att jobba. Halva tårtan gick åt, mätta och belåtna ställde vi ut den på den svala glasverandan -för att sedan upptäcka att underbara hunden Doris kan öppna den dörren -och har kunnat smaska i sig av chokladtårtan obemärkt, eftersom dörren stängs igen efter sig själv, under hela kvällen! Rosorna hade hon "petat" undan, men minst ett av de avklippta sugrören missade hon... Det stack upp ur en prydlig hög några dagar senare i en grästuva. Himmel, vad illa det kunde gått i den lilla magen!
Så min varning -ta gärna ut det där sugröret när rosen gjort sitt och tårtan inte behöver stoltsera med grönska längre!


HOME sweet HOME
Handmålad, hjärtlig och hemtrevlig skylt.
En liten samling av hus... I en stad, i en by eller dit fantasin nu kan ta med dig.
Den finns till försäljning, färdig att skeppas vidare till någons hem, där den förhoppningsvis kan förgylla vardagen!


Home sweet home-skylt
RESERVERAD


Angående hus så har just det varit mitt projekt senaste veckorna, att göra en liten samling med unika och mysiga småhus. Och på min hylla vid mitt vita, inspirerande röriga, pysselbord står nu 7 st VillerKullor på rad och väntar på att få sin dag i rutan... För jag har tänkt att göra ett kort inlägg -varje dag- med varsin Villerkulla hela denna veckan. Alla är till försäljning, och det är först till kvarn som gäller. De kostar 299 kr/st plus ev frakt.


Så tillåt mig att presentera Måndags-huset:
VillaVillerKulla nr; 001

Ett charmigt lagom slitet hus där en stor familj bor. Närmare bestämt Familjen Gunnarsson. Herr och fru med sina fyra barn och två stora labradorer. Visst kan det vara trång, och de får tänka praktiskt. Men vem behöver utrymme när man är nära de man älskar? Familjens höjdpunkt varje vecka är "familjekvällen", som inträffar varje söndag. Så har de planeringsmöte inför kommande vecka, och avslutar med popcorn och sällskaps-spel.

Huset är grå/beige och har ett grått tak med ränder på. Dörren är mer åt den brun/beige hållet och pryds av ett hjärta och texten: "finns det hjärterum så finns det stjärterum".
Hundkojan utanför är vinterbonad och där får de båda hundarna sin egen tid när de behagar, vilket inte är så ofta.
SÅLD


Ses imorgon igen, med ett nytt litet hemtrevligt hem.
With love
Helen

3 kommentarer:

Madre sa...

Underbart vacker o oerhört god tårta!!

Tallbacken sa...

Vill bara säga att jag är grymt imponerad av det du skapar, allt blir så vackert!!!!

Anonym sa...

Alltid lika inspirerande att titta här, väntar alltid på nästa inlägg.
Chokladtårta är alltid gott!! Finns alltid anledning att äta det :)
(Fast försök hålla hunden därifrån. Choklad är som knark för dem och deras hjärta klarar inte choklad, har man riktig otur så har man ingen hund sen)