torsdag 9 september 2010

Tro, jag vill känna tro...
...det är inte lätt att alltid tro på det goda i livet när så mycket hemskt sker runt omkring. Ibland är det bara via nyheterna, eller en dagstidning man får nyheten, ibland händer det någon i samhället -och ibland drabbar det någon inom familjen som man älskar.

Det oundvikliga finns omkring oss och inget kan man göra för att förhindra det otäcka från att ske... Det enda man kan förändra är sitt sätt att se på händelsen, hur man ser på livet. Det är lätt att säga när inte sorgen värker i bröstet, men jag hoppas att den tanken kan etsa sig fast och lindra sorgen den dagen den inträffar...

Jag tror att "good things happen to good people", och det önskar jag er som läser detta.
Det godaste av det goda!

Det godaste jag har i mitt liv, är mina två små mirakel.
Min Alfred, och min Adela.
I deras ära gjorde jag en tavla för att de alltid ska veta att det är för deras skull jag kämpar mig upp ur sängen varje dag, och fyller den med glädje.Ps. Framöver kommer jag ev ta upp beställningar på tavlor med foton i som den jag gjort på mina barn, men inget bokat än! Lägger ut vidare info om detta. Ds.


Mysiga muffins!
För att ha lite att sysselsätta fingrarna med kan man klippa och klistra... Tex göra små lyxigt läskande tags av pappers-rester och lim. Jag använder mig av Panduros Panokit-lim, och smältlim med limpistol. Dessa pappers-bakelser gör vilken flaska (med cider, vin eller hemmagjord saft), blombukett eller present hur fin som helst!


1. Rita upp på frihand, eller kopiera bilden och skriv ut, klipp ut delarna.
(kan behöva förstoras/förminskas beroende på programvara, det är ju upp till var och en hur stora dem ska bli, mina är ca 10 cm höga)


2. Lägg mallarna på önskade färger av papper. Botten är väldigt kul att göra med mönster. Frostingen kan man välja i färg efter vilket tema själva presenten ska ha.
Om det är ett stilrent bröllop kanske man håller sig till "vit grädd"-färg. Och om det är ett 4-års kalas för en tös kan man ta "rosa jordgubbs" frosting osv. Jag valde att klippa ut en klick grädde som "topp" på denna bakelsen istället för en jordgubb. Den ska jag dekorera med ett blåbär!


3. Sedan "sotar" jag alla kanter med stämpeldyna i mörk brun/grå/svart nyans, som tex Pinecone från Versa Color.


4. Klistra upp alla delar på ett styvare pappersark -som kommer fungera som både stöd och baksida. Är det svårt att hitta kan man ta baksidan av ett college-block. För toppdekorationen/bäret gör jag en skåra som jag också sotar. Så det blir lite 3D effekt.


5. Sen är det bara att klippa ut kring kanterna...


6. ...och det roligaste -att dekorera! Med spets, pärlor eller vad man nu gillar!
7. På baksidan har jag bara gjort några rader som man kan skriva sitt budskap på. Och kanten har jag dekorerat med "gloss touch"-gel, men det är lika fin att ta glitter!

Varför inte klippa och klistra till Halloween, och göra skrämmande söta muffins?
Pyssel pyssel!

Själv har jag inte alls mått bra på sista tiden, dock kom ett "bra" besked igår. En ny läkare som jag träffade förra veckan tog nya prover och ett av dem visade positivt (knasigt att bli lycklig till tårar av ett sådant besked kanske, men ovissheten tär mer)så nu verkar det som om första steget mot ett svar är taget! Håller tummarna att jag får vidare hjälp på lasarettet dit jag nu blir skickad!

Jag har mest fixat lite hemma, inte tillverkat så mycket då tyngden i huvudet och dimman i hjärnan stoppat all skaparglädje... Gjorde ett fågelbo till en kruka, som står i en gammal barnstol i vårt kök.
Och äntligen tog jag tag i att få upp barnens små avtryck i gips, som legat invirade i skåpet i avvaktan på ett säkert ställe att ställa dem, fritt från hockeyklubbor, bollar och pinnar... Men under väntan har barnen lugnat sig betydligt så nu pryder de väggen vid soffan (tills jag gör om den med) De stora ramarna hittade vi uppe på vinden, dem blev målade och får nu äran att hålla upp gipstavlorna. Maileg-kaninerna blev pricken över I:et, så söta!
Tiden går ju så fort, det gäller att ta tillvara alla smådetaljer så man kan bära med sig dem hur stora barnen än blir... Det går fortare än man hinner med.På tal om att hinna med, så har jag ju faktiskt hunnit göra kort med. Det var länge sen sist. Detta var till en 60 årig man som gillar att jobba och sina barnbarn. Barnbarn kan man nog inte få för många av?! Önskar mig själv ett tiotal :) Blir kanske svårt med bara 2 barn?! *hmm...*


Ps. Jag tar inte upp nya beställningar på kort längre! Ds.Nu måste jag sätta fart med att måla några "Villerkullor". Får passa på när kroppen är på benen och huvudet upp mot himlen.
Tack för idag, hoppas att det inte tar lika lång tid tills nästa gång.
Hjärtekramar
Helen

9 kommentarer:

Lena sa...

Underbara tavlor!!!! Du är fantastisk!!!
Hoppas nu att karusellen går så fort den kan inom vår sjukvård så att du får hjälp så fort som möjligt! Tänker på dig. Kram

Elinor sa...

Vilka ljuvliga avtryck, den idén ska jag sno ;)
Ska nog leta upp en skrivare o börja göra cupcakes :)
Du är så härlig o duktig!!
Kram

Huset på landet sa...

Jag följer din blogg och tycker du är helt otrolig! Hoppas verkligen att läkarna kan hjälpa dig.

Jag gillar allt pyssel du får till, vilken skaparkraft du har!! Den smittar också av sig. Jag har precis skrivit mallen ut till dina muffinsbakelser och ska prova och se om jag lyckas. Mallen har även gett min inspiration till hur jag ska lösa ett av mina små planerade pysselprojekt jag bär inom mig. Jag har klurat på hur jag ska göra men med din teknik kanske jag har funnit lösningen.

Tack än en gång.
Hälsningar
Maria

♥ Camilla ♥ sa...

Hoppas du får må bättre snart!!
Din blogg är så sjukt inspirerande och jag blir alltid lika glad när det dyker upp ett nytt inlägg =}

Trädgårdsdrömmar sa...

Hej på dig!
Så skönt att du får äntligen kan börja få svar. Jag tycker att det är skamligt att så många människor ska behöva gå omkring och ha ont utan att få reda på vad det är. Mer än ett samlingsnamn för massa olika symtomer. Sen är det bra med det.Läk själv får man sen till svar.
Jag tror att man kan göra mycket själv, men det är nog lite svårare än så. Men en gång kommer läkekonsten och övriga i samhället skämmas när man kommer på vad som händer i kroppen och varför.
Hoppas att du blir ordentligt utredd, så du får komma till ro och börja läka med rätt hjälp.
Önskar dig all lycka!!!!
Kram Carina

Anonym sa...

Tavlorna är ju hur söta som helst.sådana vill jag också göra till mina små prinsar.men hur har du fått fast avtrycken?Tål gips limpistolen eller?
Kram Ida.

...............cata.............. sa...

Hello from Italy!
Your muffins tags are absolutely adorable!
Love your calligraphy.
Cata

OfficeTYPE sa...

Those little bunnies are so adorable!

Johanna sa...

Återvänder till din blogg efter en lång tid och blir lika positivt överraskad som innan när jag se dina underbara skapelser, du är så kreativ och jag beundrar din ork och skaparlust. Tavlan av dina barn fick mig att fälla en lyckotår, helt underbar. Tack för att du delar med dig Helen....
Kram Johanna på HBC