söndag 21 november 2010


Älskade Päron
Enligt Tilda-recept har jag "bakat" några päron ner till vår
nya lilla butik
SÖTT & NÖTT
som för övrigt hade "ny-premiär-öppet" i lördags!

Vi har öppet:
TISDAGAR 14-18
LÖRDAGAR 10-14
och nu till helgen öppet även fredags-eftermiddag och skyltsöndagen, exakta tider återkommer jag med.


Både jag, min mor och vår hjälpreda moster Lena vill passa på att tacka alla snälla kunder som tog sig tid att komma förbi! Det glädjer oss oerhört!


I buiken har vi blandat ...sådant som både jag och min mamma syr, stickar och skapar, allt från söt dekoration till bruksföremål och minnes-saker som lämpar sig som presenter...

...med noga utvalda inköpta varor från både Sverige och Danmark.


Handledsvärmare
Handstickade och dekorerade i olika färger finns nu till försäljning, och nya väntas in snart. De är så varma och sköna, och dessutom verkligen fina! Som ett smycke på handlederna, de är en av de mest populära sakerna i butiken!

SÅLDA


På gång...
I butiken kommer det även inkomma några tavlor, som jag håller på att målar just nu. Följande bilder är tagna på en beställning, som levererades igår. Bilderna är tagna efter mörkrets inbrott på kvällningen och gör inte tavlan direkt rättvis i färgen, men jag vill ändå visa den för att ge lite inspiration.


Hjärtlig tavla
Att få göra en "hyllnings-tavla" till en bästa väninna är en så ärofylld uppgift. Min mamma och hennes fina väninnor har träffats och haft symöte sen 1974 (om vi nu räknat rätt), och de träffas fortfarande varannan vecka om allas arbetsschema går ihop. De står varann nära och har genom alla åren delat allt med varann. Tunga stunder, festliga tillfällen, och gett varann råd och stöd, skvallrat, skrattat och delat vardagen med varann. Det är få förunnat att ha den sortens vänskap som dessa flickor har.

Och i lördags firades en av dem, och blev uppvaktad med en tavla och SPA-upplevelse.


"Det finns en blomma vit som snö.
Kan ej vissna, kan ej dö.
Dess namn känner du nog igen.
Evig vänskap heter den".
...och här kommer alla känslorna på en och samma gång...
...fast mer... här kommer alla Villerkullorna på en och samma gå-å-å-ång!
Ja, när man väl börjar måla dessa täljda och slipade småhus så är det svårt att sluta så det blev en hel liten by...

Villerkulla no; 005
"hus 67"SÅLD


Villerkulla no; 006
"lilla bo"


Pris: 299 kr


Villerkulla no; 007Pris: 299 kr


Villerkulla no; 008
"min trygga vrå"


SÅLD


Villerkulla no; 009
"22:an"SÅLD


Jakten på att få ordning i butiken fortlöper, vi strävar mot vårt mål. Det är svårt att genomföra allt vi vill förändra, skapa och ordna i butiken. Dels pga av hur lite energi som finns i kroppen, men även pga bristen på både tid... Jag spenderar ju största delen av dygnet i viloläge, och min mamma arbetar heltid. Men målet om en mysig, ombonad och annorlunda butikslokal hänger och dinglar i våra hjärtan.
Välkommen att se hur den växer fram...

Snart hoppas jag kunna vara lite mer aktiv här på bloggen då jag varit på besök hos en optiker och fick ett ovanligt omdöme om synen och ögonen... Så nu använder jag mina nya "special"-slipade glasögon som kommit efter 3 veckors lååång väntan -nu ska de bara vänjas till vid. Sen ska det hända mer här på lilla bloggen!

Varma vinterkramar från
Helen

6 kommentarer:

Smycken och Smulor sa...

Hejsan! vad roligt att du kikat in hos mej och lämnat ett litet spår. Jag tycker alltid det är så roligt att se dina fantastiska alster här i bloggen. Nu undrar jag vem som gjort din fina header till bloggen, har du gjort den själv? Har funderat på senare tid att jag skulle ha nåt fint men kan ju inte själv. Skulle gärna vilja ha kontakt med nån som kan.
Hoppas du får ha många bra
dagar nu i julruschen som kommer.
Kram Marie-Louise
(Ljusstakarna är nog miljögårdens har jag för mej.)

Anonym sa...

Hej söta Helen!!
Blir alltid lika glad när det kommit ett nytt inlägg från dig :)). Jösses vilka fina villerkullor, min skulle nog behöva ha en liten kompis här hemma, får allt ta och fundera på vilken isf ;)).
Många kramar till dig oh hoppas du känner dig lite piggare.

Kram Åsa i Jönköping

Trädgårdsdrömmar sa...

Så fint allt ser ut!!!! många grattis till nyöppningen. Jag önskar dig jätte mycke lycka med både affär och hälsan.
Ni är så duktiga både du och din mamma!!!!!!!!
Kramar
Carina

Anonym sa...

Hej
Finns hus 009 kvar?
Vill jättegärna köpa den, det är ju jag å mina två juh..

// Tina Kj

Huset på landet sa...

Dina villekullor är så fina. Du lyckas verkligen fånga träets egna form. Lycka till med butiken!/Maria

Pillan sa...

Så kul att ni kommen igang med egen butikk. Ønsket at jeg var hjemme i Sverige så jeg kunne komme innom. Det er bare og ønske dere lykke til!
Alltid like kul og se på allt det fine som dere har laget. Elsker husene dine, idag har jeg pakket bort mitt rosa hus det skal få vile frem til det blir vår. Nå skal annen pynt få komme frem.
Ha det riktig bra!

Klem Pernilla