onsdag 20 oktober 2010


Borta med vinden...

Här lovar jag nya inlägg och guld och gröna skogar -och så brakar hela livet ihop här hemma. Med förkylningar som avlöser varann för hela familjen, och dessutom förvärrades min situation kraftigt ganska hastigt med total utmattning, yrsel, intensiv huvudvärk, illamående och minnesförlust. Så mina inlägg fick jag tyvärr lägga åt sidan ett tag...

...och risken finns att det kommer dra ut lite på tiden mellan mina inlägg då huvudvärken stålar in mot ögat så jag ser suddigt, därför är det vanskligt att skriva och läsa på datorn, så både inlägg och mail-svar dröjer, och det ber jag om ursäkt för. Förlåt, förlåt...


Här kommer iallafall de bilderna som jag hade på de andra handgjorda husen, fler hus och bilder kommer framöver:

VillaVillerkulla nr: 004
En vit, lite shabby-målad, villa med hjärtat på rätt ställe (ett handgjort keramikhjärta). Den är målad i en varm vit nyans, med beige fönster och grön/grå dörr. En stor gammal nyckel pryder dess gavel.
(SÅLD)


LillaVillerkullan
En sockersöt prinsess-villa i ljusblått. Glada blommor pryder rabatterna och över den rosa dörren sitter en "Välkommen" -skylt. Denna villan är lite mindre än de andra. Den är underbart söt i sitt mini-format, tycker jag, och den var väldigt rolig att måla!

Här har jag ställt den i ett nytillskott i butiken, en järnsäng i miniatyr, bäddad med handsydda små plädar. Underst ligger så klart en ärta (den sessan som inte får ont i stjärten av denna ärta är nog ingen äkta kunglighet inte!) Ovanpå har jag skrivit en vit skylt med texten: "prinsessan på ärten". Sagolikt som dopgåva!

Pris för järnsäng med plädar och ärta: 299 kr
Pris för skylten: 225 kr


Pris för LillaVillan: 249 kr (RESERVERAD)


Tavla
Så här på höstkanten så fyller en av mina kära kusiner år, detta året var det jämn födelsedag och det skulle firas!


Vacker som en dag stod hon som brud för ett par år sen, och därifrån plockar jag foton och skapar en tavla till henne med texten:
"Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu.
Att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du".


Jag prydde även tavlan med änglavingar, ett vackert zinkhjärta och ett gammalt bibelark. Sen fick penseln göra resten!

Tänk vad ofta man tänker på sina nära och kära, inser hur mycket man tycker om dem... Men aldrig, eller allt för sällan säger det. Jag hoppas att tavlan kan påminna henne om att det finns många som älskar henne, just för att hon är den hon är! Värdefull.Flytt-lass!
Mitt i all denna kroppsliga kalabalik så fick jag och min underbara mor tag i en lokal här i Limmared och en flytt av min lilla gårdsbutik blev möjlig. Flytten har gått långsammare än önskat, men jag är glad att vi har underbara familjemedlemmar som hjälper till att bära och packa, och packa upp när både knopp och kropp sviker... Och medan vi är där och gör i ordning har vi "smyg-öppet" för alla som är nyfikna och inte vill vänta till slutet av november.

Slår upp porten gör vi, officiellt, den 20 november!
Butiken ligger strax jämte Minuten och Antikaffären i Limmared.
Vid torget, granne med både buss/tågstation och ICA.

TISDAGAR 14-18
LÖRDAGAR 10-14
och ibland fredagar när vi orkar och vill bjuda på lite extra mys!

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA
mor Eva & dotter Helen
lilla-eva design

PS. Självklart kommer jag fortsätta uppdatera bloggen, och visa vårt skapande här, men just nu är det brist på ork och med nedsatt syn bli det extra klurigt med datorn, så jag hoppas på förståelse om det dröjer mellan inläggen.

7 kommentarer:

monikanen sa...

Hej Helen!
Förstår precis vad du menar,min migrän är oxå mer ihärdig än innan.Sluddrar och glömmer massor av saker,men ändå ska man vara till arbetsmarknadens förfogande,sjukt:(
Jag måste åka och hälsa på dig,när din butik öppnar.
Tänker på dig och hoppas att det blir bättre.
Kramar Monica

Helen sa...

Det låter inte bra, hoppas att du tar hand om dig ordentligt!

Arja sa...

Hejsan!
Hoppas att du blir bättre. Men vad glad jag blev när jag läste att du skall öppna butik i Limmared. Inte så långt från mig så jag kommer på besök.
Kramizar Arja

Anonym sa...

God eftermiddag/snart kväll! Hoppas Eran helg varit bra=) Vi är så sugna på att snart komma förbi den nya butiken...blir säkert super-fint. I går hade vi dock en massa ärenden att utföra och sedan har jag inte mått så bra. Legat hela dagen idag...sängen eller soffan. Så har jag tänkt på dig som har det så ofta. Jobbigt det måste vara. Du har ändå ett så gott humör och är en så go "svägerska", jag är så glad att vi hamnat i samma "släkt". Inte alla som har sådan tur. Nästa helg jobbar jag igen och sedan ses vi till Halloween. Vi funderar på "kostymer"...är inte så lätt. Tänker på dig! Kram Malin

Anonym sa...

Vilket underbart litet blått hus. Jag vet ju vad som står överst på min önskelista till tomten ;)
Det var verkligen tråkigt att höra att du mår sämre. Hoppas det vänder snart.
Kommer och hälsar på er i butiken, som jag misstänker blir alldeles fantastisk.
Kram Mia i Månstad

Sophie sa...

En underbar feelgoodblogg du har!
vill du att fler skall få ta del av den?
http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=mummy40

Paperaddict sa...

Så heldig jeg fant din blogg - her er det såååå mye lekkert - jeg simpelthen ELSKER disse nydelige husene dine!
Klem.....