torsdag 16 juni 2011

GLASETS DAG 18 juni 2011
Boka in en utflykt på lördag till Limmared!

Bland annat är det marknad på Storgatan och loppis i Auktionshallen start kl. 09
(där brukar man hitta en del guldkorn)


Vår lilla presentbutik
vid ICA (och torget)
Sött & Nött
är öppen 09-15
likaså de andra butikerna i byn, bla djuraffär, väskaffär och antikaffär.

Även den stora loppis-affären ÅTERBRUK håller öppet mellan 09-14, väl värt ett besök!


Utanför Sött & Nött kommer vi även att hålla
Mini-LOPPIS
"för varenda unge",
där allt vi säljer oavkortat går till Barncancer-fonden, med barn i tanke så får mina två små vara med som första bild i detta inlägget... Låt mig presentera Alfred 5,5 år och Adela 4 år.

Det är ju verkligen så att hjärtat värker i förtvivlan när barn blir sjuka, och när de drabbas av cancer är det svårt att behålla tron på livet. Det är ofattbart sorgligt att de små liven ska behöva kämpa för att få behålla sin tilldelade plats och som medmänniska kan man bara se på och invänta provresultat som med jämna mellanrum landar.
Det finns tyvärr många otäcka saker som kan hända våra små älskade barn, men anledningen till att vi har valt att skänka en slant till Barncancerfonden är för oss självklar då vi har närstående som drabbats.

Rädslan är stor, oron är större, men kärleken är störst! Jag hoppas att det hjälper en bit på vägen i kampen, att bara visa sin kärlek, vad mer kan man göra?

Vårt sätt att visa kärlek är att till viss del försöka bidra med något rent praktiskt, att skänka en slant till forskning. Vi kommer även, som sagt att sätta in ALLA intäkter från vår mini-loppis, "många bäckar små..."
Hoppas du kan komma och besöka oss, och bidra!Lite nytt och nött
Nu tänkte jag vara så värdslig som att visa lite bilder från butiken, det var ju ett tag sen sist.
Detta är en väderbiten betong-ängel som vi beställt in. Den är så fin, och tung!

Pris: 129 kr


Fågelskrämmor
Kul att sätta i smultron-landet, eller i en blomma på veranda-trappen. De ser lite olika glada och otäcka ut, men med glimten i ögat ändå.Pris: 325 kr/stGiraff-figur-djur

Ella
Rar giraff i linnetyg med en gammal-rosa ros på klänningen. Sjalen av spets är även den lite gammal-dags och hon är på det hela taget en ganska lugn och mild figur.Pris: 325 kr (i presentförpackning som hon sitter i butiken 349 kr, i en låda med cellofan och etikett utanpå.)


Stellan
Denna söta giraff-gosse är sydd i naturvitt tyg och i snälla turkosblå färger på byxor och i öronen. Passar utmärkt till en nyfödd liten kille som doppresent!


Pris: 325 kr


Flora
Denna elefantfröken är blomstrande glad. Röda rosor pryder örat, och den röda jordgubben lyser upp tillsammans med den färgglada klänningen. Flora är en glad färgklick i blickfånget!


Pris: 339 kr


Mrs Pots
Ljuvliga former har dessa keramik-te-kannor från UNIK kollektion. En går åt rosa, en åt grönt och en i blått. Dessa har jag målat och finns till försäljning i butiken. Längst upp på locken finns en söt liten ros som ger hela kannan känsla av att vara en sagofigur, precis som Mrs Pots från Skönheten och Odjuret.Kanin-i-kopp
Några underbara små kaniner finns även kvar, denna i en pastellblå porslinskopp och någon annan sitter som vanligt i kruka. Perfekta "gå-bort-presenter" som man kan ge istället för en blomma eller en flaska vin. De varken vissnar eller dricks upp utan minnet av kvällen kan alltid finnas kvar med den lilla söta kaninen.

Pris: 225 kr


Självklart har vi en hel del annat som jag aldrig får tummen ur att fota. Allt i en härlig blandning av pasteller, hemmagjort, nött, vitt, fint och vint. Snart stänger vi för sommaruppehåll, så passa på att besöka Limmared på lördag.

Till sist vill jag lämna er för denna gången med några rader...
Ta hand om varann. Njut av det goda i livet och våga visa kärlek. Livet kan vända åt ett oväntat håll när som helst och det gäller att fånga guldkornen i vardagen och låta dem ge luft under vingarna de stunderna som livet ger motstånd.

Med kärlek
Helen

7 kommentarer:

Välkommen hit sa...

Vilka underbara djur du har skapat. Söta och precis som du skriver perfekta doppresenter. Hoppas ni får en bra bra dag imorgon. Hade varit roligt att komma förbi men jobbet sätter stopp. Hälsningar/Maria

Madre sa...

Ja, då har jag gråtit en skvätt igen...som brukligt är när jag läser nåt vackert! Borde vara van o immun mot dotterns ord, då vi träffas var o varannan dag, men icke!! Tack för all lycka du ger mig! Älskar dig!!

Anonym sa...

Vi hade en underbar dag både inne i butiken och ute på den lilla miniloppisen som faktiskt inbringade hela 1651 kronor till barncancerfonden. Bra jobbat!!

Lena sa...

Oj, nu blev jag visst anonym i mitt förra inlägg. Kram Lena

Smycken och Smulor sa...

Tack så mycket för din hälsning, jag blev så glad för den! Är ju här hos dej och njuter av dina fina alster med (o)jämna mellanrum också. Du har en sån underbar skaparådra i dej Helen! Så roligt att se alla finurligheter du gör. Hoppas att du blivit bättre på behandlingen så att du kan få njuta av familjen och sommaren OCH skapandet utan värk. Kram Marie-Louise

alejandra sa...

Oh, they are so cute!!

Gabriella sa...

detta var den mest underbara blogg jag varit in på♥oh my god=) helt sannslöst duktig är du..har du nät butik eller??Många kramar gABRIELLA