onsdag 20 april 2011

Sprudlande vår
Snön försvann och våren kom med stormsteg, i två dagar har här varit näst intill sommarvärme, iallafall i solen, och det känns i en ömmande kropp att det är varmare ute. Det känns också i både kropp och huvud att sjukhusbesöken till utrednings-teamet tagit på krafterna, och dessutom börjar hormonerna stängas av på riktigt och jag börjar mer och mer tycka synd om alla stackars "äldre" kvinnfolk som drabbas av övergångs-problem. Hu, vad otäckt det är när man vaknar mitt i natten och det känns som om någon slängt in en i bastu, och dessutom lagt benen i en myrstack. Hu jeda mig. Men den krampande värken längre ner i ryggen har faktiskt lättat så kroppen har svarat bra på sprutorna -och det är en lättnad! Nu är det bara att avvakta och invänta nästa omgång prover, sen ska jag njuta av sommaren så gott det bara går. Och innan sommaren kommer ska jag sova, sova och sova så jag kan sluta vara så rysligt trött hela tiden. Somnar nästan sittandes i detta skrivande nu! Så om mina ord låter lite osammanhängande någon gång under inlägget är detta förklaringen...


Ängla-prinsessa
Mysig shabby chic-inspirerad ängel i randig klänning med spets och pärlhalsband. Hon är rödlätt och prydd med en prinsesskrona i guld. I hennes famn håller hon en skylt med texten: "du vet väl om att du är värdefull".SÅLDUnderlig och supersöt bänk.
Vet ej om detta är en hallbänk, skolbänk eller kyrkobänk, (om någon är duktig på användningsområde och historik angående möbler så kom gärna med upplysnignar, det vore roligt då jag är nyfiken!) Jag köpte den med tanke som "rit-bänk" till barnen. Den ärvitmålad och dekorerad med skuttande små får och texten: "Bä bä vita lamm".


ena gaveln är bänken fasad (tror jag det heter) och på andra sidan är det hål för träplugg så den kan ha suttit ihop med en annan likadan. Vi har valt att ha den i ett hörn så man inte ser den sidan...Under locket kan man lägga sina papper, målarböcker och kritor, så fiffigt så!


Pris: 750 kr


Mysiga budskaps tavlor
Jag hittade en ide på en blogg för ett tag sen, (men just nu kommer jag inte på vad bloggen hette. Det är sällan jag tar mig tid och energi till att surfa runt och njuta av andras bloggar -även om jag både borde och vill så blir det inte av, men denna hittade jag av en slump och föll pladask) Där såg jag en underbar tavla på en pytteliten bild, den gick inte att förstora och se på detaljnivå, så jag försökteåterskapa samma känsla genom att tillverka en egen variant. Och av rena farten blev det två:

"Always and forever"SÅLD


"Guardian Angel"
Pris: 299 kr
(kan skickas med post om så önskas)


Snart är det PÅSK!
...och man får äta godis dygnet runt, skicka påskpussar till alla man gillar, klä ut sig som påskakärring och sätta fjädrar i håret. Ja, en dust av det iallafall, man behöver ju kanske inte överdriva så där, även om påsken är glad och trevlig!

Mitt fina betongägg kommer fram under vårens början och brukar få stanna tills jag hittar något annat mer somrigt att ställa på min gamla Bibel.


Må så ägg-stra gott och njut av livet! (var ju bara tvungen att använda ett sånt där uttryck för att piffa upp dagen lite)


Butiken är öppen på
PÅSKAFTON mellan 11-13
då min butiksansvariga mor jobbar och jag inte orkar hålla öppet alla timmarna själv. Men jag hoppas att det löser sig för er som tänkt komma förbi ändå.
Hjärtligt välkomna!

Våriga solskenskramar, och stort tack till alla som med omtanke skriver både mail och kommentarer, det gör mig så lycklig och håller modet uppe i hela karusellen med sjukdom och sjukvård, tack snälla ni.
Helen

6 kommentarer:

Anonym sa...

blir så glad av dina inlägg!!
Hoppas att du får njuta av en underbar påsk, och att du snart kan få må lika bra som du får oss andra att må av dina underbara skapelser:)
kramar

Anonym sa...

Hej,

Jag tittar in här ibland för du gör så finfina saker! Du är otroligt bra på det du gör, ville bara säga det... och Glad Påsk!

Åsa H

Anonym sa...

Jag önskar dig en riktigt mysig och glad påsk Helen!!!

Kram Åsa i Jönköping

Ladylox sa...

Åh vilken inspirerande blogg du har och vad otroligt duktig du är.

Jag har lagt till dig i min blogglista så jag inte missar några fler inlägg.

Glad Påsk på dig //Marie

Anneli sa...

Jeg er bare sååå imponert og ikke minst inspirert av alt det nydelige du tryller frem <3
Nå har jeg brukt flere timer på bloggen din, faktisk helt tilbake til starten for over 2 år siden..!!
Jeg gleder meg til å følge deg videre :)
Varm klem fra Anneli <3

Люба sa...

Красиво до слез...волшебные работы,потрясающие!