tisdag 5 april 2011

Målar-mani

Jo, men det är sant... Med en bra ljudbok , eller nyfunnen musik i högtalarna, och inte allt för illa värk upptill i huvud och rygg så målar jag... och målar... och målar lite till. "Jag ska måla hela världen lilla mamma..." Så känns det. Jag vill måla allt -och varje vaken stund sitter jag med pensel i handen och målar bort min vardag. Varje vaken stund kanske är en överdrift, för jag har ju mina pausar på isdyna, spikmatta och "matraster", men nästan! Detta är möjligt när värken sitter långt ned i ryggen, då har jag svårt att både stå och ligga. Sedan mitt sista besök, i förra veckan hos kiropraktorn har huvudvärken och den smärtande skuldran och nacken hållit sig inom en helt acceptabel ram och värktabletterna hjälper och då gäller det att passa på! Förhoppningsvis kommer denna värken att släppa nästan helt nu när alla hormoner lämnar kroppen... Om sprutorna jag fått fungerar som de är tänkt.TIPS:

Ljudboks tips: Senaste lyssnade böcker är "Tusenskönor" och "Lilla hjärtat", och favoriterna hittills är "Twilight" serien, "Levande begravd" och "Millenium" triologin. Musik tips: Har blivit förälskad i en underbar röst... Nämligen Ron Pope. Lyssnar även lycklig av"Cookies N' Beans, Melissa Horn, The Wreckers och Michelle Fetherstone.

Men nu tänkte jag visa resultatet av mina målar maniska dagar som passerat.

Alla är till försäljning och går att posta, så om någon faller dig i smaken är det bara att maila på

sottnott @ passagen.se
"Welcome HOME"

Ordet "HOME" står i grå/grönt i bakgrunden, och har blivit dekorerat ovanpå med en svart text "welcome". Som dekoration surrar även två små humlor runt på skylten, en vid dubbel-V och en vid M:et.


SÅLD
"The sweetest thing"

Vit botten med svart handskrift och en ljusblå cupcake med smultronfrosting, toppad med en jordgubbe och chokladkräm. Handmålad tavla/skylt att ge bort i present, eller ha själv på sin favoritplats i köket.

Pris: 295 kr
"Söt som socker"

En ljuvligt smarrig cherry-love-cupcake, till någon som är söt som socker.

SÅLD
"Njut en smula"

Ta en paus i vardagen och unna dig något gott. För dig som är galen i socker -baka en tårta. För dig som njuter av annat, läs en bok, meditera, ta en tupplur. Kyss den du älskar, som om det vore den första kyssen trots alla år som passerat. Ring någon du borde ringt för länge sen... Kort och gott med andra ord : njut en smula av livet.


SÅLD
"Home sweet home"

En målad villavillerkulla-skylt i rosa och aprikos färger. En förstärkt vårig känsla med surrande små humlor och fåglar målat runt om på husen. Många har mailat och frågat om just dessa villerkulla-skyltarna och det blev bara 2 målade denna gången, och den ena såldes första dagen den låg nere i butiken, så det är bara denna kvar. Först till kvarn, med andra ord...
SÅLD
"Hem ljuva Hem"

En handmålad från hjärtat, villervillakulla -skylt i blå och gröna pastell-toner. Föll själv för den gula brevlådan mitt i allt, så om/när jag målar fler ska jag prova mig på den igen. Ser såhemtrevligt ut!

Pris: SÅLD

Nya små videungar

Under Körslaget och mys hemma hos min stora familj gjorde jag och mamma några nya broscher till våren. Lite i grönt, och lite i beige, och såklart vitt och vitt!


Pris: 75kr/st

Tacksamhet

Visst gnäller jag nu igen, men det är skönt att få ur sig det "onda" liksom. På sista tiden verkar tålamodet mer eller mindre försvunnit helt, jag gråter för noll och ingenting, och ofta känns det som om hela världen ramnar under mina fötter. Jag blir irriterad för minsta lilla... Skriker och fräser, gråter och skrattar om vartannat. Jag vet att jag just nu är värre att ha att göra med än i vanliga fall -och det var just en av de saker vi kunde vänta oss av sprutan... Att svettas, bli grinig och irriterad i början... Nu är det bara att hålla tummarna för att de positiva effekternakommer snart också. Det vore en lättnad innan jag tappar bort mig själv i denna frustration!Jag är så tacksam över att jag har flera personer runt mig somälskar mig för den jag är. Som ställer upp och passar barnen, skjutsar mig fram och tillbaka till läkare, provtagningar och underökningar. Snälla ni, stå ut med mig lite till, så blir jag mig själv snart igen, hoppas jag!

Jag är så tacksam för all hjälp och stöd jag får, utan det hade hela jag förtvinat bort till ingenting.


Jag är även tacksam över att ha det livet jag har -mina två älskade små barn, varav den lilla klarat sig utan minsta lilla brist efter det tunga vi gick igenom under graviditeten och tiden efteråt. Jag är så tacksam att hon finns. Jag är tacksam över att jag får hjälp av läkarna,även om de inte vet vad felet är så letar dem, och av nya prover som kommer får de nya ledtrådar att spinna vidare på.Jag ger inte upp, jag vill kunnaleva min dröm som rinner mig ur händerna varje dag. Varje dag jag är sjuk missar jag en dag att delta i mina små barns liv... Och det kommer inte tillbaka -för de växer dag för dag.

Jag vill lämna er, som kollar in här ibland, med ljus och lycka, och hopp om en underbar vår för dig, och de du har kär, för mig och de jag har nära.

Helen

5 kommentarer:

Madre sa...

Det är klart att vi står ut med dig, du förgyller ju tillvaron mer än du gör den besvärlig. Du ger och gör så mycket så jag är glad att kunna ge tillbaks!! Jag älskar dig!!

Bröllopsmonstret sa...

Åh vilken söt blogg! Följer dig och kommer säkert köpa något fint av dig snart :)

Vita-hjärtan sa...

Har precis hittat till din inspirerande fina blogg.. Vad fina saker du skapar med dina magiska fingrar....
Hoppas innerligt att det blir en bättring för dig... *håller tummarna hårt så de vitnar*

Kram Evelina

Anonym sa...

Tack du underbara Helen för den fina skylten!!!!
Som vanligt är jag såååå nöjd med dina fina alster!!

Ha en mysig kväll

Kram Åsa i Jönköping

Erica sa...

Helt underbara saker du gjort! Om jag inte redan hade en sådan fin "Borta bra men hemma bäst"-skylt av dig här hemma i hallen skulle jag genast ha beställt en till!! Den är verkligen ett smycke på vår lilla hallvägg och får ofta fina kommentarer om den av våra gäster.

Hoppas att dina behandlingar skall hjälpa dig och att de hittar orsaken till din värk.

Stor kram till dig från mig!

Kram, Erica