söndag 9 oktober 2011

Nu har jag bitit mig själv i stjärten igen...
...och lovat att visa vad för kul man kan hitta i Limmared, så klarar jag inte av att hålla det. Jag ber om ursäkt. Har inte förmått mig att ta med kameran och ens gå runt i de få små butiker som finns och fota, inte ens för att visa här, i min älskade blogg! Inte ens efter så här lång tid efter senaste inlägget...

Ärligt talat har jag knappt kommit ur huset, knappt upp ur soffan/sängen men jag är inte alls på humör för att beklaga mig och skriva om alla tårar och smärtan. Så jag lämnar det och vill istället visa lite som jag faktiskt har skapat sista veckan, sen jag kom på benen igen.


Och då jag fick ta min begränsade energi och välja på att fota runt, eller skapa, så valde jag utan att blinka; att skapa. När jag inte orkar skapa saknas en del i mig, och under de veckor som jag mest sovit bort, har jag längtat efter surret från symaskinen och doften av färg. Känslan som blir när det man skapar börjat ta form, och glädjen när det blivit klart!


Trasdocke-änglar
För ett bra tag sen sydde jag mina första trasdocke-änglar, och själv blev jag väldigt förtjust i dem, och nu har det äntligen blivit några nya. Tre stycken har nu blivit färdiga, en har redan flyttat hemifrån, och de andra två vill jag visa här och nu. Texterna på skyltarna talar för sig själva tycker jag. Och det låter jag bilderna göra med:

Låt mig presentera
Elli-karamelli
"det finns någon av varje sort,
någon är lång, någon kort.
Någon är stark, någon svag,
men ingen är precis som jag."Pris: 320 krPillan-Pinglan
"Även den minsta ängeln har vingar".Pris: 320 kr


Vimpel-girland
Min favorit för tillfället är vimplar. Skulle vilja ha en halvfransig, solblekt och nött vimpel-rad i varje fönster. Blir glad av dem. Jag sydde en riktig "flickig" vimpel-rad som dopgåva till vår Gudsons lillasyster, Sigrid. Tycker den blev fin-fin i sina rosa toner och olika mönster på tygerna. Som extra dekoration fick den några virkade blommor (som mamma virkade), spets och pärlemoknappar. Sött som socker, precis som Sigrid själv!
Nu hoppas vi att den kan pryda hennes blivande flickrum framöver...

Jag har även provat att göra en "gladare" variant, med olika färgkombinationer i rosa, grönt, blått och beige. Den är också dekorerad med knappar och en pastellgrå spetsrosett. Ordet är såklart "LYCKA", och det hoppas jag att alla färgerna kan förmedla...
SÅLD (men det kommer fler vimplar framöver)Vardagstankar
Jag fick en oväntad, men ack så uppskattad present här om dagen, en bok skapad från hjärtat med akvarell-bilder och tänkvärda texter. Det är en sådan där bok man kan ta fram och läsa i när man tvekar på livet, när man går igenom en kris eller man bara behöver få lite perspektiv på vardagen. Underbart genomtänkt och så här ser den ut:


Författare: Helena Boberg Oscarsson, tack snälla.Lycko-fant
Jag har även sytt en liten charmig söting, en elefant med randiga öron och blommig klänning. Rosorna bakom örat är pricken över I:et. Elefanter sägs ju ha otroliga minnen, och jag hoppas att denna kan ges till minne av något särskilt. Dopgåva kanske, eller en present, det skulle varaunderbart! Den är det första jag gjorde nu efter dessa veckor helt i sängläge, och den fick gnistan att tändas igen inom mig. Därför döpte jag den till en "lycko-fant".Pris: 325krDop-minnen...
...är alltid speciellt att få göra. De är alltid lite extra värdefulla att göra. Två olika skyltar har jag att visa denna gången. En ljusrosa till en liten Ellen......och en vit till en liten Melvin, vars nyblivna Gudföräldrar ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag hoppas ni får en fin kontakt och många härliga minnen med varandra i livet.

Jag önskar de små en god start i livet, och många fina stunder i framtiden. All lycka!


Jag önskar att jag kan lova att kunna uppdatera här oftare. Skapa mer, och visa allt jag vill och mer där till. Men livet består av "toppar och djupa dalar" och just nu är jag en bit under ytan så jag kan bara skriva, vi ses när vi ses. Jag återkommer när jag orkar. Vill, det vill jag alltid, det ska ni veta! Jag önskar dig allt gott och tackar för just din dyrbara tid.

Sommarens sista rosor från vår trädgård, till dig.


Med kärlek
Helen

7 kommentarer:

Gabriella sa...

Hoppas att denna måndag blir en bra måndag för dig....du är bara såååduktig och kreativ och dina saker du gör är bara såååå fina. kan man beställa en sådan där "tradocke" ängel av dig med lite juligt budskap och i röda färger? du kan väl höra av dig..kram på dig♥

Levindas Värld sa...

Åhh så mycket vackert och sött du har skapat! Man kan verkligen se att du lagt ner hjärta å själ i ditt arbet! Älskar änglarna och lycko-fanten :-) Så väldigt kreativ du är som kan så mycket, både sy och måla! Älskar verkligen allt du gör :-)

Hoppas det dröjer länge innan du mår dåligt igen så du får vara pigg och göra det du älskar, "skapa" länge nu!

Må så gott!

Anonym sa...

Många varma kramar till dig Helen!!!

Kram Åsa i Jönköping

Erica sa...

Blir alltid så glad att läsa här, för det är så mycket känsla i allt du gör och du skapar otroligt vackert, du sprider inspiration!

Tack för att du delar med dig.

Kram, Erica

Karin sa...

Önskar dig hälsa och välmående :)
Längtar alltid efter nästa inspirerande inlägg. Ta hand om dig!

Kram

Victoria sa...

Fastän det har gått en hel månad sedan detta blogginlägg så tar jag åt mej av den vackra lilla buketten av blommor och tackar. Din blogg är den vackraste av vackra och dina ord är från hjärtat, välskrivna, enkla, modiga och känns alltid så äkta. Det du skapar är än mer äkta och än mer vackert. Tillsammans blir det ett lyckorus. Just därför är din blogg och ditt skapande så fint...

Varm lycka och varm kram till dej

/ Fröken V borta i Målsryd

Carina sa...

Ohhhh så mycket fint man hittar hos dig.Blir alldeles lyrisk.Älskar dina små filurer och det övriga oxå!