tisdag 14 februari 2012

Alla HJÄRTANS dag -afton

Idag har jag ingen kraft att skriva om varken vad som händer i livet, hjärtat eller tanken det gör jag i ett annat inlägg... Jag vill ju inte tynga er en dag som denna, idag handlar det om kärlek och glädje. Och även om det finns mycket tungt stundtals, för nära och kära, för mig, för andra i närheten, och för folk långt bort, så finns det fortfarande så mycket kärlek att vara tacksam för, även om det är svårt att se det mitt i en grå vardagsdimma. Snart ska jag krypa ner i sängen mellan mina två små troll-barn, som för tillfället är de enda som ger mig den tröst och styrka som behövs.


Det är "alla hjärtans dag" idag, och bara kvällen återstår när jag sitter här framför en sprakande brasa i nattlinne och skriver. Jag struntar faktiskt i om det är "köpemännens dag" och det ska tjänas pengar, eller vad nu pessimister kallar denna lilla högtiden, för mig är den väldigt speciell, det är ju kärlekens dag!
Kärlek bör man visa varje dag, men om det krävs en extra dag per år att stanna upp och komma ihåg att man ska visa någon hur mycket den betyder så är det bättre än inget, eller hur?!

Och med det sagt vill jag bara visa handgjort från hjärtat för hela slanten!
Varsågod, här är resultatet av mina senaste veckor med penseln.VillaVillerKulla-skyltar
Har faktiskt äntligen målat två nya hemtrevliga skyltar. Jag blir så glad av att måla dessa, med alla färger och med texten ovan eller under som "grädden på moset", och jag hoppas att det kan smitta av sig och sprida glädje även för den som kommer ha den hemma.
Den första heter:

"Hjärtligt välkomna"

Pris: 325 kr


"Välkommen till oss"


Pris: 325 kr


ALLA HJÄRTANS DAG-bonus
Jag har även gjort en skylt utan text -här gäller först till kvarn att beställa den med valfri text, som till exempel familjens namn, husets namn eller adress. Välj även mellan ståltråd eller snöre-upphängning. Låt fantasin flöda och beställ den via mail:
sottnott@passagen.se


SÅLD


VilleVillerKulla
"Hem ljuva Hem"
Ljuvlig mintpastell med rosa fönster. På dörren har jag målat en krans och skrivit "Hem ljuva hem" på. En trevlig liten handgjord villa som kan pryda en fönsterbräda eller en hylla.


SÅLD


VillaVillerKulla
"Grått ljuvligt hem"
Detta hus går i gråa toner och har fönster i rosa, och dörren är pastell-aprikos, med texten: "Hem ljuva hem". VillerKullan är även prydd med en vitmålad nyckel.


SÅLD


VillaVillerKulla
"Our Love Nest"
En rosa pärla med grått tak och ljusgula fönster. Kring huskroppen har jag virat fast en nyckel med silvrig ståltråd.SÅLD


VillaVillerKulla
"Home Sweet Home"
Denna stora VillerKulla har jag målat i mild solgul färg som man blir glad av, taket är ljusgrått och omkring har jag knutit fast en nyckel. En spets-rosett pryder röksnurran av zinktråd.


Pris: 295 kr


VillaVillerKulla
"VäLkOmMeN"
En större rosa villerkulla med grå/beige tak. Fönster är målade i ljus blågrön färg. Huset är även dekorerat med ett zinkhjärta! Så sött så!SÅLD


Armsmycke
Själv gillar jag smycken, men då jag har ganska kraftig nickelallergi (tål varken nickelfritt eller silver) så föredrar jag sydda smycken... Här har jag skapat två olika i vitt, skirt och spets... Med både pärlor och berlock. Perfekta att ge bort, och lätta att posta om man vill göra någon på avstånd glad.

"Cookies"
Prydd med en silverberlock i form av en burk kakor och texten: "Cookies".


SÅLD


"Belive"
Prytt med en silverbricka med texten "Belive", pärlor och spets.


SÅLD


Ta hand om varann. Man vet aldrig hur länge man har äran att dela dagen tillsammans. Och även med vardags tjafs och småproblem tror jag att de flesta är tacksamma över sitt liv när de kryper ner under täcket på kvällen och ska sova... I vilket fall hoppas jag att det är så.

Och om det inte är så, ber jag dig att ta fram något eller någon i minnet som gör dig lycklig, tänk på den/det innan du somnar och låt ett leende söva dig och ge dig en god natts sömn.


Med kärlek
Helen

7 kommentarer:

Anonym sa...

En stor styrkekram till dig på Alla hjärtans dag!Alltid så trevligt kika in i din blogg man blir alldeles varm i själen av allt vackert du både gör och skriver <3. Kram Marie-Louise

Lena i Uppsala sa...

Hej!
Måste bara skriva och säga att jag tittar in här ofta och är såååå imponerad och full av beundran över dina skapelser. De är verkligen helt fantastiska och jag länkar ofta till dig i min blogg. Skulle kunna köpa allt!
Energikramar i massor till dig och Du är fantastisk.
Kram
Lena

Karin sa...

Underbara lyckospridare, du gör så så vackra saker och skriver så fina ord. Önskar du får njuta av livets goda och slippa allt trist runt dig

Theresia sa...

Har inte varit här på länge länge, jag har haft ett stort blogg,internett,dator uppehåll. Men har just nu fått lite krafter att tycka det är kul igen.

Kul att se dina underbara alster!

Theresia

Smycken och Smulor sa...

Styrkekramar till dig, vet att livet sätter en på svåra prövningar ibland. (har det själv tufft just nu) men hoppas att det finns en ljusning i sikte för oss. Många kramar / Marie-Louise

Jojjo sa...

Jösses! Vad mångar fina saker du gör! Önskar att jag kunde måla så fint och på frihand och allt. Hur gör du??
Husen är bara så söta, hur får du till formen på träet?

Jojjo sa...

Underbara skapelser! Jag önskar att jag kunde måla sådär fint på frihand. Hur får du till texten sådär snyggt? Husen är ju bara sååå söta, hur får du till formen på dom?