måndag 6 februari 2012

Kaninfröknar fulla av HOPP!
Just nu handlar livet mycket om "hopp"... Om "tro" och om "kärlek". Visst låter det kliché artat, men det är ack så sant. Därför har mina senaste dagar gått ut på att sy små "hopp:isar" i livet. De kan pigga upp vardagen, påminna om något viktigt och ge en extra knuff en tuff vardag."Tro, hopp och kärleks"-kaninen
Kanin i grå/grönt linnetyg. Öronen har prickar av små pärlor, och de natur-vita mameluckerna samsas fint med en klänning i mer creme-vitt och sidenband med text på. Skylten är målad i två olika gröna nyanser så den ska matcha den lilla kaninfröken.


Pris: 295 kr


"Tappa aldrig HOPPET"-kaninen
Denna kanin är sydd i naturvitt tyg med gammaldags struktur. Öronens insida är ljusblå med rosor och blad, och på hatten pryder en blå handvirkad blomma med knopp av pärlor. Den lilla hängsel-klänningen och byxorna är sydda i vitt linnetyg och längst ner på klänningen sydde jag på spets som mamma köpt i Istanbul.
Skylten är målad i ljusblått/ljusgrått och är slipad a' la' shabby chic, och texten: "Tappa aldrig hoppet" kan påminna om det goda i livet var dag.


Pris: 295 kr


"Sikta mot stjärnorna"-kaninen
Med ljust ljusrosa klänning och röd badmössa blev denna lilla kaninfröken en riktig sötsak! Kring klänningens botten, och hatt-brettet har jag sytt på en rosa-rutig volang. På hatten pryder förutom volangen en handvirkad rosa blommor med pärlor som knopp.
Texten: "Sikta mot stjärnorna" står skrivet på den rosamålade skylten, och själv brukar jag tänka att om jag siktar mot stjärnorna ska jag vara glad om jag hamnar i trädtopparna... Bättre att våga satsa och komma en bit mot sitt mål, än att stå kvar och undra hur det skulle gått om man vågat hoppa... Livet är för kort och ovisst för "tänk om"och "kanske". Lyssna på ditt hjärta, och sikta mot stjärnorna!


Pris: 295 kr


LOPPIS-LYCKA!
Var på en loppis i närheten häromdagen och fann ett skåp. Tyckte det var lite väl dyrt, även om det i mina ögon var "färdigt", dvs både vitmålat och skavt a'la' shabby. Men priset låg i överkanten på sina 200 kr så jag köpte inte det. Men sen kunde jag inte sluta att fundera på det, och åkte tillbaka efter en vecka -och det stod kvar! Lycka lycka!

(bra och snabbtorkande tapetklister som jag varmt rekommenderar för alla typer av decoupage, köpt på den lokala bygghandeln!)


Behövde bara piffa det lite med notpapper och tapetklister, och då gjorde jag så här:

1.
Jag målade på tapetklister och tapetsera upp några vackra papper och servetter ovanpå bakgrunden (som redan var gjord av mönstrade papper, men som inte riktigt passade mig)2.
När tapetklistret torkat tar jag en svamp och doppar i lite vit väggfärg och "drar runt över" hela bakgrunden för att dämpa intrycket... Suddar liksom ut färgerna och binder samman de olika mönstren bättre. Snipp snapp snut, så här ser det nya skåpet ut!


3.
Nu är den svåraste biten kvar, att dekorera och fylla det på ett fint sätt.En till loppis var jag på, utanför Uppsala strax efter nyår, och fann ett par flickebarn-skor, 75 kr/st, tyckte jag var lite väl magstarkt pris, är van vid något billigare loppisar, men just denna dagen hade loppisen i fråga halva priset på allt och då passade jag på...
Så underbara...


Små skor, som gjort någon liten flicka lycklig. Och nu genom att säljas på loppis, fick jag dem i min ägo, och jag blev så lycklig av dem. Jag undrar var dessa fötter nu vandrar, som bar dessa skor. Nu spar jag dem i en glasklocka på mitt "finställe" där får de fortsätta sprida sin lycka här i huset varje dag.


På gång...
Mus-i-hus
Dessa små möss har blivit placerade i olika sammanhang och blivit en liten nyhet i butiken... Hoppas jag kan fota dem och visa er snart!


Ja livets vägar är outgrundliga och jag faller om och om ner i en dvala där jag ifrågasätter hela livet och dess öden. Tycker att jag är en ganska sprudlande och positiv person, och jag förstår om folk i min närhet märkt av min gråa sinnes-stämning. Jag har dock börjat ta mig ur den stundtals och kan börja tillverka igen, just nu har jag suttit otaliga timmar vid symaskinen och jag har flera nya saker som jag vill visa er här på bloggen... Lovar att jag snart är tillbaka.


Med ljus och kärlek
Helen

4 kommentarer:

annika sa...

Vad som än har hänt dig så vill jag bara säga att du gör fantastiskt fina saker. Du är så fantasifull och jag vet ingen som textar så vackert som du.

Kram

♥ Camilla ♥ sa...

Så fantastiskt kul att se ett inlägg från dig i mitt bloglovinflöde :-) lika fina saker som vanligt!

Miss Juni sa...

Jag har tittat in till dej många, många gånger! Och varje gång blir jag såå avis på att inte JAG kan sy! Och virka! Och måla! Och texta! Och tänka ut sådär underbart fina saker som du!

Jag är glad ändå! Glad för att jag är på väg att uppfylla en 25-årig dröm, drömmen om en egen butik!
I månadsskiftet april/maj öppnar jag en liten mysig butik i "hem-miljö", och min fråga är: Skulle du vilja sälja några av dina underbara saker i min butik??
Butik ÄLVA.

Fundera och återkom gärna!

Tills dess, ha det så bra!

Många hälsningar Jessica
j_rennstam@hotmail.com

Karin sa...

Jag önskar att du själv får en del av hoppet i ditt liv och kan sikta mot stjärnorna!!