fredag 27 april 2012


a TEASPooN FULL oF LVE
Det är ju inte klokt vad mycket kul ideer man kan hitta när man googlar på bröllop och bilder! Jag känner mig alldeles upprymd och förväntningarna är skyhöga på det kommande bröllopet -som vi inte ens satt datum till än! Men att det ska vara vintage/romantiskt/shabby chic är det ingen tvekan om och inspirationen är mig nästan övermäktig, så nu måste jag få dela med mig lite... Du som inte tänder på bröllops-prat kan ju sno åt dig av känslan på bilderna och hämta tips till kalas och middagar som man vill göra extra speciella... Mycket nöje.Jag tycker det är vackert med gamla silverbestick, framför allt silverskedar och tänkte att man kanske kunde göra en kul bordsplacering med skedar... Detta kan man ju även med fördel göra om man har finmiddag hemma och vill duka fint, det måste ju inte vara till bröllop!
De bästa sked-förslagen jag hittat är:


Förslag 1: Stansa in ord i en silversked tex, LOVE, TRUST, HOPE osv, och lägg på varje plats som bordsplacering, då kan ju gästen även ta med sig skeden hem som ett minne som en "give away"-gåva... Namnet på gästen skriver man på en tag och knyter kring skaftet. Jag tror att det finns sådana bokstavs-stansar för metall här: HÄR (men jag är inte säker!!! Har kollat på många hobbysidor genom åren).Förslag 2: Måla varje sked med en matt färg, tex vit, eller i milda pastellfärger, sen slipa fram lite silver så den blir skavd och sota så de blir "shabby chic" och sen stämpla gästens namn på (jag hade valt hobbylack eller oljebaserad lackfärg som jag tunnar ut för att måla skeden). Färgen på text, tags eller spetsband kring skeden väljer man så klart efter sitt färgtema på bröllopet.

Förslag 3: Här är en lyxigare variant av gäst-gåva att ställa på varje plats. Att plantera en liten kryddväxt (eller blomma som hör till säsongen) i gammaldags kaffekoppar från mormors köksskåp, loppisar eller auktioner, namnet kan man fortfarande stämpla på en sked och sätta i jorden om man vill. Annars kan jag tycka att det räcker med en tags med namnet kring koppens öra... Koppen och växten i sig räcker ju långt och väl som gåva! Jag hittade supersöta små kaffekopppar med tillhörande fat till vårt 30 årskalas för bara 5 kr/st... Det klart att det krävs lite plats och planering, men det behöver inte bli så kostsamt som man kan tro.


Gillar man den iden och vill ha ett ruffigare bröllop, kan ju denna varianten vara mer passande, då är det bara till att leta efter så fula terrakottakrukor man kan under sommarens loppis, och sen pynta med örter till vår och sommar-bröllop eller mossa och en liten grankvist till ett vinterbröllop!Förslag 4: Naturligt, enkelt och näpet... Bara att knyta på ett manillamärke/tags kring skeden.Förslag 5: Skedar är ju också ett trevligt sätt att "skylta maten" på! Endast fantasin sätter gränsen!Och på tal om att sätta gränser -och fantasi! Kolla in dessa bordsplaceringarna! De är SÅÅÅ HIMLA LÄCKRA! Hade vi haft ett ännu mindre bröllop och en frisk brud hade jag härmat denna ideen och göra sådana här små dekorationer till varje gäst, Kanske tur för Henrik att jag inte orkar så mycket...??? Som det ser ut så ligger det ett papper i bakgrunden med menyn på, och sen är väl bilden på varje gäst placerad i trassel eller träull i varje burk... Vansinnigt underbart, måste jag säga!!! Mäkta imponerad! 

TIPS! Denna ideen kan man ju använda till någon som till exempel tar studenten, lägg i ett presentkort, några lotter eller sedlar, klipp ut ett foto från när studenten är barn, klipp ut en studentmössa i vitt och svart papper och limma på, lägg i trassel/sisal eller träull i botten och ge bort! (Hittar tyvärr inte bild-källan till denna kreaktion, har sparat den för länge sen)


Lev väl, och var rädda om varann. Låt kärleken spira till det som ligger dig varmt om hjärtat. Nu ska jag återgå till mina tavlor som jag målar för fulla muggar, och snart kommer att visa här, för det blir inte bara bröllops-prat, det lovar jag! Vad är det man brukar säga? 
"...det hjärtat är fullt av talar munnen..."

Hjärtekramar från Helen 

6 kommentarer:

Camilla sa...

Vilka underbara bilder! Om du inte har hittat dit än så vill jag tipsa dig om Pinterest. En kanonsite där man "pinnar" sina favoritbilder på olika "anslagstavlor" så har man all sin inspiration på ett och samma ställe och bilden blir en länk till sidan man hittade den.

Här har jag pinnat mina bröllopsfavoriter :-)

http://pinterest.com/fialotta03/wedding/

Om du inte är medlem på Pinterest och behöver en "invite" så kan du maila på craftgirl@live.se

Lycka till med bröllopsplaneringen :-)

Anonym sa...

Hej! Jag är sugen på att besöka din butik!! När har du öppet??? Kan inte hitta det någonstans...Läste på älskar sött i ett gammalt inlägg att du har öppet på tisdagar, stämmer det? Vilken tid? Funderar på en utflykt imorgon!! Mvh Martina

Maila gärna svar till: tinamostrom@hotmail.com

Anonym sa...

Hej Helen! Tusen tack för en underbar, mysig och super inspirerande stund i din butik idag!!!! Är såååå nöjd med min kanelbulle, mus i hus och älskar sött fatet! :-D
Kram Martina från Huskvarna

Victoria sa...

Åhhhhhhh........... BRÖLLOP! Du med!!!! Åhhhh...jag blir alldeles varm inombords. Å vet du vaaad - jag gifter mej också i sommar. Med min älskade Claes.
Fann honom ju lite senare i livet (2007, jag var 39) och nu äntligen får jag bli "hans". 14 juli gifter vi oss i Målsryds kyrka. Men eftersom jag är såpass dålig i min ME så har vi bara vigseln o alla är välkomna till kyrkan. Sen åker vi hem med våra barn (han har en 16-åring o jag en 15 och en 19-åring) och äter lite gott. Taht´s it. Jag hade så gärna velat orka ha en fin bjudning med ex så vackra, underbara skedar som du ger idé på, men ibland får man vara glad åt det lilla. :o) Ditt bröllop kommer bli ljuvligt, det är jag säker på. Ljuvligast av allt är Kärleken.

Må gott! Må jättegott!

/ Fröken V

Ann sa...

Очень красиво!

Анэт sa...

Очень красиво!