måndag 14 maj 2012

Just me...

Jag har upptäckt att jag har en del svagheter... Alltså, jag har massa svaga punkter och rädslor osv men nu tänkte jag på "små ytliga" saker så som egentligen kan kvitta, men som jag ändå nyss upptäckt. Jag får panik av skor! I snart 2 år har jag letat skor och inte förrän i förrgår hittat några som passar -nu ska vi bara se om jag får ont av att gå i dem eller ej... Alla har klämt, skavt och varit obekväma och det spelar ingen roll i vilken butik eller prisklass jag kollat. Men nu helt plötsligt så vips -passade ett par, och jag blev så lättad över att kunna lämna Foppa-tofflorna hemma från sommarens kalas!

Nästa svaghet, väskor. Jag får väldigt ont av att bära väska då jag är en sån som har halva mitt liv i en handväska. Kan inte vara utan plånbok, mobil, läppglans, pincett, handsprit, våtservett, näsduk och mediciner, vilken gör väskan ganska tung... Har letat länge efter en fin bra väska men utan resultat. Nu slog jag till och köpte mig en rosa Fjällräven-ryggsäck i miniformat och enligt Henrik ser jag ut som en liten skolflicka med den på ryggen, men det struntar jag i! Lika ont får jag inte när väskan belastar båda axlarna, när det är ojämn tyngd det blir som värst. Och alla mina saker får plats.
När man har besvär med kroppen får man helt enkelt ta det praktiska före det moderiktiga, det har man fått lära sig med tiden.


Ytterligare en svaghet är GLASS! För Guds skull, LCHF kommer knäcka mig när jag måste vara utan glass. Håller på för fullt att komma på ett eget sätt att göra en glass som är LCHF-säkrad och hoppas att det kan stilla mitt begär ett tag. Annars klarar jag mig utan de flesta kolhydraterna faktiskt.

En annan sak som jag har svårt för är lampskärmar. Jag tycker det är så fult med de flesta lampskärmar och hittar inte såna jag själv vill ha, och vad händer då när man tröttnat på mörkret här hemma? Jo, jag ritar, mamma syr, jag dekorerar och voila: Lampskärm a la shabby chic som faller mig helt i smak!
Den finns att inhandla i butiken (eller via mail och post). Men det finns bara en, så det är först till kvarn!


"Sweet little lovelight" står det på.
Pris: 179 kr


Tavlor till både dop och bröllop
Så här i bröllopstider vill jag visa lite tavlor som jag gjort, och med det hoppas jag kunna ge inspiration. Handgjort från mitt hjärta...

Till en liten kille:

Till en liten flicka:
Till en liten prinsessa, där den stolta mormodern sydde dopklänningen, och lite av de spetsarna, knapparna och banden fick jag att dekorera tavlan med. Så knyts det hela ihop! Så sött.

Till de lyckliga tu:Tavla på brädor till små flickor:
Lavendel kuddar
Sydda i linnetyg, stoppade med torkad lavendel och dekorerade på olika vis, bland annat med spets, bjällror, fina små bilder och/eller knappar. Passar lika bra på badrumshyllan som i linneskåpet. Perfekta små gå bort presenter, eller till mor på morsdag, eller till en mormor som redan har allt -mormödrar kan behöva lite god doft i sina linneskåp!


Pris: 60 kr/st
(då sitter det ihop tre små kuddar som ett litet paket)Nu ska jag tillbaka till mitt pyssel efter att ha haft en tuff period med sjuka barn och själv varit lite sämre.
Nu blåser och regnar det utanför, och en brasa ska tändas, ljudbok sättas igång och målarburken öppnas -som min son brukar säga: "Det här är livet, mamma"!Våriga kramar & en liten hälsning om sol till Er alla.
Helen

3 kommentarer:

Edny sine puslerier sa...

Så mange fine og personlige ting du lager! Jeg liker veldig godt deplatene med navn, dato, lengde og vekt;)

Anonym sa...

Mejlade precis dig ang bröllopstala och hoppas att du kommer kunna hjälpa mig :) Du går så vackra underverk ! Tack på förhand .. / Johanna

Lenas lilla hjärta sa...

Hej!
Du är så fantastiskt duktig på allt pyssel du gör. Jag skulle kunna köpa ALLT! Du är en stor inspirationskälla till mig.
Din sida ligger som FAVORIt hos mig.
Kram,
Lena