söndag 20 maj 2012

Present-tips på "gå bort present".
Kolla här sicken söting present. Egenodlad stickling som behöver lite kärlek och omtanke för att växa sig stor och stark. Den gav vi bort i "syskonpresent" till Henriks bror, som var den enda som inte skulle få present på kalaset då vi "samfirade" flera inom familjen, så för att han inte skulle bli ledsen (visst kan man hitta på vilken anledning som helst för att få ge bort något ibland...) så fick han också något. Jag har bara planterat ner ett nyskott från en flerårig mårbacka-pelargon i mullig ny jord, och ställt i fönstret där vi har mest sol. Och när denna sötingen "tog sig" planterade jag om den i en finare mini-urna och gav bort den.
 Kärleken till skyltar...
Vad trist världen vore utan skyltar, alla vackra ord, enkel information, skön handstil eller namn. Ja, skyltar i alla dess former är ju helt enkelt underbart! Här följer några som jag inspireras av:


Uppgifter för de kära gästerna.
"Share your key... to a happy ever after"

Leta upp massa nycklar på loppis. Det kan vara svårt att få tag i och lättast är nästan att skramla hos nära och kära och be dem kolla i sina lådor efter gamla nycklar som kanske inte leder någonvart längre.
Köp stora pristags eller manillamärken, eller stansa ut egna små etiketter och lägg fram. Gästerna får skriva ned sitt råd, hänga i en nyckel och hänga på en stor tavla på gamla spik eller krokar... Så charmigt. Och vilket fint minne för brudparet att ha hemma på väggen sen, *GAAHH*, blir så sugen på att gifta mig pang boom direkt! Väntar man inte på ett bröllop, kan man ju använda ideen till ett dop, en 50 års fest eller firmafest av finare kvalitet.Vill man ha ett prinsessbröllop kan man ju inspireras av dessa Robin Hood-pilarna. Tycker det är en superkul idé! Billigt att göra om man är lite händig själv, eller känner någon som är det. ...och när man hittat sin plats med hjälp av pilarnas bordsplacering så finner men en give-away från Sherwood-skogen vid sin plats. Tycker att detta vore en lyxig variant av tipspromenad, om man vill sysselsätta sig lite extra. Sätta fast frågor på varje pil, ordna ordentliga "naturliga" poänggrenar såsom stövelkastning, pilskytte (hemmagjord såklart) och ägg-på-sked-rally... Belöna varje deltagare med en söt godispåse i samma stil för gott uppförande!Vårt första inköp sen frieriet blev vår bröllops- "gästbok"I form av en gammal skrivmaskin! Lite mer inspiration till dig som gillar skrivmaskiner:

Bilderna är hittade på google, och jag tackar ödmjukast för lånet, hittar dock inte tillbaka till ursprunget då jag sparat dem i datorn för egen inspiration.


...fortsättning följer...


Med kärlek
Helen

Inga kommentarer: