söndag 31 januari 2010

Lite mer skapat...
...hade lite halvfärdigt när jag la ut förra inlägget, som jag nu färdigställt. Och nu vill jag servera det på ett silverfat för er som tar er tid och kikar in min sida då och då mitt i vintern (som inte alls verkar släppa taget om vår värld, vilket är mysigt, men kallt) Mys på, detta är för er skull:

Vi börjar med ett:
Födelsedagskort
Motivet kommer är från "hÄnglar" och föreställer en söt flicka på en lyx-picknick med en kopp varm choklad och en cupcake (som ser läskande smarrig ut)

Som vanligt så jobbar jag lager på lager, vilket jag själv tycker är både kul och vackert. Bokstäverna har jag embossat med silver-embossings-pulver och limmat på med limpistol, faktiskt. Tycker det sitter bättre då.


Inuti ryms ett presentkort från en delikatess-butik, därav knyts temat ihop med kortets framsida.

Dessa mini-klädnypor från Panduro använder jag ofta på kort, och i små arrangemang, de är suveräna! Perfekta till att fästa sedlar, eller presentkort med...




Vårfin vimpel
Skulle sy en vimpel till mina barns rum, en i blått och beige och en i vitt och rosa... Men när jag satte igång och klippa hittade jag bara vårigt, söta tyger och gjorde två stycken längder ner till min lilla butik, som vår-dekoration, nu när julen är bortstädad så känns det onekligen lite tomt. Innan våren kommit med alla nya varor i mars/april.






Arm-smycke
Det var så mysigt att sy och göra dessa armbanden så jag gjorde några till. Jag har valt att sy på kardborreband för att de ska vara enkla att ta på och av själv, inget metall mot huden så de fungerar bra om någon som mig är känslig mot nickel... Så här blev de:


Pris: 185 kr


SÅLD

Jag gjorde ett armband till min fina klocka som jag fick av min älskade fästman i första födelsedagspresent... För ett par år sen... När jag var ung.. yngre iallafall. Men då jag har utvecklat trist nickelallergi har jag inte kunnat använda den, men kom på ideén att göra ett armband som botten och klippa av klockans armband med spänne och sy på ovan den hemmagjorda armbandet. Så här blev resultatet:





Vit villa-villerkulla
Det blev en till liten villa. Har fått mail om förfrågningar på en vit, så här kommer chansen. Det är först till kvarn... Annars hamnar den nere i min lilla gårdsbutik. Denna villan blev faktiskt en av de bättre, de blir roligare och roligare att göra. Kommer på både nya tekniker och mönster för varje skapelse, sen är det ganska skönt att få ur sig lite aggressioner och tälja nere i pannrummet, som "Emil i Lönnerberga" gjorde i sin snickarboa.



Knöt ett vitt spetsband kring hus-kroppen och hängde i en gammal nyckel, som är en fin symbol för ett "hem" tycker jag.


Såld!


Nya skyltar, i svart!
Japp, har sett det på en annan blogg för ett tag sen och nu kittlade det i fingrarna att prova en "motsats"-skylt. Istället för vit bakgrund och svart text, en svart bakgrund och vit text.

"Gammal kärlek rostar aldrig"

SÅLD


"Amor vincit omnia"


Det var inte lika enkelt, så jag är inte lika nöjd med resultatet, jag "känner" inte den svarta färgen lika väl som den vita, de är ju lite olika i matthet och "texture" så man får jobba lite annorlunda med penseln vid dekorationen.


Men visst blev de ganska tuffa? Lite "ruffa". Och för att förstärka de känslan så rev jag av tygstycken av vackert linnetyg som fungerar som upphängning, det blir en vacker kontrast med de vita fransarna och trådarna mot det svarta trä:et.

SÅLD


"Borta bra men hemma bäst"


Pris: 249 kr




Tras-docka!
"Skönheten ligger i betraktarens öga"
Jag har tagit fram en ny liten varelse (limmet har nyss torkat på sista detaljen, så de är verkligen nybakade), som står för... mänsklighet... ärlighet... sårbarhet... och älskvärdhet. Så ofta håller man en uppe en charad, en välmående-mask för att allt ska verka bra när det i själva verket är tvärt om. Och varför är det en skam att inte må bra? Varför anser man sig själv som mindre värdig om man har en sjukdom, en skada eller handikapp. Kanske är det inte en belastning -kanske är det en slags gåva- en egenskap, som gör just mig till mig, och just dig till dig.
Just detta står dessa små "änglar-som-Gud-glömde" för.

Ta mig för vad jag är, och jag ger dig hela mitt hjärta, kärlek och vänskap utan förbehåll!


Den första blev döpt till "Fidelin".



Hennes budskap: "Även små grytor har öron" tolkar jag på ett ungefär som "visst, jag är inte perfekt på något sätt men jag är lika mycket värd ändå..."

SÅLD

Nummero två blev döpt till "Lilla Ragnarök"




Hennes budskap är ganska tydligt, att man ska se allt ur ett större perspektiv, lite "carpe diem" och att "vara den större människan". Varför ödsla tid på att gnaga, älta och prata strunt när man kan njuta av den lilla tid man har?

Lilla Ragnarök är såld och flyttar snart till sitt nya hem.



Tack snälla ni för er tid för denna gången.
Hörs och ses snart igen.

Många vinterkramar
Helen
"lilla-eva design"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på dej!
Skulle bara meddela att vi alla arbetskompisarna blev mycket nöjda med Mias födelsedagskort.
Det är roligt att ge bort något som man egentligen skulle vilja ha själv.
Tack så jättemycket för allt arbete du la ner på kortet!
Anette R

Karolina sa...

Kikar in på en inspirationsrunda denna kalla dag. Uppe hos mig i norr har vi idag -25. Varm i hjärtat blir jag när jag ser allt fint som du har skapat. Jag tycker att dom svarta skyltarna var hur snygga som helst, som du skriver lite tuffare och ruffare :) jag gillar dom vita också men den översta svarta med texten Gammal kärlek... fastnade jag lite extra för. Har skickat ett mail till dig ang den.
Trasdockorna, ja vad ska jag säga om dom annat än UNDERBARA! Så mycket tanke och sanning det ligger bakom dom.
Ha en fortsatt bra kreativ vecka :)
/Karolina

Lilla pissmyran sa...

Hej!

Fick ett tips av min svägerska om din blogg... Jag är fullkomligt mållös av alla vackra, mysiga saker som du skapar. Du inspirerar mig verkligen... Jag kommer definitivt länka hit så att fler får möjligheten att se dina fina skapelser :))

Mvh Marika
P.s Kommer med all säkerhet att göra en beställning av dig NÄR jag har kunnat välja ut vad jag allra MEST vill ha(vill ju helst ha allt)

My petite craft house sa...

Så mycket fint du tillverkar, syr målar och skriver.

Många vinterkramar till dig också!

Catalina Alvarez sa...

Hello From Italy!
Your blog is absolutely beautiful.
Love your calligraphy.
Kind regards,
Cata

Sköna o Gröna Ting sa...

Tjo flöjt..., vilka vackra skapelser du gör!!!
Jag har verkligen studerat allt i detalj då där var så mycket kul att titta på.., mycket välgjort.

Japp.., du är då en sann konstnär!
Ha en fortsatt skön söndag.
Kramar till dig
Marianne