måndag 24 januari 2011

Virvlande vintervindar... Nyårslöften...

Önskningar och drömmar... Slask och rusk.
Ja, det har gått ett bra tag sen jag senast skrev. Det har ärligt talat alldeles för länge sen jag påbörjade ett inlägg, men orken har inte räckt till. Det svåra är att portionera ut den lilla energin som finns, både barnen, voffsingarna, fästmannen, hemmet, hushållet, pysslet och den lilla butiken behöver sin beskärda del. Och om inget nytt pysslas så har jag inte så mycket nytt att visa här heller... Men nu har jag sparat ihop några bilder som jag hoppas kan bidra med ny skaparglädje och ge lite pysslig-inspiration! Och nu kan jag dessutom bjuda på några julklappar jag gjort... Först ut den jag gjorde till lillebror Filip.


Lille-bror tavla "Filips flyg-fä"


En av höjdpunkterna i livet var så klart studenten, och ett foto från den fick medverka på tavlan, tillsammans med en av de underbara texterna skrivna av Siv Andersson:

"Jag är så tacksam att jag fått möta dig.
För du är speciell och värdefull för mig.
Den kärlek som du ger i omtanken om andra.
Ger lärdom om hur vi ska vara mot varandra.
Du är en sån person man lätt kan hålla kär.
Så tack för att du finns just sådan som du är"

I ena ögat har jag målat in ett foto av mina barn, som älskar sin morbror så mycket, det var en självklarhet att ha med deras små leenden på tavlan!


Nämnas bör är att han älskar Burger King's "king-wings" och höjdpunkten vore om vi kunnat köpa ett presentkort på "bara" ett par sådana men de hade faktiskt inga presentkort på mat där. Men men, tavlan blev rätt så bra ändå! Faktiskt precis som jag tänkt mig den, hoppas den får följa med honom från hem till hem när han lämnar boet.
Runtom satte jag säckvävs-remsor för att få en mysig och trendlös inramning.

Julklapps tissel och tassel...
Jag fick äran att ordna alla julklappar åt min mammas symötes tanter, utan att någon av dem visste vad det var i! (med "tanter" menar jag egentligen bara mogna flickor, men det är roligare att skriva "tanter") Jag valde utifrån deras personligheter, virade in, och rimmade till varje paket så de kunde lista ut vilken klapp som var menad till var och en.

Då min mamma och pappa nyss byggt ett "uterum" inomhus där de äter, så tyckte jag denna passade perfekt! Av ettgammalt nyckelskåp tog jag dörren och målade i olika lager vitt, och "shabbade" med antikvax efter slipning. Med hjälp av hushålls-snöre, små hål och lim fäste jag fast 3 silverskedar som jag hittat på loppis. I nedre kant målade jag texten:
"Manger c´est la vie" som är franska och betyder (ungefär) "livet är en måltid". (många frågar vad jag använder för pensel och färg när jag målar text. Jag använder mig oftast av vanlig hobbyfärg och en vanlig tunn pensel från tex Panduro eller den lokala färghandeln, inget avancerat...)
Och jag måste ju även visa vår egna julklapp till mamma (och lite till pappa såklart eftersom den är hem till dem)
Närmare beskrivning behövs nog ej, bilderna talar för sig själva. Vår egenhändigt gjorda lampa i exklusiv stulen design:


...när jag ändå nämner OddBirds så vill jag passa på att tacka för kaffet, och pratstunden vi fick på mässan!

Vackert värmande Booties
Mamma stickar och jag dekorerar ett "ragg-socks-skaft" med handvirkade blommor, knappar och pärlor. Passar utmärkt till oss med frusna själar som gärna går i mamelucker, tajts eller strumpbyxor som en extra värmande kant på stövelskaftet -utan att låta tårna behöva trängas nere med en hel raggsocka i själva skon...

Detta är sista svängen med dessa, och det finns 3 par kvar. Vintervita, beige/bruna och grå-spräckliga.
Pris för Booties: 300 kr


Även om vintern för denna gången börjar lida mot sitt slut så kan kylan bita än.
Vintern kan ju bjuda på allt av dess slag och man får göra med den, som man borde göra med det mesta i livet... Ta de bästa bitarna och njuta av dem, och "kasta bort skrutten".
Kanske låter det naivt? Jag menar inte att man ska strunta i motgångarna i livet, utan snarare passa på att njuta av det goda så man klarar av tiden som är mindre god.
Underbara plåthus!
Dessa vackra hus är ganska nyinkomna till vår butik. De finns i 3 olika storlekar och är vitmålade och lite lätt lagom slitna så de ser så där charmiga ut.
Vad man ska ha dem till?
Ställ ut på trappen/verandan med ljus i och välkomna gäster, eller ha inomhus som lykta. Går att ställa i ett mindre blockljus eller ljus-glas med värmeljus i. Eller en enklare kruka med något grönt slingrande bladverk som prydnad. Eller, ja! Rulla ihop loppis-fyndade linneservetter, lätt dit ett spetsband och något gammalt foto... Eller varför inte vika ihop några härliga nyinköpta kökshanddukar, lägg i ett par snygga städhandskar och en diskmedels pump, eller god kökstvål och ge bort som inflyttnings present, eller bröllopspresent om man vill ge bort något "nödvändigt" och vackert på samma gång...


Pris för liten: 199 kr, mellan 249 kr och stor 299 kr.

Till gotte-grisar
Dessa underbara tårtfat får man inte nog av. För er som missat dem helt, så är de designade av Malin med sin UNIK kollektion, som jag målat på. Nu har jag iallafall målat ett par stycken till, och nu börjar det bli tomt i kartongerna med "provkollektionen" för denna gången...
Men här är de som just nu finns till försäljning i butik Sött & Nött:

"Happy Polka Dot""Passion for pink""Spring Garden"


"Cute cream"

"pretty princess pink-a-doodle"

Pris för detta provpartiet är ENDAST 95 kr/st, ord pris ca 299 kr.

Lekväg...
...om du har vägen förbi...
...har länge tänkt att måla en väglill-pojkens golv, men det har inte blivit av. Men nu så är det gjort! Så enkelt,lekvänligt och busigt!


Så här gjorde jag:
Först målade jag med den utvalda grå färgen två lager (jag valde en golv-lack-färg). Efter färgen torkat ordentligt så målade jag på de vita strecken med vit hobbylack, och avslutade med konturer i svart med en tunn pensel. Känslan förhöjs verkligen av den svarta färgen, man "binder" liksom ihop både färg och konturer. Oavsett om han kommer att slita ut den eller inte så är den en mysig detalj i ett barnrum.

Men inte tar fantasin slut där, för dig med tid och energi så fortsätt måla en hel stad på golvet! Med en bensinmack, polisstation och korsande vägar.
Favorit just nu
Vill fortfarande få stänga in mig i en bubbla... Stänga bort allt omkring och ha mina små världar där tiden kan stå still och luften stanna. Så min favorit just nu är fortfarande glasklockan -även om just denna varianten är i plast, och kommer från Lagerhouse, men mer "barnvänlig" att ha framme. Nu när båda barnen varit hemma i följd med vattenkoppor så har ju lekarna blivit vilda och busiga stundtals i tristess efter alla dessa veckor, så jag är glad att jag har investerat i plast lite här och var istället för glas.

All lycka till just dig, och tack för tiden du givit genom att läsa mina skrivna tankar och ord, och tack för tålamodet med min frånvaro mellan varven.
Hjärtekram
Helen

4 kommentarer:

Pillan sa...

Du trenger ikke og beklage dine sjeldne innlegg, du har desto meir inneholdsrike inlegg når de kommer. Herligt skrevet og fine bilder.
Det var mye spennendes i dette innlegg,tavlen, lampen........
Booties, super bra idè og det er ju ikke noe stort arbeidskrevende prosjekt heller, dette må jeg prøve. Her var det mye idèer og inspirasjon.
Ønsker deg en fortsatt fin uke og ta godt vare på deg!
Klem Pernilla

Erica sa...

Alltid lika inspirerande att läsa din blogg, vilka underbara alster du skapat!

Kram, Erica

maria sa...

Du ær bara så duktig, ær så imponerad av vad du får till. Skulle vilja ha allt du skapar ;)
Køpte en skylt av dig, believe skylten, passar fint vid esters sæng. Kænner dig ju inte privat, men tænker på dig ibland och hoppas det går bra med dig.
Ønskar dig all lycka..
Kram maria

Änglar & Hjärtan sa...

Det är så inspirerande att läsa din blogg! Har följt den ett tag. Blir så glad av att se dina fina pyssel!

Ha det så bra!

//Alexandra