fredag 4 februari 2011

Lycka och lycklig!
Idag känner jag mig lycklig. Både lyckligt lottad -och rent "bubbligt" lycklig i blodet. Jag har nog blivit smittad... Av vad?! Jo, vår lilla butik fick äran att ha besök av tre av de härligaste flickor man kan tänka sig -de går på en linje på Handelsakademien (tror jag det hette? Mitt minne är ju inte det bästa nu så här till åren... Snart 30 vet ja!) och de ville "utöva" sina kunskaper i skyltfönster, och vår lilla udda butik är ju en utmaning med sina pyttesmå skyltfönster och annorlunda ting.

Förutom sin kunnighet var de så mysiga och hade så härlig energi att det liksom smittade av sig... Nu ligger deras energi kvar som en dimma runt hela mig och jag känner mig bara lugn och lycklig.

...och detta har i sin tur fått mig att känna den där varma lyckan.
Att jag så många gånger undrar om jag verkligen ska samla min energi till butiken, kanske skulle vara bättre att vila ännu mer, prova börja träna igen, eller.... Eller.... Om... Om!
Ältandet kan hålla mig vaken om nätterna, men just dessa tankar har idag helt raderats. När man hittar något att brinna för -som inte skadar någon, utan snarare verkar glädja andra människor kan det inte vara fel. Hur trött jag än är kan jag inte bli friskare av att sova mer, eller vila mer. Men om jag kan hålla mitt hjärta lyckligt, och kunna få ur mig frustration, sorg, längtan, kärlek och glädje genom att få skapa, måla och sy! Om det bara håller mig vid gott mod för att kunna ta mig över den här långa uppförsbacken jag hamnat i så är det värt det. Om jag på min väg upp kan glädja en annan människa med det jag skapar så är det värt det. Om jag kan hålla hoppet uppe hos min familj genom att drömma och försöka så är det värt det.

Även om det tar all den tunna kraften jag har är det värt mer än så. Det håller mig lycklig i den resan jag ska ta mig ur. Och för denna insikt vill jag tacka de tre härliga töserna som så tålmodigt plockade runt i butiken, och de kunder som kommer in (eller mailar) och ger mer beröm än jag någonsin förtjänar, och till er som tar er tid att läsa mina ord på bloggen. Tack för att ni håller mig vid liv.
(även om jag ibland kan både verka och se mer brusten än hel ut)

Lyckan blev ju dessutom inte mindre av att få leverans från Danmark vid samma tillfälle.


Dansk kärlek
På Formex-mässan blev vi helt förälskade i varor från en leverantör i Danmark, och när dessa varor levererades igår tjöt och studsade vi som om vi just vunnit på Lotto.
Bland annat plåtskyltar i olika modeller och färger, som denna:

Pris: 99 kr


...och ljuvliga sjalar i både vitt och grått. Den vita lirkade jag kring de "KRAM" bokstäver som jag höll på att sy. Regnet smattrade mot rutan och vinden ven utanför fönstret, och jag tänkte att en "kram" skulle alla behöva ha i detta vädret!


Denna varianten av sjal kostar 75 kr, och passar utmärkt att fästa en handgjord brosch på, även dem 75 kr/st.
"KRAM" bokstäverna har fått tyglappar och knappar på sig, och kostar 300 kr för hela ordet, bilder på dessa kommer igen i färdigt skick.

Jag lovar att visa fler varor från grannlandet när jag hunnit fota dem.
Cupcakes-kort
En grå trist kväll kan förgyllas med lite klipp-och klistra, och det har jag gjort än en gång. Här är resultatet. En hög med nya kort! Gör sig utmärkt på en bukett tuplaner eller ett paket.

Cupcakes-korten kostar 35 kr st.
Sötaste nalle
En riktig charmig lycko-nalle. Lappad och ihopsydd med några knappar håller den ständigt i sin kärleks-skylt. Själva nallen är i beige linnetyg, och så klart är rosa huvudfärgen på detaljerna.


Pris: 329 kr

Favorit just nu
Sess'en på ärt'en
För tillfället har jag helt snöat in på madrasser i hög, varvat med filtar, plädar och varma täcken. Hemma har jag gjort dagbädden till en nästan omöjlig plats att bestiga utan att välta av den på väg ner i sin dvala, dock lurar ingen ärta i botten... Om man tar sig upp och lägger sig till ro så får man en skön vilostund.
Kolla här så sagolikt vackert (även om bilden är halvkass så hoppas jag att känslan förmedlas):


Här är butikens egen lilla prinsessan-på-ärten-säng.
Passar utmärkt som dekoration i ett barnrum, eller intill husets vilo-plats, eller varför inte som dop-present till en liten flicka.SÅLD


Nu lämnar jag er för den här gången, men då det finns massor av nytt att fota och visa så hoppas jag att jag kan återkomma snart igen.
Hjärtekram och kärlek.
Helen

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar sida, och så mycket fint! Var i Limmared finns din affär och öppetider!
Ha en mysig lördag!

Huset på landet sa...

Hej Helen. Jag har följt din blogg ett tag. Du är så fantastiskt duktig. Allt du skapar är helt underbart. Prinsessan på ärten är helt oemotståndlig.

Trevlig helg/Maria

Else´s Bod sa...

Sluta ALDRIG att göra det du gör!! Din blogg är den enda som jag verkligen läser allt du skriver! För oss som pysslar är du en ortolig energikick & jag älskar att se det du gör!
Många kramar
Lisa

Anonym sa...

Hei Helen!:-)
Det er alltid gledelig å sjå på din blogg.Beundrer alt det vakre du lager.Det er en stor gave å ha sånne kreative evner og du må aldri slutte å skape.
Klem fra vestkysten av Norge:-)

Anonym sa...

Hej Helen!!
Jag måste bara får säga som alla andra. Du är otroligt duktig!!! Så otroligt vackra saker!!!
'Prinsessan på ärten' är helt oemotståndlig! <3
Tittar in varje dag för att hoppas på att du uppdaterat sidan...
Sluta aldrig ditt skapande!
Kram Therese

Malin sa...

Hej Helen, första gången jag är inne här och kikar. Fy tusan vad fina saker du har gjort! Du är suverän!!
Har en fråga, vad heter det där typsnittet du har använt?
/Malin

Änglar & Hjärtan sa...

Om du känner att du får energi av det du gör tycker jag inte att du ska sluta! Jag älskar din blogg och inspirationen du ger!

Så himla söt prinsessan på ärten är! Eller allt du gör är så sött och underbart...

Ha en fin alla hjärtans dag!

//Alexandra