tisdag 8 februari 2011

Skylt-make-me-over
Det är ju ingen vidare "vacker" lokal vi har vår lilla butik i må jag erkänna. Förhoppningsvis lyckas vi förtrolla blickarna på våra besökare och de glömmer att kolla på själva lokalen, och ser istället alla saker... Det finns 1000 saker att ändra på -1000 önskemål och mängder av måsten, men än en gång räcker varken tid eller ork till. Men bit för bit ska vi få till vår dröm-butik! Och undertiden får det helt enkelt vara som det är, och bli som det blir (som Allan Karlsson, 100-åringen som klev ut genom fönstret sa)
Skylten har inte heller fått sin beskärda del av engagemang tidigare heller, tills härom-veckan när de tre dunderhärliga töserna kom och tog sig an det lilla till skylt-fönster vi har! Resultatet måste jag ju bara visa, för det är så fint:

Fläderpannacotta
Och här är receptet till tjejerna på den himmelska pannacottan som jag bjöd på, lätt som en plätt!

4 portioner
3 st gelatinblad
5 dl visp- eller mellangrädde
1/2 dl outspädd flädersaft
1/2 dl socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm upp grädden, socker och saft i en kastrull. Ta upp ett gelatinblad åt gången och lägg ner i den varma kastrullen, rör noggrant. Fördela smeten i små vattensköljda portionsskålar. Lägg över plastfolie och ställ i kylen för att stelna ca 2 timmar. Servera med bär, helst färska, men finns bara frysta så brukar jag tina dem på en tallrik med lite råsocker och pressad citron över.

Dekorera med bär, citronmeliss eller någon annat vackert och njut!


Min verklighet...
Jag har dessutom haft ett par bra dagar och pysslat en del här hemma. Vilket innebär en Helen flera dagar i myskläder, målarfärg både på händer och på kinderna, rufsigt hår och osminkad sittandes vid matsalsbordet som är belamrat med färger, tops, pennor, penslar, lim, vattenkar och allt som ska målas. Tur att vi inte fått några impuls-gäster... Ingen bild att skryta med, men så här ser det ut hemma där en "sån som jag" bor:Favorit just nu:
Visst blev det "nybakade" cupcakes-ljusstakar, i härligt våriga färger som är favoriten just nu. Kan inte annat än att bara älska dem! Mums. Ska försöka hinna fota och visa fler framöver för dessa blir verkliga "pärlor" i hemmet, väl värda att ses!

Cupcakes från UNIK-keramik i Värnamo, har jag handmålat och de blir perfekta "gå-bort-presenter"... Underbart unikt! Det är så rofyllt att sitta och måla dessa härliga former en efter en och veta att de förhoppningsvis kommer glädja någon -om inte annat så blir jag glad av att måla dem! Fler kommer snart!

Vi har öppet:
Tisdagar 14-18
Lördagar 10-14
butiken ligger vid Limmareds station, strax efter järnvägsövergången, granne med ICA, Antik-affär, frisör och bankomat.
Hjärtligt välkommen!

Med kärlek
Helen

3 kommentarer:

Åsa R sa...

Vilken underbar skyltning. Jätteduktiga tjejer. Och de där cupcake-ljusstakarna ser ju jätemysiga ut.

Majsan/ljuuslyktan sa...

Vilken underbar blogg du har! =O)
Jag har fastnat för dina jättefina trätavlor samt husen så sööta och härliga färger.
Majsan/ljuuslyktan

En liten smula sa...

Hej! Jag har läst din blogg ett bra tag nu men aldrig kommenterat förut. Vet inte riktigt varför. Eller kanske jag vet. Jag blir alldeles tagen och matt av allt fint du gör! Jag glömmer helt enkelt bort att skriva en rad eller två... Nu blev det ändring på detta :) Jag önskar att jag hade din talang, allt och verkligen ALLT du visar upp är så otroligt fint!


Ha en trevlig vecka! Kram