tisdag 1 mars 2011

Solsken och klarblå himmel...
...det är så vackert ute, när jag börjar skriva detta inlägget. Huvudvärken hade redan fått fäste när färden bar av mot ytterligare en ny läkare för nya undersökningar, och hela knoppen kändes gråmulen och tung trots det fina vädret. Det var en väldigt bra läkare, massor av kompletterande prover ska tas. Bara att hoppas att alla prover han tar ger honom någon ledtråd åt rätt håll så vi kan få kontroll över alla symptom. Yrseln, huvudvärken och tröttheten har ökat fullt igen och jag är glad att jag hunnit skapa lite under förra veckan så jag har något nytt att visa här på bloggen, för nu är det vila som gäller. Men det jag hunnit göra är bland annat två tavlor, gjorda med kärlek.

"Tryggare kan ingen vara..."Pris: 699 kr


"I made a wish and you came true"
finns till försäljning. Måtten är 30 cm x 40 cm.
Perfekt att ge i dop-gåva eller till en speciell vän som alltid finns till hands när man behöver.


Pris: 450 kr

Mitt i allt mitt pyssel-stök ringde en reporter, och en fotograf från Ulricehamns tidningen och ville ställa lite frågor om mitt pysslande och sysslande, några dagar senare kom de på besök... (oj vad många "mitt" det blev i den meningen...)Hu jeda mig vad läskigt. Gillar inte alls att se mig själv på foto, står helst bakom kameran, men att få sin historia omskriven i en tidning var otroligt intressant. Att läsa om sig själv, beskriven ur en annan persons perspektiv, gav mig lite att tänka på... Och dessutom blev ju resultatet för allmän beskådan. Då gäller det att veta vad man ska säga... *phu* Kanske ger det hopp åt någon, kanske gör det reklam åt pyssel-världen så fler kan hitta sätt att uttrycka sig, kanske gör det ingen skillnad alls. Jag vet inte. Men det blir en artikel att spara i en låda på vinden till framtida barnbarnsbarn.

Resultatet efter allt pysslande och intervjun blev några nya smaskande goda ljusstakar. Flera av dem är redan sålda, tur jag hann fota dem innan, för alla blir ju olika... Vilken är din favoritsmak?

Söta persika cupcakes, med både choklad och vanilj-frosting.Ljuvlig lavendel cupcake


Härlig hallon cupcake


Dessa kan jag faktiskt posta då de går att paketera bra för frakt, för er som bor längre bort och är i behov av en lyckad "gå-bort-present". Eller varför inte en "krya-på-dig-present", "på dopdagen gåva", "mysig morsdag-present" eller bara "jag tycker om dig"-påminnelse. Det finns med andra ord alltid en anledning att ge bort en lysande bakelse!
Pris: 89 kr.


Present med ljus och kärlek
till någon vi tycker så mycket om.
Efter den lyckade julklappen till mamma "lampa a´la OddBirds" gjorde vi en till, jag och min fästman Henrik. Efter mätande, planerande, loppis-letande, pusslande, evigt borrande, limmande, och kopplande av en mycket kompetent elektriker så blev resultatet mycket lyckat. Vi hoppas att den kan ljusa upp tillvaron även de gråaste dagar, och ge värme från sitt sken i det fina huset som den nu får bo i.
Grattis än en gång, fina Malin till dina 29 år, och tack för ett (som alltid) fint kalas.Favorit just nu!
Små sy-askar. Prickiga plåtburkar med "bra att ha" tillbehör i. Super praktiska och söta att ha med i resväskan eller handväskan. Innehåller både nål, tråd, sprätt och sax. Finns i gult, rosa och blått.


Endast 49 kr/styck!

En annan riktig favorit är dessa "gottegömmorna" i keramik. De ser ut som små prinsess-tårtor med en prinsessängel på, eller en ros på. Även dessa är från UNIK keramik och är handmålade av mig. Underbara att ge bort med några goda kolor i istället för en blombukett när man ska på kalas eller en trevlig bjudning. (Finns även i prinsess-tårte grön i butiken)

Pris: 155 kr/styck


KRAM
En bamsekram till alla och en var... Dessa tygbokstäver är sydda i vitt tyg med lappar, knappar och hjärta. De finns klara till försäljning, men det finns bara dessa så det är först till kvarn!


Vill du granska dem mer noggrant så kommer en bättre bild på var bokstav här:
"K"

"R"

"A"

"M"
Pris: 300 kr för hela ordet. Kan även postas om det är för långt till butiken.


Natt-tygs-bord eller natt-duks-bord
Detta hittade jag som svar till de som är intresserade av sak-kunnighet i frågelådan hos Språknämnden:
" Den helt dominerande formen är nattduksbord. Men båda används och måste godkännas. Båda formerna återfinns också i ordböckerna. Man kan förstås också säga sängbord.Nattduksbord är det ursprungliga ordet, från slutet av 1600-talet, som då snarast betydde ’toalettbord’. Sina toalettsaker hade dåtidens dam av värld nämligen i en nattduk. Under 1700-talet uppstod så nattygsbord genom association till ordet nattyg, som betydde saker som ’nattdräkt’, ’nattmössa’. "

Vad det nu är kallas är det himla sött. Mått:"Goodnight sleep tight, don't let the bedbugs bite".

Pris: 690 kr


...men sen tog det stopp. Mitt inlägg den där vackra nästan vårdagen avslutades inte... Jag föll ihop pladask efter kalaset. Jag darrade, kroppen värkte som ett öppet sår, kräktes, darrade och mådde allmänt uselt. Sen var det denna otroliga trötthet som sköljde över mig som så ofta... Sen dess har jag legat. Nu i två dagar har jag varit så där halvt som halvt på benen så nu är jag på bättringsväg igen, men aj vad detta tog på krafterna. Tji fick jag för att jag "bet ihop" och kämpade, istället för att lyssna på kroppen och "bryta ihop".
*andas*
Nu är det...
*andas*...
...lugn och ro som gäller.
Jag har bokat in tomma två tomma veckor i kalendern.
(Då kan jag tillägga att det är sällan jag faktiskt bokar in saker i kalendern, det är något ärende till Apoteket, eller kiropraktor-besök eller tid hos frisören. Då går hela dagens energi till det. En "tom" dag innan jag blev sjuk kunde innebära att jag inte hade någon/några bokade tider att passa, men jag lagade mat, städade, målade, promenerade och hade "egenvård". Sen jag blev sjuk innebär en "tom" dag absolut ingenting! En bra film iklädd pyjamas, ätandes rester om jag blir hungrig och avstängd telefon).

Den här "kraschen" nu har verkligen skrämt mig. Trots att jag följt alla regler och råd, vilat mycket, börjat promenera långsamt och lite, äta nyttigt och sova "rätt" tider och gjort så här under lång tid så ramnar kroppen på det här viset. Det gör mig faktiskt både arg och besviken!
Jag står inte ut med mig själv längre, men tack alla ni runt omkring som gör det. Tack älskade ni för att ni kan ta mig för vad jag är, att ni inte förväntar er mer av mig än jag klarar, och tack alla fina ni som läser det här och till er som besöker butiken! Och ett litet tack till fin-fina Doris som håller mig sällskap både i soffan, vid pysselbordet och allt där emellan. Så skönt att alltid ha någon vid sin sida.

Vår nakenfis Doris (fotot är taget när hon var valp)
Med kärlek, och hopp om en bättre framtid dig och mig, och alla andra så klart.
Helen

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men vilken söt liten Doris... helt makalöst goo.
Kan ju inte tycka annat, när jag själv har 2 st Kineser :-)
Du skapar otroligt vackra saker, går in ofta o önskar man kunna komma o titta i din butik på alla vackra saker..
Hoppas du fortsätter med de här!!
Sköt om dig

Kram // Therese

Silver& sa...

Av en tillfällighet hittade jag din sida för ett antal månader sedan, säkert ett halvår tillbaka. jag hade då sparat din sida under mina favoriter, och så helt plötsligt så krashade datorn och allt föll bort. Nu hittade jag din sida igen av en slump, och du må tro att jag blev glad.Du gör så fantastiskt fina saker. Och nu när du har öppnat din egna lilla butik, ska jag absolut göra ett besök där, när tillfälle ges. Ta väl hand om dig. // Ann

Anonym sa...

Många kramar till dig Helen!!!!
Som vanligt är det så otroligt fina saker du har pysslat och knåpat ihop :))

Kram Åsa i Jönköping

Anonym sa...

Tycker så synd om dig att du ska må så dåligt!Hoppas att läkaren snart listar ut vad felet är så att du får bra hjälp.Tack för inspirationen till lampan, har nu kommit en bit på väg med mitt egna exemplar.
Styrkekramar från Ida.

Anonym sa...

Var inne i din butik för några veckor sedan och hade nästan kunnat köpa hela affären. Sjalen jag köpte har jag använt mycket och Cup Cake-ljuset åker fram idag när jag är hemma och vårdar en ond axel.
Jag hoppas att du snart mår bättre!
Jennie

Anonym sa...

Tack själva! Den fina lampan står just nu på buffén i vardagsrummet...vet inte om jag skall hitta en annan plats ännu. Men vill gärna ha den där jag kan se den ofta (är det rummet mest tid spenderas i) och där en olycka helst inte kan hända.

Verkligen jobbigt att höra att du mådde så dåligt efter kalaset. Förstår nog inte riktigt hur jobbigt det är. Tänker på när man själv klagar över någon små krämpa...känns så litet och obetydligt i jämförelse med vad du går igenom hela tiden. Tänker mycket på dig. Hoppas att den "nya" läkaren kan hjälpa er på något sätt och att du kan få ha många bra dagar.

A tycker det är så kul att träffa sina kusiner=) synd att vi inte bor lite närmre så vi kunde kila över till varann lite lättare...du får hälsa kusinerna från A att han tycker om dem båda så mycket.

Många varma kramar från mig