onsdag 23 mars 2011

Nytt & nött, vitt & sött!
Faktiskt ska jag inte klaga små mycket idag -utan jag vill bara dela med mig av sprudlande vårkänslor, som jag vet pirrar titt som tätt hos många nu när snön smälter och solen skiner, själv har jag haft en sån dag hittills, när man blir så där förälskad i själva livet. Och för er som lider av vårsnuva eller vår-trötthet så skickar jag lite extra pirr-pirr, för idag har jag så det räcker och blir över!

Sanningen är att livet varit lite motigt ett tag men nu har det hänt grejer med nya läkare, vill jag lova. Även om det kanske inte hjälper, eller vi inte har svar på alla frågor än så är det ett steg mot en bättre framtid och det gör dagarna så mycket enklare. Jag har fått sprutor som ska "stänga" av hormonerna och låta dem ligga i ide i ca 6 månader. Sen ska systemet sättas igång igen och förhoppningsvis faller bitarna bättre på plats. Så det håller vi tummarna för att detta fungerar och att "avstängningen" inte kommer vålla obehag mer än vanligt.
Har dessutom fått dubbla en annan medicin som ska dämpa inflammationen i sköldkörteln och förhoppningsvis medföra bortfall av flera andra symptom. Bollen är i rullning, och den verkar fara åt alla håll då jag ska på utredning på sjukhuset nu under 4 tillfällen på 3 veckor, och nya prover ska tas hos både gyn-specialisten och den vanliga läkaren om ett par veckor igen, sen får vi se vart det bär. Lycka känns just nu som att få ha "sol i sinne" även när kroppen beter sig som ett åskmoln.

...och något som kan hjälpa humöret på traven är dessa små kaninerna:


Tre små kaninfröknar i kruka finns nu i butiken, lite lagom våriga men även mysiga att ha året om. Perfekt för oss som inte brukar lyckas med blommor i fönstret, eller till någon man vill visa sin uppskattning för.


Pris: 225 kr/st

Nymålat
För ett tag sen målade jag några fler villerkullor som jag inte hunnit visa, men bättre sent än aldrig, här kommer de:

Villavillerkulla "Månbo"Pris: 295 kr RESERVERAT


Villerkulla "Maison Douce"


Pris: 295 kr


Villerkulla "min petite"


SÅLD


Villerkulla "Bohemian dream"Pris: 295 kr RESERVERAT


Villerkulla "Home is where your heart belong"


SÅLD

Njut en smula...
Varje dag måste jag, i min situation, planera och portionera den lilla energi jag har för att kunna njuta en smula av vardagen. Alla har sina vägar att vandra, sina val och sina tidsfördriv. Man har både möjliga och omöjliga krav att leva upp till från både omgivningen och sig själv. Inplanerade måsten som man både vill... och måste. Och allas situationer ser olika ut, och våra förutsättningar skiljer sig från varann, tror det är lätt att glömma det och jämföra sig själv med andra. Något som kan verka bisarrt och "litet" för någon kan vara enormt för någon annan, och tvärtom.

Det jag vill komma fram till är att man måste ta en stund för sig själv och landa i det man har. Stunden kan vara ett ögonblick vart man helst vill, bara andas. Tänka på det som får hjärtat att banka, det som får dig att vilja vakna varje morgon. Det som gör livet värt att leva, och försöka njuta av det. En vän, ett husdjur, sitt jobb, en sovmorgon, nyfunnen kärlek eller hembakad tårta en vardag. Min idag är mina barns ärliga funderingar som gång på gång överraskar, vartifrån kommer alla deras tankar och frågor? Och dessutom blir jag lycklig idag av den klarblå himmeln som viskar om en begynnande vår. Vad än pärlan i din vardag är -njut av den!


Med lycka, ljus och kärlek.
Helen

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Jag bara äääälskar din blogg!

Den är så underbart härligt att både läsa och att se på <3 bomull för hjärtat.
Dina villerkullor är så läckra.
Det måste bli en tur till Limmared, det känner jag.

Ta hand om dig.

Paperaddict sa...

Gleder meg til ethvert nye innlegg fra deg, du deler så mye fine kreasjoner, og ja, - dine Villerkullor er helt nydelige! Ønsker deg masse positiv energi og ser frem mot neste innlegg. Dine kreasjoner er fantastiske! Takk for at du deler din kreativitet med andre.
Klem fra Hilde/Paperaddict

Essay_writer sa...

wow! so nice