onsdag 24 augusti 2011

PS.
Sommar och sol
Vilken fantastisk semester vi haft. Tror aldrig att jag varit så mentalt avkopplad förut som jag lyckades med under de veckorna vi spenderade i (blivande) svärmor och (blivande) svärfars stuga på Öland.



Enda nackdelen med att ha haft sådana tre härliga veckor är att jag har inte kunnat skapa alls. Först fick jag panikkänslor och målade naglarna om och om igen -var ju tvungen att ha något att göra. Sen kom jag på att jag kan ju fota LOPPIS-skyltar, eftersom jag älskar loppisar, och skyltar... Men hade varken råd, ork eller tid att åka in på de olika ställena och handla saker. Men kolla här vilken samling det blev av min rastlöshet:








Nu har vardagen kommit ikapp, och snart har vi fastnat i ett välbekant vaggande mönster, så det är dags att lämna semesterkänslan för denna sommaren, och gå vidare med "det riktiga inlägget".
DS.




Om mina drömmar hade en framtid...

Jag villar bort mig själv i ett virrevarr av måsten, viljor, drömmar och tankar. Ibland vet jag knappt upp eller ner. Ibland har jag koll på en hel del... Sen rasar allt igen. Det är svårt att beskriva sitt liv, och hur man mår, för någon som inte själv är sjuk. Jag hade aldrig förstått det innan heller, trots att jag sen barnsben har lidit av spänningshuvudvärk och migrän och är van vid att vara "off" har jag alltid haft knoppen i behåll. Hur kan man bli förlamad av trötthet, alldeles dimmig i huvudet av matthet? Känslor och tankar blir ibland så tunga att det nästan kväver en från insidan. Det går inte att få luft för tankarna är i vägen.

Svaret på den stora frågan i mitt liv just nu är vad det är för sjukdom jag lider av, och om det kan behandals. Eller om det är flera olika tillstånd som gör livet så besvärligt. Svaret kan dröja då proverna inte visar vad som är fel, bara att det är fel... Olika mediciner provas, gör livet till det bättre en kort tid, sen är det tillbaka på noll igen. Det enda som hjälper just nu är att medicinera all värk, migrän och hormonella besvär. Samtidigt som tiden rinner iväg. Livet springer fort förbi och jag blir andfådd bara av att iaktta.

Så här tänker jag: "...om jag bara blev frisk skulle jag göra si... om jag bara blev frisk skulle jag göra så..." Men OM jag vore frisk skulle jag jobba som vanligt varje dag, åka och träna, kämpa med midjemåttet, skjutsa barnen hit och dit, åka och träna hundarna, åka och handla, göra både ditten och datten -och jag misstänker starkt att jag inte alls tänkt göra allt det jag nu sitter här och drömmer om. Men där stannar jag tanken, för hur som helst så är livet som det är och jag kan bara påverka det så gott det går med positiva tankar och ett leende och hoppas att det en dag finns ett svar på frågan om varför kroppen ter sig på detta viset.

Och i min långa väntan på en annan framtid så skapar jag. Från hjärtat flödar idéerna och fantasin är gränslös.

"I nöd och lust"
Bröllopstavlorna tycker jag passar bra att visa efter allt mitt skrivande. Jag kommer ta emot beställningar ett kort tag till, sen kommer jag ha ett avbrott för att kunna orka skapa så mycket jag bara kan inför jul! Pysslets stora högtid och inspirations-årstid.



Tavlorna är gjorda på "deep edge"-tavelduk. Finns att köpa på bla Panduro Hobby. Jag har modellerat och målat i olika vita nyanser. Texten skriver jag sen på frihand med en vanlig hobby-pensel för att få den riktigt personlig. På kanten av tavelduken målar jag datum och kyrkonamn för att få tavlan ännu mer speciell.



Som vanligt vill jag skicka en lyckans hälsning till brudparen! All lycka i livet tillsammans.


Underbar och älskad
En prinsess-tavla har det också blivit, med texten "underbar och älskad". Den målade jag innan semestern, men har inte hunnit visa den än. Har ju varit smått slö på dator-fronten, tyvärr.




Tavlan är 50 cm x 50 cm. Pris: 575 kr

...för varenda unge.
Och speciellt för ungen som ligger oss varmt om hjärtat.

På vår "egentillverkade" loppis under marknaden i juni, i Limmared skramlade vi ihop tillBarncancer-fonden. Vi tog saker som vi klarar oss utan hemifrån och sålde utanför vår lilla butik. Tack vare goda medmänniskor (kanske några bra loppis-saker), och en hel del hårt arbete med att packa fram och tillbaka så fick vi ett bra resultat vilket vi är väldigt stolta över.Tack tack tack till alla som hjälpte oss att hjälpa.
Dessutom har jag sedan jag öppnade butiken lagt "dricks" i en särskild burk och dessa pengar är nu också insatta till Barncancer-fonden.
Summan blev:
1.904 kr

Hjärtligt tack till alla kunder som låtit mig spara växelpengarna så vi tillsammans kunnat bidra till forskningen. Det kanske inte är så mycket i det stora hela, men "många bäckar små...". Någonstans måste man ju börja... Och detta var vår början...

Med detta stolt redovisat vill jag visa lite nytt som kommit till butiken, och jag vet att det blir ett stort skutt från sjuka barn och livsöden -till småplock och presenter som vi köpt in. Men detta inlägget blir som en berg-och-dal-bana, som övriga livet är. Ibland går det upp och ibland ner. Ibland blir det riktigt obehagligt medan man ibland bara kan sitta och njuta av turen...

"Bake a wish"
Kak och paj-formar i hjärteformat och så klart valde jag ljusrosa. Denna underbart lyckliga färg! De tål ugnen och kan användas till mängder av goda pajer, kakor och som uppläggningsfat.
Min personliga favorit är "vanlig" smulpaj gräddad ovanpå äppelkompott.
(Jag skalar och tärnar gröna äpplen, låter de bli nästan karamelliserade i sirap, vaniljsocker, råsocker, kanel och stött kardemumma.
Sen gör jag en vanlig smulpajsdeg och smular ovanpå... Sen på toppen, gör jag Leilas crumble som hon har på äppel-cupcakes, så det blir lite mer. Detta serveras med vanliljglass kulor och färska bär... Eller klassisk vaniljsås, så klart!)
Och självklart blir det finast att göra den i så här härliga formar!

Pris för set om 3 st: 179 kr

Nästa tillskott fungerar bra som lagom stora salt-kar att ha på bordet. Jag är väldigt glad i Falksalts smaksatta flingsalt. Har en i varje smak och passar lika bra på ugnsbakad klyftpotatis, grissinis och varma mackor, bara smula över!



...det lilla glas-fatet fungerar också lika bra till värmeljus! Det tycker jag är fiffigt, men flera användningsområden på samma produkt. (Jag lägger faktiskt upp mina mediciner på ett sådant här litet fat till varje frukost då jag ska ta dem i samband med mat... Känns trevligare än att sitta med burkarna framme, då känner man sig sååå sjuk).


Pris: 25 kr/st


Söta som socker...
...helt ljuvliga är dessa nya små muffinsformar. De är ugnsfasta, vilket gör dem extra kul! Min mamma gör varsin mini-potatisgratäng till sig och pappa i liknande små formar och serverar dem på en tallrik med kött och grönsaker... Så man kan äta direkt ur den lilla formen, så charmigt. Jag själv skulle "bara" göra min favorit i dem, fläderpannacotta i dem! Men de fungerar ju lika bra till lördagsgodiset. Lyx att få varsin skål i ljuvlig pastellfärg fylld med veckans gotterier till helgen.

Finns i mjuk beige, isblå pastell och puder-rosa.
Pris: 39 kr st

Lägg gärna märke till den finfina handgjorda blomman i keramik som jag fick av min väninna Tina efter deras besök hos oss på Öland. Passar så fint ihop med de söta formarna...
Lotta & Mary i Färjestaden kommer den från.
Tack snälla Tina, den ligger på en hedersplats (på tre vånings-kakfatet) i vårt stök-kök.


Nytt till hösten, i butiken, är även dessa mini-zink-ljuslyktor. De är så mysiga och så där lagom stor att hänga i ett fönster... Eller två... Eller tre stycken... Hur många man än hänger i ett fönster kommer det att lysa värmande och välkomnande under de mörkare månaderna på året.

Pris: 65 kr/st finns i två olika varianter.


Tidlöst.
Griffel-tavlor till prydnad, kom-ihåg eller härliga budskap.
Själv älskar jag griffeltavlor, har lite olika varianter både här och där i mitt hem. Ibland skriver jag nya ordspråk, eller något fint ord på dem som passar mitt humör och årstiden... Mest står de som ren prydnad... Rustikt, praktiskt och vackert på samma gång.

Kolla också in den härliga lilla keramik-kannan i pastellig grön pistage-färg. Den passar till att servera mjölk i till kaffet, eller varför inte ställa ett par nyplockade sensommar blomster i den!
Pris: 49 kr

En mini-plåt-skylt har vi med handplockat till vårt sortiment. Den kan pryda ett skåp, en gammal låda eller sitta på en dörr, för att ge några exempel.
Pris: 22 kr


Ovan... Grön hängande griffeltavla med skrivmöjlighet på båda sidor.
Pris: 75 kr


Nedan... Vit vacker stående griffeltavla med hål för snöre och upphängning.
Så fin, så fin. Hade kunnat ha en i varje rum tror jag!
Pris: 89 kr


Denna griffeltavlan tänkte jag hänga på vår källardörr, som är precis vid vår ytterdörr. På så vis kan man bli påmind varje gång man går ut om vad som är planerat under veckan.
Perfekt för att påminna om idrotts-kläder, sop-tömning eller veckopengs-dags. Gissar att den kan få en bra plats i fler hem än mitt...
Pris: 225 kr


Vi har öppet
tisdagar 14-18
och
lördagar 10-13
Innan har vi haft öppet till 14.00, men hur underbart jag än tycker att det är att vara i butiken är det ofta som jag inte orkar varken stå eller sitta sista timman så därför har jag valt att korta ner öppet-tiden.
OBS! Vi kan inte ta emot kontokort ännu, men det finns en uttagsautomat i samma byggnad som vår butik samt en Ica där uttag är möjligt.

Vad man mer kan hitta på om man ska åka mot Limmared på utflykt ska jag visa i nästa inlägg!




Oj oj, nu höll jag nästan på att glömma...
...vi ska ju medverka på

HANTVERKS MÄSSA i LJUNGBY
Sunnerbo hallen
den 27 augusti 10.00-16.00

Kom och säg hej och låt dig inspireras av det vi älskar. Sitter här och knåpar för fullt för att få med lite nytillverkat dit, så spännande det ska bli! Oj, vad vi laddar! Det blir kaniner-i-krukor, änglar och lite nya skyltar bara för att nämna lite av det som kommer packas med (och jag kommer försöka hinna visa det nytillverkade i nästa inlägg så även ni som inte kan åka till Ljungby eller Limmared får kika)
Varmt och hjärtligt välkomna



Sensommar-kvälls kramar och tack för din tid.
Helen

4 kommentarer:

Victoria sa...

Hej Helen....vilken underbar start på min svåra morgon. Du vet, en sån där skitmorgon när kroppen bara är pajj, trilskas, inte är medgörlig och är allmänt skit. Då gick jag in här på din blogg och tittade på allt vackert, lät alla fina ord och bilder rinna som balsam inuti mej och det känns så GOTT!
Så fint du skriver, så vackra saker du väljer till din butik och as always; så FANTASTISKT du skapar.
Jag älskar dina frihandstavlor och bokstäver. Simply gorgeous!

Varm, varm kram till dej

/ Victoria

Lena sa...

Underbara, underbara du.....<3

Unknown sa...

Här kommer en viktig anteckning till rara dig;)
För det gäller att vara ute i god tid! Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD, vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. OBS; MAT, SAFT; BAK: SYLT OCH DYLIKT ÄR OCKSÅ UNDERBART HANTVERK! Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!!
Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt!
Vi tar 250 kr per dag oavsett antalet dagar.
Kram Petra o Ingela www.levvackert.blogspot.com

Karin sa...

Längtar så efter att lyckas få till ett besök i din butik, och efter nästa inspirerande inlägg. kram