onsdag 25 april 2012

Sjuttsingen också!

Detta är inte klokt -nu har det gått så pass lång tid att hela designen på bloggen har ändrats, och jag har ingen aning om hur jag ska göra för att skriva ett inlägg... Men jag provar, för någon gång måste ju bli den första, och hoppas att några av mina ord kommer fram här ifrån 

"hopplös-tidsoptimist-med-noll-ork-punkt-SE".

Jag är inte så himla kvick på att lära mig längre, när jag väl suttit och pillat en timma och kommit in i det nya så vips glömmer jag bort det nästa gång jag sätter mig vid datorn. Det är bland det mest hopplösa med att vara sjuk, att bli trög! Att glömma och att aldrig orka så klart... 
Nopp, nu ska jag inte sitta här och gnälla, för medan tiden har tickat på och jag lyst med min frånvaro på bloggen så har livet pendlat både upp och nedVår älskade lilla prinsessa har äntligen fått operera bort knuten på halsen, som visade sig vara en "tumör med gott humör". Däremot blev hon sjuk av penicillinet hon fick efter den besvärliga operationen och har drabbats av magsmärtor, uttorkning och stora bekymmer att behålla maten, MEN hon är på benen igen och efter drygt en vecka i sängläge har hon fått upp aptiten och styrkan på bara några dygn, och nu är hon nästan som vanligt igen. Även om hon är lite tunnare efter alla förluster så klart!
Tack snälla familjen för fina tankar och stöd under denna besvärliga tiden.

Har även hunnit med att fira våra 30 års-dagar, jag och Henrik, och på vårt kalas
FRIADE jag faktiskt till Henke, inte massa lull lull, inget planerat tal, inga gester och gåvor... Bara frågade inför alla och han sa JA, så nu är bröllopsplaneringen i full gång. Men det är fortfarande så nytt att vi inte ens bestämt datum, men så klart sprudlar det i hela kroppen att få lägga ut alla bilder om bröllops-önskemål och tips. Jag ångrar inte alls att det blev jag som frågade, det är ju skottår och tanken var att vi skulle haft festen ihop med skottdagen så jag kunde fråga "lagligt". Här har jag väntat år in och år ut på att han ska fråga. Jag har gett honom tillfällen gång på gång men han har aldrig fattat vinken. Girlpower! Vill man ha något gjort så får man göra det själv! Jag har så många ideer, planer och bilder om ett bröllop och jag ska bjuda på allt sammans här...

...men inte idag!
I snart två veckor har vi levt på LCHF, jag har insett att jag är extremt beroende av att äta goda saker (chips, godis och mormors bullar) -som inte hör hemma på LCHF-hyllan. Men om nu denna livsstilen är så fantastisk som alla säger så ska väl även jag lyckas med att tappa någon bilring innan jag står brud?!
Senaste veckan har jag faktiskt mått lite bättre och den nya medicinen verkar faktiskt fungera ihop med den nya kostplanen. Och när energin kommer (om än kort och lite), så börjar det rycka i pyssel-tarmen och detta har jag fotat såklart! Inser då också hur mycket jag inte lagt ut än, som bara ligger i kameran och väntar... Och detta vill jag nu visa:


Gulliga mulliga änglar
På tal om bilringar och dieter -så vill jag med dessa små änglar hylla alla oss runda! Dessa små gotte-änglar är så söta när de flyger omkring och sprider välmående kring sig, utan att tänka på vad som är onyttigt och "förbjudet".

"Marianne"
Glad ängel med glimten i ögat, hennes favoritbakverk är kärleksmums!


Marianne kostar 300 kr.

"Signe"
Stillasinnad ängel med stor passion för glassar av alla dess slag. Om glasstruten dessutom dekoreras med färska bär blir hon överlycklig.


Signe kostar 300 kr


"Vilda"
Denna härliga ängeln älskar chokladpraliner, de som är fyllda med likör är hennes favoriter, och de mest uppskattade gåvorna hon ger bort är sina hemmagjorda kardemumma-praliner som hon glatt ger bort till sina vänner vid jul och påsk.


Vilda kostar 300 kr


Uggle-tags
Vad passar bättre i tiden än att ge bort en present med ett roligt uggle-kort på?! Finns i massa olika färgkombinationer som jag och min moster pysslat ihop i butiken. Kan med fördel postas till er som inte kan komma och kolla i butiken, bara skicka ett mail så löser vi det!
Uggle-tags kostar 49 kr/st.Kort-tavla
*göra-själv-projekt*
Har man ett par pysseltokiga kring sig så får man ju ibland underbara kort till födelsedagar eller andra högtidsdagar, och dessa kort vill man ju inte lägga ner i en låda någonstans. Man vill ju njuta av dem, låta dem påminna om det fina i livet, varje dag.
Jag kom på ett sätt att ha dem upp som prydnad, men som ändå tillåter att bläddras i... Min moster har hängt upp alla "finkort" på ett snöre med klädnypor under en hylla i köket, det är också ett supersött sätt! 
Men här är mitt förslag när kylskåpsdörren blivit överbelastad:

1.
Leta upp en gammal tavla på loppis med vacker ram. Jag valde en som är super-shabby, för jag tycker det är så vackert!
2.
På samma loppis hittade jag även gamla notpapper som jag limmar på tavlan med vävlim eller tapetlim. Om man inte hittar notpapper går det jättebra att använda sig av mönstrat papper som finns i scrapbook-butiker eller på panuro, eller flera lager av silkespapper som man skrynklar ihop först! Tänk nu på att det är egentligen inte så himla noga hur det blir, för så småningom kommer hela tavlan förhoppningsvis bli fylld med kort och minnen!3.
Jag sorterade upp mina favoritkort, som ger mig mest med antingen innehållet av orden, eller minnet som kortet gavs till i färgordning... Sen är det bara att fästa dem med häftpistol, limpistol eller häftstift där man tycker det passar. Jag limmade även på ett par änglavingar och lite blommor som jag fick på mina 30 årspresenter för att få mer liv i helheten.


Och så här blev resultatet:Det var allt för denna gången. 
Var rädda om er, man vet aldrig vad morgondagen ger.
Hjärtekramar
Helen
3 kommentarer:

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

Ett stort grattis i efterskott♥ Jag tog också tag i smma sak som dig..har sagt nej själv förut men va 17 nu lär det vara dax efter22 år hihi så i höst i Centralpark blir det av tjoho! Va bra att dottern repat sig, inte kul att se de små liven sjuka. Jag skrev till dig förut ang tårtfatet..hade du möjlighet att skicka ett sådant om man ville beställa ett?
Kram Gabriella

Karin sa...

Återigen lika inspirerande att läsa här, tittar in lite då och då och fyller på inspirationen! Tack!
Väldigt vackra saker!
Vore trevligt om du ville hålla i någon form av liten kurs :)

All kraft åt er och er lilla flicka! Hoppas hon mår bättre och bättre för var dag.
Det är jobbigt att se dem små må dåligt. Min flicka har hjärtfel.
kramar

Smycken och Smulor sa...

Skönt att höra att din flicka är bättre, aldrig roligt med sjukdomar och ibland får jag en känsla av att man drabbas igen och igen när man redan har nog. Kram Marie-Louise